Sekání PC...

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Tom87
Nováček
Nováček

Sekání PC...

Příspěvek od Tom87 »

Zdravím,

potřeboval bych poradit s něčím, co vypadá na HW problém... Ale od začátku; pár dní zpátky mi začal blbnout prohlížeč (chrome) - nekonečné "waiting for cache", přičemž to samé se pak přeneslo na úplně celý systém. Kliknutí na nabídku start/ikonu, zásek a následné nereagování na jakýkoliv další příkaz i několik minut. S myší ale můžu hýbat vždy, není to tedy zamrznutí, spíš zpomalení. Jediné, co se v takové chvíli dalo dělat, byl reset (ani do Task Managera jsem se nemohl dostat). Po resetu to někdy běželo úplně v pohodě až do dalšího vypnutí, nebo se to v určitou dobu opět podělalo.

Nejprve jsem zkoušel jiný prohlížeč, nezabralo. Pak mě samozřejmě napadl šotek, projel jsem tedy PC v Bitedefenderu a Malwarebytes (mám premium), nenašel jsem nic. To samé v Safe modu, přičemž tam jsem začal s Tdsskiller. Opět nic. Mimochodem, zajímavé je, že v Safe modu jsem žádné záseky nezažil...

Jelikož si vše zálohuji, rozhodl jsem jako další krok udělat formát (stejně jsem ho nějakou dobu plánoval). Po čerstvé instalaci jsem nezaregistroval žádný problém, ale po updatech, nainstalování ovladačů (MB + AMD), Bitdefenderu a Malwarebytes, se to opět začalo dít to samé...

Tak teď mě tedy napadají dvě možnosti; buď je problém v driverech/ochranných softwarech - tím by se dalo vysvětlit i to, že v Safe modu je vše ok - nebo je problém v HW. HDD jsem už projel v HD Tune a utilitě od výrobce - vše se zdá být ok, potom se vrhnu na test pamětí (Memtest?), pak na GPU (něco jiného kromě zátěžových testů?). Testovat CPU/MB nemůžu, žádné náhradní pro srovnání totiž nemám... Co se driverů/sofwaru týče, doteď běželo vše ok a několik známých má taky kombinaci Bitdefender + Malwarebytes a běží to bez problémů...Možná ještě monitor? Ale to se mi nezdá, doteď to běželo ok a mám ho od začátku...

Fakt mě už nic nenapadá. Za jakékoliv postřehy předem díky.

KONFIGURACE:
Win7 64bit
Intel Core i5-3570K
GIGABYTE GA-Z77-DS3H
Seasonic SS-650RM 650W
WD Caviar Blue EX - 1TB
Sapphire R9 290 TRI-X 4GB GDDR5 OC(UEFI)
BenQ GW2250M - LED monitor 22"

Hladis//Spatna sekce. Presun.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sekání PC...

Příspěvek od kotas »

A na co ti je Bitdefender + Malwarebytes, nějaká paranoia? A zkoušel jsi to bez nich, nebo si nechat třeba jen ten Bitdefender? Může to být i tím SW, třeba po atkualizaci programu je někde něco špatně, těžko říct..

Ale asi sis možná odpověděl sám..:

Po čerstvé instalaci jsem nezaregistroval žádný problém, ale po updatech, nainstalování ovladačů (MB + AMD), Bitdefenderu a Malwarebytes, se to opět začalo dít to samé...

..imho updatama od MS to není, spíše ještě zkus jiné ovladače a pokud možno všechny aktuální
Tom87
Nováček
Nováček

Re: Sekání PC...

Příspěvek od Tom87 »

kotas píše:A na co ti je Bitdefender + Malwarebytes, nějaká paranoia? A zkoušel jsi to bez nich, nebo si nechat třeba jen ten Bitdefender? Může to být i tím SW, třeba po atkualizaci programu je někde něco špatně, těžko říct..

Ale asi sis možná odpověděl sám..:

Po čerstvé instalaci jsem nezaregistroval žádný problém, ale po updatech, nainstalování ovladačů (MB + AMD), Bitdefenderu a Malwarebytes, se to opět začalo dít to samé...

..imho updatama od MS to není, spíše ještě zkus jiné ovladače a pokud možno všechny aktuální
Paranoia? Asi jo. :-D Kazdopadne komedie dal pokracuje. Projel jsem memtest a vyhodilo mi to chybu. Docela jsem si vydechl, ze konecne alespon vim, cim to bylo. Bohuzel predcasne. Mam dve RAMky, tudiz jsem se rozhodl otestovat kazdou zvlast, abych nasel vadnou. Jenze ani u jedne mi to uz zadnou chybu nenaslo. Znovu jsem to zkousel v druhem slotu, opet nic. Tak ja tomu uz vazne nerozumim... Ze bys mel pravdu a prece jen ten SW? Ale prece neni mozne, aby SW pusobilo chybu v toku dat skrz pameti, ne? Mozna nejakej prach? :-D Fakt nevim, co dal. PC je zatim stabilni... (Za absenci diakritiky se omlouvam, pisu z mobilu.)

EDIT: Jen dodam, ze PC je v tovarnim nastaveni, netaktoval jsem, ani se nehrabal v pametech v BIOSU.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“