Nastaveni software ATI

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
cypres
Nováček
Nováček

Nastaveni software ATI

Příspěvek od cypres »

Zdravim,
jsem vlastníkem Ati Radeon 7870XT with boost. Muj dotaz se netyka teto karty, ale nastaveni v SW ke grafice. Stahnul jsem si poslední verzi ovladačů, ty nainstaloval a jak se tak dívám, tak s téměř každou aktualizací přibívají možnosti nastavení ve 3D. již nyní jich tam je tolik, že nevím co co znamena. Zkoušel jsem hledat na strýčkovi google jestli někde nenajdu nějaký rozpis s nastavením, ale nebyl jsem úspěšný.

Můj dotaz je tedy tento: víte kde se dá zjistit, která volba co znamená v nastavení 3D? Jsou tam různé druhy možností (filtrovani atd..) a já nevím, která má na co jaký vliv atd..

Děkuji

//morke - přesunuto z AMD/ATI grafických karet.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Re: Nastaveni software ATI

Příspěvek od r34ktor »

V aplikaci je integrována nápověda. Stačí kliknout na otazník, nebo použít klávesu F1.
CCC_Help.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Knowledge is power
cypres
Nováček
Nováček

Příspěvek od cypres »

Nápověda je sice krásná věc, ale rozdíl mezi vícenásobným vyhlazováním, adaptivním vícenásobným vyhlazováním atd.. mi nevysvětlí. Nebo co přesně je "úrověn anizotropního filtrování", zda je lepší mít urceno aplikací atd...je tam toho spousta u kterého nemám tušení jaký ma na co vliv ve hře :(
cypres
Nováček
Nováček

Příspěvek od cypres »

Zkusil jsem se v tom pohrabat a nastavil jsem si to takto..nevím,zda dobře...nebo ne..http://s7.postimg.org/jv6f3777f/image.png

Proč to řeším? Protože ve hře mám 80-90 fps a pak náhle zásek hry na 2 sekundy? během toho drop fps z 80 na 20...a stává se to často při větších a náročnějších místech. Myslím, si že se může jednat o ztrátu snímků kvůlli trojitému vyrovnávíni do vyrovnávací paměti (na screenu vypnuto), doted jsem mel zapnuto....když toto vypnu a jedu třebas krajinou tak FPS mám od 79-100 ale hra se mi nezdá plynulá, prostě jako kdyby to posekávalo...nevím jak to říct. Nedělalo mi to před preinstalováním vidlí, ale ja si nepamatuju co a jak jsem měl nastaveno.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Jednoduche, v ovladacich nema moc cenu nic nastavovat, nechat je na default, maximalne si tam muzes nastavit AF natvrdo na 16x nebo treba v rezimu napajeni zadat maximalni vykon..jinak me nenapada duvod, proc v tom stourat

O jakou hru se jedná? Jaké ovladače?
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
cypres
Nováček
Nováček

Příspěvek od cypres »

maximalni vykon mam nastaven, vyhlazovani nevim kde se zadavat, neni tam jina volba, krome toho co je na screenshotu. Jedná se o hru Tera online (pochybuju ze znas, nebo hrajes)
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Já bych prvně zkusil nějaký benchmark a nějakou jinou hru. Pokud to bude dělat i jinde, tak může být problém v ovladačích. Pokud ne, tak může být problém přímo ve hře.. Možná mě teď hodně lidí začne ukamenovávat, ale poslední dvě ati, co jsem měl měli problém se stutteringem(propady fps).
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“