Caute, Seruste.
Potrebujem vašu radu. Jedného krásneho dňa som hral hru a zrazu mi spadol PC a vyskocila modra obrazovka s problemom. Myslel som ze to zhodila hra a vsetko bude v poriadku. Reštartoval som PC a hral som dalej. PC padal zase, zase a zase. ( Nie je to tou hrou, pada to aj ked ide len film atd. )
Pri spušťani PC mi naskoci tabulka s teplotami a teplota procesora je 60+- stupňov. Otvoril som počitač, vyčistil chladič, ale furt to pada.
Chcem skusit odlepiť chladič vyčistit spodnu stranu dať novu teplovodivu pastu, ale neviem či to pomôže. PC je dosť stary + , - autobus 10 rokov. Meneny bol iba zdroj ktorý pár-krát zhorel.
Ram mam 512 + kupil som ešte 1 GB ram tak to trva trochu kratšie. Poradily mi nech skusim memtest že možno je vadna ram. Memtest nič nenasiel. K tej 1GB ram som kupil aj este jednu 512 ram keby nahodov ta 1 GB nefungovala (stara doska) tak som ju dal namiesto starej 512 mb. Nepomohlo.
Už sa mi stalo že ked som rano zapinal PC tak sa nespustil a začal pipať. Ked som pozeral wiki tak to asi bola ram. (preto som aj spustal memtest). PC nefungoval tak som ho nechal stat. Postal mozno 5 hodin a potom naskocil. Asi o tyzden zase pipal ale ked som reštartoval PC tak už nepipal.
V noci spadol +- autobus 15-krat za hodinu. (nemohol som nič robit, zapol som prehliadač, bol som tam 5 min a spadlo to). Minulu noc som si zapol film a za 10 min co ten film isiel 3-krat spadol.
Jedine riesenie co ma napada je ho reinstalovat. Ak mate nejaku radu tak budem za ňu rád. Diiky
//edit morke - přesun z chlazení.
Prehrievanie
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Bujak269
- Nováček
-
- morke
- Moderátor
Re: Prehrievanie
Zkus sehnat jiný zdroj a podívej se na desku, jestli nemá nafouknuté kondenzátory.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2