Zkopíruji tu svůj text z dřívějška, obě myši mám a intenzivně s nimi hrávám...
Logitech G502 "Proteus Core". Myš je určena pro tzv. palm grip - tzn. držení celou dlaní a je výhradně pro praváky. V recenzích chválí právě její ergonomii, jenže - mě při práci s ní přece jen trochu brní ruka. Navíc jde o poměrně těžký kousek, má totiž setrvačníkové kolečko, které je z kovu a opravdu něco váží. To jde využít buď při kancelářské práci kdy proletíš dokument an cvaj, nebo ve hrách na rychlé cyklování mezi zbraněmi, výbavou, případně ubírání a přidávání plynu - třeba ve war thunderu... G502 má v bříšku" "pumovnici" nikoliv na pumy, ale závažíčka. Myšku jsem zvážil bez závažíček má 128g, se závažíčky -145g, je tedy poměrně těžká. Má jedenáct tlačítek, která si můžeš různě programovat, přepínání mezi třemi profily, které mohou být uloženy v paměti myši, nebo si očichá tvůj PC a zjistí jaké tam jsou hry a nabídne ti pro ně odpovídající profily - pak stačí jen přesouvat nastavení na jednotlivá tlačítka. Rozlišení ti ukazuje indikátor.
Senzor má maximálně rozlišení 12 000DPi. Bez obav, vypadá to cool a taky to cool je - ale v praxi je to naprosto, ale naprosto k ničemu. Já používám tak mezi 400-3200DPi, zlatou střední cestou je 1800DPi. Jedno z tlačítek - pod palcem - funguje jako brzda - je to tzv. sniper button - když ho stiskneš tak je defaultně nastavený tak že sníží rozlišení na nejmenší nastavenou úroveň.
Jestli to mám shrnout tak na první pohled je to úžasná myš, velice kvalitně postavená, na druhý - mě ne zcela ergonomicky vyhovuje (právě díky pnutí v ruce) a je možná až moc těžká, musím však uznat že její senzor je skutečně skvělý a přesný a "střílí se s ním fajn".
G502 střídá s nestárnoucí klasikou - Razerem DeathAdder 2013. To je takový Colt 1911 mezi herními myšmi. V porovnání s G502 která je fakt papírově hi-tech je to chudý příbuzný - jenže... Tvar má - aspoň pro mě nejlepší.. Zkoušel jsem už pár myší - Razery Krait a Lachesis, Steelseris Rival, zmíněnou G502... a přesto - ergonomicky vyhrává DeathAdder. Na rozdíl od logitešky má jen dvě postranní tlačítka, kolečko je obyčejné, myška je z poměrně hrubého plastu... Jenže - je mnohem mnohem lehčí - má jen 97g. Což je samozřejmě rozdíl proti 128 respektive 145g u G502. Pokud nepotřebuješ přepínat rozlišení (já to používám akorát u toho War Thunderu) tak i ty dvě tlačítka stačí, většinou si na ně stejně člověk namapuje přebíjení (reload) případně granáty... (V FPS) Senzor má 6400DPi, opět - i když je to skoro o polovinu menší rozlišení nežli u Logitechu tak na hry je to jak se říká zbytečný overkill - NEVYUŽIJEŠ TO. Takže opět platí nastavení 400-800-1800-3200DPi... a stačí to na všechno. Když jsem porovnával obě myši ve hrách, tak se - díky váze chovají trochu rozdílně - G502 mi příjde přece jen o fous přesnější - jenže je těžká, DeathAdder je lehoučky a obratný, ale zrovna ve WT jsou dvě tlačítka málo - ale to se týká jen té jedné MP hry...jinak mi vždycky dvě tlačítka stačily, navíc pokud jde o boj - byť jen virtuální - reaguješ automaticky - čím méně tlačítek, tím (paradoxně) lépe....
Obě myši umí kalibrovat senzor podle podložky, u Logitechu se mi víc líbil přehlednější software...
Takže suma sumárum - pokud potřebuješ dobrou a pohodlnou FPS myšku doporučuju DeathAddera - na FPS bohatě stačí, pokud potřebuješ mít pod palcem víc funkcí zkus G520 "Proteus Core", ovšem musíš počítat s tím že je těžší a ruka se ti unaví o to rychleji.
Řekl bych že tvému Sidewinderu odpovídá o trošku více G502, která nabízí možnost dovážení...
http://www.czc.cz/logitech-g502-gaming- ... 23/produkt
&
http://www.czc.cz/razer-deathadder-2013/122308/produkt
Nezdá se mi že by se chtělo cokoliv u DA loupat, je to už novější verze nežli měl kolega nade mnou, předtím jsem používal nejstarší verzi z roku 2006 a měnil jsem tedy po skoro osmi letech. (Navíc je možné že by myška šla opravit, ale co mám už novou...)