Thief - Mantle vs DirectX

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Thief - Mantle vs DirectX

Příspěvek od Vlastik80 »

Zdravím,

tak jsem si koupil Thiefa a v dokumentu jsem si všiml že u možností benchmarku je možné testovat i Mantle, ale když jsem to zkusil z příkazové řádky jak dokument uvádí, tak mi to spustí vždy jen launcher hry kde je nastavení atp., nicméně spíše toto směruji k dotazu k Mantle- tipuji že hru lze pod Mantle api spustit jen s grafikami od AMD ? Protože nikde jsem nenašel způsob jak tohoto dosáhnout u nVidia gpu. Obrázek

Díky za reakce :wink:

PS: nVidia spolu s Microsoftem Mantle tak trochu ignorují jak to sleduji, zřejmě jsou v přesvědčení že příchodem DirectX 12 se na Mantle zapomene zcela, ono jsem četl se stejně Mantle integruje do OpenGL a nevím zda tím tedy mizí z očí, nebo jen na konzole či jak to vlastně je a bude...
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Thief - Mantle vs DirectX

Příspěvek od CageJ »

ano len na AMD

cele Dx12 je postavene na Mantle.. len to zmeni nalepku.. zatial je to pre AMD konkurecna vyhoda pre slabsie CPU
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Děkuji, právě jsem si všiml že na slabším hw je nárůst i 50% fps, zatímco na silném je to v řádu pár %... :)
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Pre niekoho par %, pre niekoho aj nie :D

http://postimg.org/image/wpv6x8mjz/
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Je to samozřejmě přínosné, uvidíme co skvělé ultramegakrutopřísné DirectX 12, třeba to bude revoluce. Každopádně o Mantle a navýšení fps mohu s nV hw tak leda snít... :mrgreen: Ale nevadí, co se dá dělat.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Nemas pravdu. Od 337.50 nvidia zvysila výrazne výkon v Dx11 hrách..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Ok, klidně ať jí nemám, ale pak je otázkou zda "výrazné zvýšení výkonu" je adekvátní k výkonu pod Mantle api a jelikož toto nelze na hw nVidia změřit, alespoň ne u Thiefa, tak je to stejně jedno. Prostě mám jen dojem že kdyby na nV fungovalo Mantle u Thiefa, tak by tam hra podávala výkon vyšší než u Dx11. Ale pokud se pletu, pak jedině dobře, jelikož teď se jede u nV v Thiefovi jen pod Dx11, tak by to pak bylo pase zda je nějaké Mantle vhodnější.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Thief nemam, neviem.. ale u BF3 bol u mna narast 8%..
iPhone 12 Pro 128GB
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vlastik80 píše:Je to samozřejmě přínosné, uvidíme co skvělé ultramegakrutopřísné DirectX 12, třeba to bude revoluce. Každopádně o Mantle a navýšení fps mohu s nV hw tak leda snít... :mrgreen: Ale nevadí, co se dá dělat.
Nemusis snit. nVidia snížila velkou část overhead globalne pod všechny hry s Dx11 uz od driveru 337.50 a to bez omezeni na podporu nejake API. Vykon pod Dx11 v Thiefovi je u nV naprosto v pohode. Zatímco u AMD jsi odkazan na podporu Mantle, u nV to funguje na urovni driveru globalne. Mantle ma vyssi bonusy, ale nV to dost stahla.
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“