Nezobrazený HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Eskalator
Nováček
Nováček

Nezobrazený HDD

Příspěvek od Eskalator »

dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli nevíte jak na tento problém: zálohoval jsem si data na disk E a zformátoval jsem disk C a D a nainstaloval na disk C win 7. bohužel se mi disk E ukáže pouze ve správě disku, ale nijak se na něj nedostanu. Nevíte prosím čím to je a jak to vyřešit?

Obrázek
Obrázek
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezobrazený HDD

Příspěvek od Mr Lucas »

Nemá přiřazené písmeno.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Eskalator
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eskalator »

Díky moc tohle mě nenapadlo :-D :oops:
Nico
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nico »

Ahoj, právě jsem koupil disk WD Green - WD10EZRX. Chtěl jsem ho mít jako druhý disk v PC, ale když ho připojím k desce, tak ho BIOS rozpozná, ale ukazuje velikost 0GB a disk jen divně cvaká. :-( Neřešil jste to už někdo?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Udelat kontrolu, pripadne vymenu sata kabelu. Obcas se stat muze ze kdyz je lehce uvolneny tak se disk nerozjede. Udelat kontrolu napajeciho i datoveho.
Pokud nepomuze tak reklamace. Jeste jedine ze by to bylo zrojem, ale to je malo pravdepodobne.
Klidne bych ale i zkusil disk na jine vetvi.

Cvaka jakoby porad a comp se kvuli tomu nerozjede? Zase divne ze by byl videt v biosu. Jedine ze by elektronika byla ok a mechanicky byl v haji... Zkusil bych proverit co jsem psal nahore a kdyz se nepovede tak bych to zanesl reklamovat. Ne kazdej ma moznost zkouset v jinym compu, jine zdroje apod...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nico
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nico »

Kabely jsem vyzkoušel různé, i napájecí a se všemi je to stejné. Disk se rozjede, pak dvakrát cvakne, jako kdyby hlavičky přejely sem a tam a pak nic. V BIOSu je vidět správný název, ale je u něj 0GB. Mám ho tedy napojený na 3GB/s - SATA, nevím jestli se to nemusí nějak přenastavit.

A když ho zkusím přes externí dokovací stanici, tak se roztočí, ale není inicializován. Když ho dám inicializovat, tak hodí error - Cyklická redundantní chyba a jsem zase tam kde jsem byl. :-(
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Je vadný > reklamace.
Knowledge is power
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Cyklicka redundantni chyba je jako by byly spatne plotny.
To ze neni inicializovany je spravne. Ale inicializovat by mel bez problemu pres dockinu jit.
Byt tebou to vezmu na reklamace, nez se s tim mordovat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nico
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nico »

Tak je to jasný, připojil jsem ho do jinýho PC a jen cvaká, nedaří se mu roztočit a když se mu to podaří pracně, tak se hned zase zastaví. Díky za rady. Škoda, je to můj přvní WD, příště se zase vrátím k osvědčenému Seagate. :-)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“