PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

to neni voda to je zkapalnely plyn ktery se do par sekund vypari
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Vincik: tady je postup a fotky čištění Tw3200.
http://www.avforums.com/forums/17124562-post249.html
Včera jsem shlédl film Dark City, který je pořád ve tmě a taky u mě byly vidět zelený flíčky. V blízké době taky budu čistit.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

normalne taky asi zkusim naky cerny pozadi a poradne to projdu z blizka.. me normalne desite :)
Sybik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sybik »

Sybik píše:Zdravim, neměl by někdo zájem o tw5500?
Tak už neaktuální. ..
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

Tak ač sem se rozhodl pro TW3200, nějakým záhadným způsobem mi skončil nakonec doma AT6000.
Paradoxně mi přijde, že přes den promítá líp než v noci. Za tmy mi přijde, že svítí až zbytečně moc (i v ECO režimu). Dá se tomu nějak pomoc nastavením (stažení jasu, kontrastu v menu např.) ? Nebo aspoň vymalováním na tmavo (nyní máme světle modré stěny a bílý strop)?

Pokusím se vložit obrázek pro ilustraci.
Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

doladit to jde proste stahnes JAS.. Taky pres GAMU to skus.. dej treba 2.4 apod
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

Díky za odpověd.
Jas sem snížit zkoušel....o polovinu rozsahu. Celková svítivost se nijak výrazně nezměnila, akorát obraz se tak nějak slil a ztratily se detaily.
Gammu vyzkouším.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vykon lampy mas na "nizky" ?? a rezim bych dal KINO/TMAVE KINO
serif1988
Nováček
Nováček

Příspěvek od serif1988 »

Zdravim, už je to delší dobu co jsem tady psal, že jsem koupil projektor Epson EH-TW3200.. Jsem s ním spokojený, tedy až na podání černé, ale s tím jsem ten projektor kupoval. No našel jsem si článek podle kterého jsem si nastavil jeho parametry tak, aby zvládal lépe černou, s projektorem je ale menší závada, jakmile jsem aktivoval clonu, tak projektor občas nejde zapnout, napíše mi že je chyba se clonou, dále že jej mám vypnout a poslat do servisu, pak se projektor rozjede tak, že hučí jak vysavač, blikají mu červeně diody a po cca 2 minutách se sám vypne, pak když jej zapnu, tak se vždy spustí, ale to první zapnutí mi dělá tohle. Při filmu clona funguje normálně. Vyřeším to tak, že ji vypnu, ale i tak mě to zaráží. Na lampu projektoru mám záruku ještě do půli listopadu, vztahovala by se na tu clonu také záruka? Clonu používat nemusím, stejně mi vadí pohasínání obrazu, já jen aby se závada časem neprojevila třeba i jinde. Na lampě mám nasvíceno cca 320 hodin. Má s tímhle někdo zkušenost?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja mam clonu vypnutou proste mi nevyhovuje... Jinak pokud ti tohle dela tak urcite reklamace.. Tohle neni standartni chovani + udelej si fotky ty hlasky a dodej ji k tomu pri reklamacnim rizeni..
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá sehnat nějaký slušný projektor do 8000 Kč, nebo za tuto částku to vůbec nemá smysl?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

trosku si priplat na toto:
http://www.czc.cz/optoma-w300/146693/pr ... 8FullHD%29

ve svy cene vynikajici projektor
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Jinak mohu oznamit ze recenze na 1080p FULL LED projektor OPTOMA HD90 je hotova, jak si poradil projektor za 90 000,- s DPH v testu? to se brzy dozvite :)
hajnalkam
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajnalkam »

Som rad ze som odlozil kupu projektora teraz su tu same novinky.

Optoma HD26
lowend mensi vykon lampy
HD141x
Optoma GT1080
Optoma EH200ST
Optoma HD36
Optoma GT1070X
Optoma GT1080
BenQ W1080ST+ +znaci wireless transmitter obrazu
BenQ W1070+

Nove Epsony
EH-TW6600
EH-TW6600W
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zkusim zajistit nejakou tu zapujcku :) 8-)
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Jakou TV misto projektoru?
Bohuzel TW3200 se me kazil, jak jsem psal, mozna smula na kus, tezko rict. Kdyz fungoval, tak me stejne prisel kontrast spatny, ale prikladal jsem to stene. No neposoudim to, ale cekal me docela sok ...

Chtel jsem si vybrat teda TV co ho nahradi. Mensi uhlopricka jsem si rekl ok, TV bude mit same vyhody prece:
- budu ji moct sledovat dne a ze svetla v pokoji - to me na projektoru vadilo hodne - mel jsem jen takvoe decentni cervene ambientni osvetleni na protilehle strane pokoje
- zapne se rychleji
- bude daleko lepsi kontrast
- nebude hrozit problem s konvergenci

god, how was i wrong ... nevim, prijde me, ze driv TV skutecne tyto vlastnosti meli, tak zacnu od konce
- konvergence, TV maji vlastnost "sharpness", no zkusil jsem jich par i pri sharpness 0 a vstupu nastavenem jako pouze skenovani nebo 1:1 apod. bych rekl, ze rozjeta konvergence na projektoru trefila pixely vyrazne presneji. Jedina vyjmka byla TV lg, ktera fakt dokazala 1:1, ale co delala s obrazem byla tragidie
Nevim proc pak hovorit o 1080p displayi a docela si rikam, ze toto jestli zachovali u 4k, tak je pak to vyssi rozliseni fakt jen vysmech

- kontrast, na projektoru ani nevim jestli se dal nastavit, proste to fungovalo spis spatne odrazy od steny, stropu podlahy, or so i thought ... realita na TV me sokovala - letterbox ve svetlych scenach sedy, nebo naopak pri vyssi hodne kontrastu obraz totalne mimo, u lepsich TV byl letterbox cerny vzdy, ale co to udelalo se zbytkem obrazu bylo neco strasneho - jakoby odstraneni prechodu barev a proste sekane prechody, nedalo se na to divat

- zapne se rychleji? Mozna kdysi, ne smart tv je nejrychlejsi zrejme samsung co se zapne za 15sekund H5000, pak nejaky nejlevnejsi sencor za 15s, trakovy sharp se zapina pres minutu, no a smart tv, tam je to minuta a vice vzdy

- a to nejhorsi nakonec - nenasel jsem zadnou tv co by mela nereflexni povrch, napriklad samsung a sencor co jsem zkousel i pri decentnim ambientim osvetleni ZA TV furt odrazel pokoj v tmavych scenach a to se jednalo o tv s "matnou" obrazovkou , ne ty se sklem vepredu. No jedina vyjmka je philips nebo co, ktery ma nejakou asi elektrochrom vrstvu, takze pri vypnuti se prepne do rezimu 100% zrcadla a pri zapnuti do rezimu normalniho zrcadla (teda tv, no snad chapete), takze ve vysledku ve dne to sledovat nejde, protoze cerna neni ani nahodou cerna a i pri ambientnim osvetleni jsem na tom hure nez s projektorem

tak ted nevim teda - jsem nejak mimo a jsou moje dojmy uplne mimo nebo fakt tv takto upadli a pak me nejak nedochazi proc kupovat tv, co jsem to zkousel, tak vyhody co jsem cekal u tv vubec nebyli :(

No a konecne i kdyz jsem u tv co jsem zkousel dal backlight na 0, tak krom teda toho, ze nektere bzuceli vic nez u tw3200 vetrak v eco rezimu (kdyz neni rozbity), tak svitili jak svina, u tw3200 jsem si rikal, ze sviti moc, ale opet, tohle bylo strasne, nechapu to, navic to nejde kompenzovat ambientim osvetlenim, protoze pak v tv vidite sebe a pokoj v tmavych scenach.
Kdo by si myslel, ze to s tim bzucenim oproti hluku vetraku 3200 prehanim, tak ne, opravdu to neni hyperbola, fakt to bzuci vic nahlas.

Nebo mate tip na nejakou konkretni tv co ma cenu zkouknout jestli na tom bude mene tragicky nez co jsem zatim zkusil?

BTW kdyz jdu do obchodu zkouset tv tak pouzivam xbmc, protoze dokaze zmenit refreshrate spravne, znate nejaky windows prehravac co to umi?
Naposledy upravil(a) evevlo dne pon 15. zář 2014, 09:31, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pro tebe by bylo asi idealni koupit nekde Plasmu.. DNesni LED technologie v televezicich je proste takova jak uvadis... Ja nastetsi koupil jednu z prvnich LG s EDGE LED+ podsvetlenim co se delali a tam je to jeste celkem OK. Dnesni telky s ultra tenkym rameckem to je ale neco sileneho..
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

No spis dost uvazuji, ze koupim zase projektor, tv jsem chtel jen kvuli tomu cernemu pozadi, takze divani ve dne, ty ostatni veci co jsem cekal byli spis minoritni (i ten kontrast a ostrost bych snad prezil). Bohuzel cerna na tv pres den moc neni, takze tv uz me moc smysl nedava.

Toto je cemu se dnes rika matna obrazovka v moji obyvakokuchyni https://dl.dropboxusercontent.com/u/165 ... M00362.jpg - podani cerne je parani, protoze tam mas zlutou, ruzovou atak :)
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

Nevite co to je za material ? https://www.youtube.com/watch?v=iWgQdKVnfIg#t=12

Vim, ze sony jeden cas melo cerne platno za slusnou cenu, ale uz nema a pak jedine ty komernci drahy alternativy. TV jsem uz zase zavrhl, proste matna nejde koupit, tak se asi vratim k projektoru a nejak vyresim aby tam bylo neco videt i ve dne.

Idealni by asi byla takovata ta folie jak je treba na fyzlackych autech, ale v cerne. Je me jasne ze to nebude jako to od sony ani screen inovations, ale snad by to fungovat pro nejaky sledovatelny obraz mohlo, ne?

Tak jsem jeste nasel tohle http://home.tiscali.cz/maco_system/sscreen.html , sice max 240cm, ale pisou, ze i cerna a za 21 000 by to bylo super kdyby to fungovalo.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze recenze na Optoma HD90 venku :)
Obrázek
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... lampy.html
tak piste do diskuze pod recenzi vase dojmy a pripominky, budem radi za vsechny komentare :)
Odpovědět

Zpět na „Projektory“