GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
spree
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od spree »

Na techspot im vyslo, ze GTX 970 ma v hrach o cca. 10% nizsiu spotrebu ako R9 290. Je ten rozdiel skutocne tak maly?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano, je to možné, už to tu bylo.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hladis píše::roll: Nevim zda ti něco říká CPU limitace a co DOC napsal.

DOC:
V tom Heavenu při tvym nastaveni mi vyslo rovnych 70 fps při 1150Mhz s 16xHQAF. To pro porovnani.
Je otazka proc vubec testoval v tak blbym useku kde ma 140fps a jeste na nakym demu.
Pak to simuloval v uplne silenym nastavenim ve kterym tu kartu nikdo nebude pouzivat.

Rad-x to je teda velka slabota..jen 15% nad gtx970 sem cekal vic.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

20fps je rozdilu je slabota ? Asi jsem jinej, ale to je sakra velkej rozdil :D Vzdyt je to to stejny jako porovnavani GTX780 s GTX 780Ti. GTX970 vykonostne není proti GK110 zadna hvezda.

Tezko DOC zacne hrat Crysis 1 cely a hledat ted nejaky prijatelny usek, kde CPU není tak velkym limitem. Pokud si vzpominam, tak me tam CPU limitovalo 780tku cely začátek hry i s MSAA 4x +TRAA 4xSS.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Krteq píše:GTX 970 má podle testů aktivních "pouze" 52 ROPs namísto plných 64. ROPs jsou tedy asi napevno spřaženy s TMU v poměru 1:2.

Původní znění závěru (prožeňte translatorem dle libosti):
Avec 64 ROP, le GM204 est ici le GPU Nvidia le plus performant. Par contre dans sa version GTX 970, en principe limitée à 52 pixels par cycle au lieu de 64, l'impact est plus important que prévu. Nous ne savons pas pourquoi et pouvons juste supposer qu'il est plus difficile de s'approcher des maximums théoriques que la configuration du GPU est déséquilibrée.
hardware.fr
No mě spíš zarazila ta hlučnost Gigabyte super chladiče:
http://www.hardware.fr/articles/928-8/b ... tures.html :|

EDIT:
Hladis píše:Tezko DOC zacne hrat Crysis 1 cely a hledat ted nejaky prijatelny usek, kde CPU není tak velkym limitem. Pokud si vzpominam, tak me tam CPU limitovalo 780tku cely začátek hry i s MSAA 4x +TRAA 4xSS.
proboha, ať hodí to samé nastavení v tom mým save. tečka - limitovaný to možná je, ale až na 140fps. GTX780 zde limitovaná nebyla.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Gigabyte taky nikdy neusiloval o nejtissi karty. Vždy spis honil vykon.

Tvuj save je pokud vim z Warhead. DOC jasne napsal, ze si ho nejak rozesral......takze si počkej a nebud hned nervni. DOC to testil v Crysis 1.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hladis 15% je 15%
Na karte, ktera stoji skoro dvojnasobek co GTx970 je to slabota navic tam ma jeste naky modnuty biosy aby moch jet na 1300Mhz.
Ta gtx970 pujde mozna na 1600Mhz s modnutym biosem.

Pokud budes mit test kde bude min Fps treba 40fps je rozdil 15% 40 vs 46.
Naposledy upravil(a) HEAD dne sob 20. zář 2014, 00:49, celkem upraveno 1 x.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Hladis píše:20fps je rozdilu je slabota ? Asi jsem jinej, ale to je sakra velkej rozdil :D Vzdyt je to to stejny jako porovnavani GTX780 s GTX 780Ti. GTX970 vykonostne není proti GK110 zadna hvezda.

Tezko DOC zacne hrat Crysis 1 cely a hledat ted nejaky prijatelny usek, kde CPU není tak velkym limitem. Pokud si vzpominam, tak me tam CPU limitovalo 780tku cely začátek hry i s MSAA 4x +TRAA 4xSS.
Ber to tak, to Tičko jsem tady na foru koupil jako kartu za desítku...ve vstahu k dostupnosti a ceně...no.... pro mě připadá v úvahu jedině GTX980 a spíš 2 kusy ale ten uprage bude mít hodně malej zisk...zřejmě teda, sám jsem na to zvědavej ale zatim to nevypadá že bych si doma nechával obě karty nebo GTX980, mě vychází referenčka na nějakých 11-11,3K ale nevidim tam zatim nějaký velký + každopádně si ji vyzkoušim, abych měl jistotu. Další věc je, že třeba to moje Tičko po Vmodu dá asi hodně v klidu 1400MHz, jak to bude potom? Zatim to vypadá, že GTX980 má bios kterej pujde zprasit stejně jako GTX780, což by asi sakra pomohlo a pak by bylo o čem :wink:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD:
Kaslu ti na procenta. 20fps je sakra velkej rozdil, který definuje i cenu a resit ceny v high-endu je jako resit ceny Maserati a Ferrari.

RAD-X:
No když vidim ten DOCuv test, tak tyhle Maxwelly budou drhnout při limitraci propustnosti. Muzes sice jadro dat hodne vysoko, ale propustnost je bottleneck. Pockal bych si na high-endovy cipy na GM200.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ache píše:No mě spíš zarazila ta hlučnost Gigabyte super chladiče:
http://www.hardware.fr/articles/928-8/b ... tures.html :|
zvlastni ze na guru 3d i tomshardware je gigabyte tizsi jak reference..
http://www.tomshardware.com/reviews/nvi ... 41-15.html
http://www.guru3d.com/articles_pages/gi ... ew,10.html

Hladis to neni pravda..Uz sem to tu psal.Podtaktoval pamet o 1Ghz a pak pretaktoval o 1Ghz rozdil 2Ghz(35%) a mel jen o 11% vyssi vykon
Zase tam chybi srovnani s pameti na 7Ghz vs 8Ghz.
Kdyby tu kartu brzdila propustnul zvednul by se mu vykon daleko vic.
spree
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spree »

Vidim to ako Hladis.
Vzdy casom prichadza cosi vyhodnejsie. Ja som kupil R9 290 za 7700 a GTX 970 je o 20% vykonnejsia a zaroven priblizne i rovnako drahsia.
Akurat vyhoda je ta spotreba, ktora mozna az tak rozdielna nakoniec neni?
Btw. ta hlucnost u oboch Gigabyte je dost fail.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Aha to by mohlo fvysvětlovat ty vyšší propady při MSAA ve vysokejch rozlišeních (chtělo by to aby někdo otestoval 980 s plnejma rops). Zroveň je zde další velká změna architektury, protože doposud jak u AMD tak NV byly rops vázané na sběrnici ne na TMU.

Co se týče toho mojeho MSI kusu, tak chladič super tichej i po OC neslyšitelné, teplota ve full loadu kolem 60 a v 2D je off a zlůstává kolem 60. Všeho OK... až na jednu zásadní botu, píská jako prase na porážce...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD:
Ano chybi tam vice srovnani, ale zatímco u GK110 mi v Heavenu frekvence pameti moc nepomuze, tady to skaluje slusne a snizeni frekvence na frekvenci GTX780 znamena propad. A vzhledem k OC frekvencim jadra a jak to skaluje u GK110 a u Maxwellu...... no zadny zazrak.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Proč tedy u 970 uvádějí 64 rops když má aktivních 52? :o

DOC:
S tím pískáním nestraš, jestli chytnu taky další kartu který pískají cívky tak asi už hodím pc z okna a koupím playstation, ještě jsem neměl GK, která by nepískala :sad: a nebo nějak píská chladič?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Riku píše:Proč tedy u 970 uvádějí 64 rops když má aktivních 52? :o
kde vidis 52? co jsem vsude cetl,ma mit 64,gpu-z ukazuje i u recenzentu 64
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Stránku dozadu to tady psal Krteq
Krteq píše:GTX 970 má podle testů aktivních "pouze" 52 ROPs namísto plných 64. ROPs jsou tedy asi napevno spřaženy s TMU v poměru 1:2.

Původní znění závěru (prožeňte translatorem dle libosti):
Avec 64 ROP, le GM204 est ici le GPU Nvidia le plus performant. Par contre dans sa version GTX 970, en principe limitée à 52 pixels par cycle au lieu de 64, l'impact est plus important que prévu. Nous ne savons pas pourquoi et pouvons juste supposer qu'il est plus difficile de s'approcher des maximums théoriques que la configuration du GPU est déséquilibrée.
hardware.fr
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Riku:
Všechny Gigabytky co tu mam nepiskaji a na piskajici grafarnu jsem nikdy nenarazil (z tech který jsem kupoval pro sebe)....... radsi bych bral ASUS nebo Gigabyte nez MSI.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nojo,zvlastni,informace se nejak rozchazeji napric internetem:
Despite costing over 30% less, the GTX 970 doesn't appear to be much of a downgrade compared to the GTX 980. It has 19% less cores and TAUs, but its ROPs remain the same at 64 while the core clock speeds have been slightly reduced. The GTX 970 core operates at 1051MHz with a boost clock of 1178MHz, just 3% slower than the GTX 980.
http://www.techspot.com/review/885-nvid ... 0-gtx-980/
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Hladis: Hmm mně pískalo všechno od HIS Radeonu 7500, Leadtek 6600GT, přes ASUS X800Pro, ASUS X800XT, Sapphire 1950Pro a nakonec i Gigabyte 7850, mám štěstí no..

Alfajk: no bůhví co to ti žábožrouti kecají, dá se tohle nějak ověřit?
PS5 Pro | LG OLED CX55
spree
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spree »

Neviem, ci ste si vsimli, ale napriklad techspot dal do porovnania 290 a 290x referencnu kartu, kdezto GTX 970 bola pretaktovana od Gigabyte a podobne to je asi aj s GTX 780/Ti, takze k tym vysledkom v tabulkach si treba pripocitat tak +10% vykonu u starych kariet.
Dobra recenzia v tomto je na hardware.fr
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“