Ahoj Všem,
chtěl bych poprosit o radu s následujícím problémem v domácí síti.
Moje síť je složena ze dvou PC (Stolní jakož to hlavní + vedlejší rovněž denně využívaný notebook) a dvou satelitních linuxových přijímačů využívaných mimo jiné jakožto mediální centra. Stolní PC je se satelitními přijímači propojené samostatnými UTPčky přes router a notebook frčí jen na WI-FI.
Problémů je hned několik…
1) Např. v tom, že pokud chci přehrát na stolním PC video z netu (např. z Tipsport TV, iVysílání ), video se neuvěřitelně seká. Seká se ovšem jen obraz a zvuk jede plynule. Pomůže jen „refresh“ , ale bohužel jen na malou chvíli. Co mě však u toho problému nejvíce zaráží je to, že pokud mám video (rovněž Tipsport TV, iVysílání) spuštěné na notebooku, který je připojen ke stejné síti, ale jen přes WI-FI tak obraz i zvuk jedou plynule bez sekání.
První co bylo tak mě samozřejmě napadl kabel, ale po výměně je to pořád stejné. WTF ?????????
2) Druhý problém je v návaznosti na přehrávání filmů přes TV pomocí síťového (kabelového) přenosu na trase PC → L. satelitní přijímač. Pokud si spustím nějaký film přes satelitní přijímač a do toho na PC zapnu chrom tak se začne film při načítání prachsprostého facebooku kousat do úplného zaseknutí. Je úplně jedno zda je v danou chvíli využívaný internet pouze na stolním PC nebo zda jeden i na dalších zařízeních. Zde bych nejspíše viděl chybu v pomalém internetovém připojení, což se mi však nechce moc zdát.
3) Podobný problém jako v bodu dvě se děje i při sledování videí na youtube. Jakmile se začne načítat např. facebook video se začne sekat.
Pokud by měl někdo ze zde přítomných nějaké zkušenosti či nápady jak se pokusit či úplně odstranit popsané problémy…… SEM S NIMI.
Pro lepší orientaci zde přikládám sestavu stolního PC a typ internetového připojení.
PC:
MB: ASUS (už přesně nevím co)
RAM: 4GB
CPU: AMD 5000+
GPU: nVidia 9900GT 1GB
Zdroj: Seasonic 500W
Bezdrátový internet:
AB-Net trinity / tarif DOMA 12M
Naměřený download/upload:
Download: 11 016,57 kbit/s (1 377,07 kB/s) 1 výborné
(na 3 vláknech): 7 901,85 kbit/s (o 28% horší)
Upload: 1 479,50 kbit/s (184,94 kB/s) 1 výborné
Web odezva: 17ms29.1ms69ms
Díky !
Problém s připojením ??
Moderátor: Don
- MessiahBrno
- Nováček

-
- MessiahBrno
- Nováček

-
Re: Problém s připojením ??
Fakt žádná rada ?.. 
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Re: Problém s připojením ??
Pokud jeden PC funguje a druhý blbne, hledej příčinu v PC.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0