Notebook se mi dostal do ruky před 3 dny.Hned jsem zjistil, že je třeba vyměnit HDD (Nobootable device a po připojení k jinému PC a spuštění HD tune hláška chyb a nutná záloha.) Po výměnně HDD ovšem problémy neustaly. Přehřívá se CPU. Speed fan nedokáže změřit rychlost otáček větráku, ani ho nijak regulovat. Pokud pustím Hot CPU/Prime 95 / Ultimate boot DVD, tak se při testech notebook rychle přehřeje a vypne se na 90C. Nedokážu určit, jestli je problém v chlazení nebo procesoru (Nebo někde jinde ? ) Notebook jsem rozebral a vyměnil pastu (Vše jsem vyčistil za pomoci toaletního papíru a lihu) načež Hot CPU vydržel pracovat dvakrát tak déle (cca 7 minut) než se dostal opět na 90C. Prosím o pomoc, děkuji
P.S. Větrák jsem vyčistil, a promáznul ložisko, když už jsem to měl rozebrané, samozřejmě
Acer Aspire 5742G problém s procesorem.
Moderátor: Don
- ragulinek
- Nováček
-
- roman2277
- Začátečník
-
Re: Acer Aspire 5742G problém s procesorem.
Tak to už jedině servis.
- ragulinek
- Nováček
-
To není to co jsem chtěl slyšet opravdu nikdo nic?roman2277 píše:Tak to už jedině servis.
- orgasmic
- Začátečník
-
U starych notebooku normalni jev, ze se pri velke zatezi vypinaly.
Jestli neni k dispozici novejsi BIOS s upravenymi otackami na ventilatoru, tak s tim nic neudelas.
Jedine zkusit nejakou dobrou chladici podlozku.
Jestli neni k dispozici novejsi BIOS s upravenymi otackami na ventilatoru, tak s tim nic neudelas.
Asus Rog Strix G18
- ragulinek
- Nováček
-
Údajně pomohlo přesně to, co píšeš, flashnout bios a v nové verzi již byli možnosti pro ovládání větráku. Děkuji za rady.orgasmic píše:U starych notebooku normalni jev, ze se pri velke zatezi vypinaly.