Gigabyte M55plus-S3G (AM2, GF6100+nF430) - zkusenosti?

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

midlander
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midlander »

Tak na problémy s detekcí jacků co uvádí Smeli sem nenarazil, funguje bez problémů (mám win2k, bios f5, ovladače aktuální). Dát jinou zvukovku do PCI sem zatím nezkoušel, nemám důvod. Skoro se bojím dávat F6 bios, i když změna se má týkat kompatibility dual channelu... :)
OC sem nezkoušel, páč se v tom nevyznám a nepotřebuju... pouze jsem jednou zkusil v té utilitce automatizovaný OC (Easy mode) což zvětšilo frekvenci proc. z 1808 na 1812 MHz... :-D
Jo, jedna další zkušenost... po několikahodinovém vytížení na 100% mi vyhořel 300W zdroj. Nemohu říct, že by mě to překvapilo, manuál uvádí 300W jako minimum, no doufal jsem že takovou minimalizovanou sestavu to utáhne... :)
Jinak koukám že Gigabyte už provedl revizi a nyní nabízí druhou verzi desky s jiným chipsetem...
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

No, není v manuálu náhodou 350W? Btw ta druhá revize je totéž, jen ta integrovaná grafika je NVIDIA® Quadro NVS 210S
Obrázek
midlander
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midlander »

Smeli píše:No, není v manuálu náhodou 350W?
E-e, rači na to znova koukám. Please use a power supply that is able to handle the system voltage requirements. It is recommended that a power supply that can withstand high power consumption be used (300W or greater).
No, byl to nějakej šunt, takže asi těch 300W ani neměl, žádnej div.
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od pr.skavka@seznam.cz »

Mno, me zajima zda tato deska je celkove low-end i provedenim, zda tam neni neco sizeneho (nizsi kapacity kondiku, nizsi vystupni kontroly...), i na chipsetu treba... sem myslel ze je to treba 550 + grafika a ze se to nabizi jako "6100"...
Naposledy upravil(a) pr.skavka@seznam.cz dne stř 10. led 2007, 11:20, celkem upraveno 1 x.
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

pr.skavka@seznam.cz píše:Mno, me zajima zda tato deska je celkove low-end i provedenim, zda tam neni neco sizeneho (nizsi kapacity kondiku, nizsi vystupni kontroly...), i na chipsetu treba... sem myslel ze je to treba 550 + grafika a ze se to nabizi jako "6100"...
Ne, 430 + 6100 nebo to Quadro
Obrázek
Mr. Magic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mr. Magic »

Tak tady je link na jedinou recenzi této desky, kterou jsem našel, angličtina je to divoká, ale je to automatický překlad ze španělštiny :wink:
http://64.233.179.104/translate_c?hl=es ... uage_tools

Za tu cenu, co je dostupná v ČR to nevyznívá nejhůře :)
xcmejla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xcmejla »

Zdarec.... taky mam tuto desku už asi 2měs. a krom špatné detekce jacků s ní větší problém nemám.... akorát při startu PC po testu pamětí (který mimochodem proběhnou OK) tak následuje klasické pípnutí, což je normální, ale poté následuje ještě jedno ošklivější, delší (asi1,5s) pípnutí, které už tak normální není. Podle manuálu jsem nebyl schopný detekovat danou chybu... nesetkal jste se stím někdo?...

Mám paměti 2x256Mb Kingstom Dual Kit, Semprona 3000+, disk SATA2 Seagate.

Vypadá to na něco blbě zapojenýho, ale jinak mě vše jede v pořádku...
Nejsem žádnej odborník, to přiznávám ale taky žádný jelito abych něco blbě zapojil... ale nevím... už o tom začínám pochybovat :)
nepo
Nováček
Nováček

Příspěvek od nepo »

Smeli píše:No, není v manuálu náhodou 350W? Btw ta druhá revize je totéž, jen ta integrovaná grafika je NVIDIA® Quadro NVS 210S
Neví někdo jaký je vlastně rozdíl mezi tou Quadro a 6100 nebo 6150?
nepo
Nováček
Nováček

Příspěvek od nepo »

Smeli píše:No, není v manuálu náhodou 350W? Btw ta druhá revize je totéž, jen ta integrovaná grafika je NVIDIA® Quadro NVS 210S
Neví někdo jaký je vlastně rozdíl mezi tou Quadro a 6100 nebo 6150?
midlander
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sledování teploty

Příspěvek od midlander »

Tak jsem si stahnul novší verzi EasyTune5 a ICool z října, doufaje že třeba odstranili problémy se sledováním teploty a vůbec "fuknčností", ale nestalo se tak, stále jsou to programy vhodné na okamžité odinstalování. Zkusil jsem Speedfan, ten ukazuje asi reálnou teplotu CPU, ale nezvládá řídit otáčky ventilátoru. Nemáte tip na podobný software, který s deskou umí pracovat?

Druhá věc: pokud používáte on-board zvukovku, jak jste spokojeni s úrovní šumu? Já mam obzvláště ve výstupu na přední panel dost brutální šum a pískání. A nemyslím že by to bylo kabelama.
wito
Nováček
Nováček

Hyper Transport

Příspěvek od wito »

Nazdarek! Moja zostava: Gigabyte M55plus-S3G, athlon64 3200+(2.0GHz), pqi 512 ddr2 800Mhz, msi geforce 6600GT. Na doske neviem najst HT. Neda sa hodnotu HT nastavit niekde inde (v nejakom programe).
Poradte mi prosim
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Máme problém s nainstalováním sítě - k PC je přes síťovku připojená AP, která s NB normálně komunikuje ale s PC se nemůzeme dostat do sítě. Zkoušeli sme reinstal systému a nic nepomohlo (údajně je prý problémem virus - nevím co si o tom myslet). Napadá někoho nějaké pěkné řešení? (OS Win XP SP2)
Obrázek
Mastaa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastaa »

Stiskni Ctrl+F1 objevi se ti skryte Advanced options tam je nastaveni pameti a HT,bez update BIOSU se ale nejde dostat pres 250 FSB tak pozor
martin73
Nováček
Nováček

Příspěvek od martin73 »

xcmejla píše: Zdarec.... taky mam tuto desku už asi 2měs. a krom špatné detekce jacků s ní větší problém nemám.... akorát při startu PC po testu pamětí (který mimochodem proběhnou OK) tak následuje klasické pípnutí, což je normální, ale poté následuje ještě jedno ošklivější, delší (asi1,5s) pípnutí, které už tak normální není. Podle manuálu jsem nebyl schopný detekovat danou chybu... nesetkal jste se stím někdo?...
Zdar, kámoš teď měl podobný problém. Zjistili v případě zapnutí CPU Smart FAN Control se po startu na okamžik zastaví větrák na CPU. A pokud je zapnutá funkce CPU/SYSTEM FAN Fail Warning ozve se zvukové varování že nefunguje větrák. My jsme to vyřešily tak že jsme vypnuli CPU Smart FAN Control. Sice běží větrák stále naplno ale to mu nevadí. Možná by pomohla z výměna chladiče za jiný (teď je tam BOX) ale to jen spekuluju.
ff
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte M55plus-S3G (AM2, nF6100+430) - zkusenosti?

Příspěvek od ff »

trochu ozivim,
mam GA-M55plus-S3G, athlon X2 5000+, ram 2*1GB a-data667@800, 2*hdd (sata) (samsung 250+750GB), dvdrw (pata LG GSA H12L), nv9600gt (msi OC verzia), zdroj 550W
system je netaktovany (iba su pamate v biose prepnute na 800 MHz)
Problem:
nejde obraz cez graficku kartu, pri boote cvaka dvdrw, po chvili nabootuje ale obraz ide len cez onboard grafiku - ten je vsak bez cervenej farby (ta nabehne po cca pol hodine :) aj to nie uplne koser)
najskor som si myslel, ze je to zdrojom (mal som 400W), tak som odpojil dwdrw (bez zmeny), potom som odpojil 750GB hdd (bez zmeny), zapojil som starsiu graficku kartu nv6600 (msi), obraz cez nu uz isiel.
moja 9600gt ma externe napajanie, ktore je zapojene. teraz pisem cez onboard vga, chladic na 9600 sa toci na plno aj po nabehnuti windows (predtym sa otacky znizili na "normal").
moja 9600gt v inom PC ide (dokonca aj bez ext. napajania)
moze byt problem s PCIE slotom, ze nejak nekomunikuje VGA s MB? ale preco potom sla nv6600?
nevrlacek
Nováček
Nováček

rada s GA-M55plus-S3G

Příspěvek od nevrlacek »

zdravím, mam dotaz, potřeboval bych poradit jestli do teto desky GA-M55plus-S3G narvu tento procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ (socket AM2) BOX ADV6000DOBOX

Díky moc za radu
martin73
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte M55plus-S3G (AM2, nF6100+430) - zkusenosti?

Příspěvek od martin73 »

ff píše: Problem:
nejde obraz cez graficku kartu, pri boote cvaka dvdrw, po chvili nabootuje ale obraz ide len cez onboard grafiku - ten je vsak bez cervenej farby (ta nabehne po cca pol hodine :) aj to nie uplne koser)
S podobným problémem jsem se setkal a na vině byl starší CRT monitor. Jestli máš možnost zkus jiný monitor.
milda001
Nováček
Nováček

Problém GA-M55plus-S3G divné chování

Příspěvek od milda001 »

Zdravím,

Deska GA-M55plus-S3G
Paměti DDR2 1GB dual channel (2x512)
Procesor Athlon 3000+

V počítači je nainstalován win7 ?? Dostal jsem ho na přeinstalování zpět na win xp.
Pc v současném stavu naběhne pouze po resetu Cmos. Pokud ho nechám zavést win7, ty po nějaké době zamrznou. Pc resetuji a dále je jenom černá obrazovka piezo hlásí chybu ram.
Paměti jsem zkoušel každou po jedné, prohazovat do slotů. Situace pořád stejná.

Zkoušel jsem boot z USB, kde jsem poté pc restartoval ctrl+alt+del, monitor se přepl do stand-by, klávesnice zůstává svítit, ledka disku svítí, DVD rom bliká a nic se neděje. Zde opět pomůže výše zmíněný reset cmos a pořád tak dokola..

Jsou obě paměti špatné? Je špatná deska?

budu vděčný za radu....

díky
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“