Notebook na přednášky - Chtěl bych objednat ještě dnes :(
Moderátor: Don
- young_nigga
- Nováček
-
Notebook na přednášky - Chtěl bych objednat ještě dnes :(
Dobrý den,
potřeboval bych takovou menší na radu ohledně výběru nějakého ntbooku.
Chtěl jsem na něm občas něco zahrát, to jsem ale přehodnotil, jelikož na to nebudu na vejšce vůbec čas
Moje požadavky:
- Prej je lepší matnej než lesklej displej
- máme doma HP G7000 15,6 a přijde mi, že je ten displej malej..ale 17+ se na přednáškovej stůl prej nevejde
- větší rozlišení než 1366x768 (nebo klidně i tohle rozlišení, ale přijde mi to jako málo...odůvodnit prosím)
- dvd mechanika
- intel procesor min. i5
Cena do 16-17k, spíš ta spodní hranice
Díky moc předem.
potřeboval bych takovou menší na radu ohledně výběru nějakého ntbooku.
Chtěl jsem na něm občas něco zahrát, to jsem ale přehodnotil, jelikož na to nebudu na vejšce vůbec čas
Moje požadavky:
- Prej je lepší matnej než lesklej displej
- máme doma HP G7000 15,6 a přijde mi, že je ten displej malej..ale 17+ se na přednáškovej stůl prej nevejde
- větší rozlišení než 1366x768 (nebo klidně i tohle rozlišení, ale přijde mi to jako málo...odůvodnit prosím)
- dvd mechanika
- intel procesor min. i5
Cena do 16-17k, spíš ta spodní hranice
Díky moc předem.
- Cocroach
- Černá karta
-
- young_nigga
- Nováček
-
Re: Notebook na přednášky - Chtěl bych objednat ještě dnes :
Díky za příspěvěk. Jak je na tom v dnešní době ACER se servisem? Furt je to tak na nic, jako dřív?
- Cocroach
- Černá karta
-
kdyby se ti tam náhodou vlezl ten 17,3" tak ber: http://www.alza.cz/acer-aspire-v3-772g- ... 488347.htm
já osobně s tím zkušenost nemám, ale tvrdí se, že je na tom podstatně líp a že dělá lepší kousky než lenovo apod.
já osobně s tím zkušenost nemám, ale tvrdí se, že je na tom podstatně líp a že dělá lepší kousky než lenovo apod.
- young_nigga
- Nováček
-
U něj mě bude asi omezovat ta výdrž:-)
3h je opravdu málo no, není v tom procáku integrovka? Na přepínání?
A kolem 15ti tisíc by nebylo něco?:-)
3h je opravdu málo no, není v tom procáku integrovka? Na přepínání?
A kolem 15ti tisíc by nebylo něco?:-)
- Cocroach
- Černá karta
-
za 15k: http://www.alza.cz/acer-aspire-e1-572g-iron-d519223.htm
neřekl jsi na co ten noťas chceš, řekl jsi jen, že nechceš na hry, máš to vyloženě na office, net, filmy, nebo i nějaký náročnější programy (cad atd.)?
nevadí nepřítomnost os?
neřekl jsi na co ten noťas chceš, řekl jsi jen, že nechceš na hry, máš to vyloženě na office, net, filmy, nebo i nějaký náročnější programy (cad atd.)?
nevadí nepřítomnost os?
- young_nigga
- Nováček
-
Jsem na Stavební fakultě, takže hlavně na ty CADy. Aby to pohodově zvládalo..
Každopádně bez toho OS. Pokud se to instaluje klasickým BOOTem, tak je to OK:-)
Každopádně bez toho OS. Pokud se to instaluje klasickým BOOTem, tak je to OK:-)
- Cocroach
- Černá karta
-
tak to bych spíš vzal ten za těch 16k; těch 4GB RAM co je v tom za 15k by nebylo dostačující
- young_nigga
- Nováček
-
Mezi nima není žádnej rozdíl ne? Kromě slabší výbavy, GPU, CPU totožný, tak proč by ten za 15 nebyl dostačující?:-)
- Cocroach
- Černá karta
-
sakra, vždyť jsem ti to tam napsal: ten za 16k má 8GB ram a ten za 15k má jen 4GB ram
- young_nigga
- Nováček
-
- Cocroach
- Černá karta
-
napíšu ti to naposledy: !!4GB RAM TI NA CAD NESTAČÍ!!
- young_nigga
- Nováček
-
No na střední jsem běžně pracoval se 4GB v Archicadu a vyšel jsem v pohodě..Já to nechápu
- Cocroach
- Černá karta
-
jako fungovat to bude, ale je to prostě málo, jenom 2GB ti sežere Windows s otevřeným prohlížečem a potom ti zbývají jen 2GB a pokud máš nějaký trošku větší projekty, tak by to mohlo dost zpomalovat
http://knowledge.autodesk.com/support/a ... -2015.html
http://knowledge.autodesk.com/support/a ... -2015.html
Kód: Vybrat vše
Memory 2 GB (8 GB recommended)
Additional requirements for large datasets, point clouds, and 3D modeling
Memory 8 GB RAM or greater
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Tak zaprvý - koupit do notebooku 8GB RAM je otázka pár korun, netřeba to řešit hned v krámu.
Zadruhý - kolik ti sežere WIN je hrozně subjektivní. Teď jsem udělal reset, pustil firefox a bere mi WIN necelý 4GB (16GB total).
Zatřetí - na škole bude těžko dělat velké výkresy, mračna bodů a ani 3D nijak extra neochutná. Kdyby šel na strojárnu, tak bych souhlasil, ale na stavárně ne. Tam bude stejnak mnohem víc lepit modýlky z balzy a malovat na papír.
nigga: Pokud tě v prváku nevyhoděj, tak si jako vstupní dárek do druháku koupíš štangli další 4GB a budeš v pohodě.
Zadruhý - kolik ti sežere WIN je hrozně subjektivní. Teď jsem udělal reset, pustil firefox a bere mi WIN necelý 4GB (16GB total).
Zatřetí - na škole bude těžko dělat velké výkresy, mračna bodů a ani 3D nijak extra neochutná. Kdyby šel na strojárnu, tak bych souhlasil, ale na stavárně ne. Tam bude stejnak mnohem víc lepit modýlky z balzy a malovat na papír.
nigga: Pokud tě v prváku nevyhoděj, tak si jako vstupní dárek do druháku koupíš štangli další 4GB a budeš v pohodě.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- young_nigga
- Nováček
-
Takže ty bys doporučil který? ten za 15k x 17kBez_n1ck píše:Tak zaprvý - koupit do notebooku 8GB RAM je otázka pár korun, netřeba to řešit hned v krámu.
Případně pokud by byl někdo tak hodný a vypsal mi výhody x nevýhody těchto dvou kandidátů
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Já bych se do výběru konkrétního typu raději moc nemíchal, protože s notebookama přicházím do styku jen pokud je kupuju pro známý a dělám prvnotní instalaci a moc nevím, jak na tom jsou s kvalitou. HW rovina je jasná a tam není problém se rozhodnout relativně sám, ale nerad bych ti doporučil nějakej přehřívající se a vrzající křáp, co ti za dva a půl roku zhebne.
Je důležité si uvědomit, že v notebooku můžeš vyměnit jen disk a RAM (což je bez problémů), takže bych vybíral v HW specifikacích krom těchto dvou položek.
Je důležité si uvědomit, že v notebooku můžeš vyměnit jen disk a RAM (což je bez problémů), takže bych vybíral v HW specifikacích krom těchto dvou položek.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- young_nigga
- Nováček
-
Tak zejtra to nějak rozhodnu a nechám to nakonec objednat na pobočku, proto mám ještě trochu času:-)
Potřeboval bych poradit s výběrem myši. Cena max do 500,-
Nemám vůbec ponětí jestli drát nebo bezdrát..
Díky za tipy.
Potřeboval bych poradit s výběrem myši. Cena max do 500,-
Nemám vůbec ponětí jestli drát nebo bezdrát..
Díky za tipy.
- Cocroach
- Černá karta
-
na bezdrát bych se vykašlal, kdo to má pořád nabíjet/kupovat baterky
jinak myš je potřeba si vyzkoušet, každej máme jinak velkou ruku a každýmu sedí jinej tvar atd
jinak myš je potřeba si vyzkoušet, každej máme jinak velkou ruku a každýmu sedí jinej tvar atd
- young_nigga
- Nováček
-
A jak je to se 14ti denní lhůtou při vrácebí zboží? Jeden známej mi řikal, že to je u elektroniky jinak..