Zdravím,
Mám doma dva routery, jeden funguje jako AP router, druhý jako client. Nemám možnost vést net z jedné místnosti do druhé kabelem, proto to musím řešit takto.
Místnost A - router Asus. (192 168 2 1)
V této místnosti mám ve zdi připojku na net, do té jsem zapojil router Asus a v něm povolil DHPC. Internet funguje, vše jede jak má.
Problém je ale na straně klienta ve druhé místnosti...
Místnost B - TP-Link - klient.
Zde mám PC, IP Telefon a sítový disk.
Všechno tohle zařízení je připojeno kabelem k routeru,který příjmá signál od Asusa z druhé místnosti.
Problém ale nastává s DHPC službou. Já potřebuji, aby všem zařízením které mám doma, přiděloval adresy ten Asus. Tzn aby všechny byli ve stejné sítí. (192.168.2.1)
Když jsem vše nastavil tak jak jsem potřeboval, net mi přes ten tp link neprošel. Až jsem zapl v TP linku DHPC, potom jsem se dostal na net jak z PC, tak se probudil telefon i disk.
Jak tedy prosím vás, docílím toho, aby se tp link choval jako prostý switch?
Dva routery za sebou a DHPC
Moderátor: Don
- bk2601
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dva routery za sebou a DHPC
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Re: Dva routery za sebou a DHPC
Těžko radit, když je ten TP-LINK tajný.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud propojíš routery mezi sebou LAN porty a DHCP nastavíš jen na Asusu, tak by to mělo jet. Tzn.:
ISP -> WAN Asus --> LAN Asus (DHCP server) -> LAN TP-Link (DHCP Off). TP-Link by se pak měl chovat jen jako switch a přeposílat informace z Asusu dále do sítě.
ISP -> WAN Asus --> LAN Asus (DHCP server) -> LAN TP-Link (DHCP Off). TP-Link by se pak měl chovat jen jako switch a přeposílat informace z Asusu dále do sítě.
- bk2601
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, ale to nedělá.
Musel sem to nastavit jako repeater s WDS.
Musel sem to nastavit jako repeater s WDS.
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem to ze začátku úplně nepochopil, ale ty routery nejsou propojené kabelem? Pokud je to tak, potom opravdu nezbývá nic jiného, než WDS...
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jestli taháš něco z toho síťovýho disku, tak to by přes repeater mohla bejt solidní sekačka... Pokud máš alespoň trochu kvalitnější rozvody, doporučoval bych powerlajny - není to uplně top řešení, utpko je utpko, ale lepší než řešit wifi repeater / wds...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- crazzykiller
- Začátečník

A kdyz si na tp-linku nastavis dhcp-relay na ten asus? Melo by to preposlat zadost o prideleni adresy jemu a ten by mel vyhovet.