Middle-earth shadow of mordor

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Middle-earth shadow of mordor

Příspěvek od HEAD »

Koukam ze tu tahle skvela hra jeste nema tema.
Jedna se da se rict o vykradeni assasins creed zasazeny od stredozeme s vetsim durazem na boj a komba.
Je tam da se rict stejnej stealth jako u assasins creed a taky muzete lizt po budovach jako v assasins creed.
Zatim mam odehrano cca 6 hodin a sem teprve v 17% kampane.

Podle metacritic ma hra vybornych 84% od lidi, takze to rozhodne nebude naka blbost.
http://www.metacritic.com/game/pc/middl ... -of-mordor
Za me musim rict, ze je to vyborna hra.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Middle-earth shadow of mordor

Příspěvek od Hladis »

Ctu rozporuplny reakce o krizenci Assasina a Batmana s klasickym nudnym opakovanim. To me vcelku zatím zrazuje od koupe.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nechapu,ze ta hra dostava takovy hodnoceni,vzdyt je to rok co rok jedno a to samy porad dokolecka dokola,presne 0 inovaci...

bojovej system je z batmana (copy&paste) a zabirani vezi,sbirani run a vedlejsi ukoly jako zabij 10 orku lukem,zabij 10 orku mecem je assasin creed jak vysitej,ve hre je v podstate cca 5 typu ukolu ktery se tocej porad dokola po cely mape,stereotyp sam o sobe,navic uz 10x videnej...ocividne lidi chteji hrat porad dokola jedno a to samy,jinak si to nedokazu vysvetlit
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Kdyz neco funguje, tak se to nemeni :)
Jedina vec, ktera me tam ted stve je ze tam nejde zapnout MSAA.Ale zase na druhou tranu hra jede na konstatnich 60fps a karta se flaka na 50°C :)
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Hmm clovece tato hra mi unikla. Nevedel som o nej. Je to hratelne HEAD? Oplati sa?
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zatim sem odehral asi 7-8hodin a sem porad v 17% kampane.Plnim jen vedlejsi ukoly a upgraduju mec a schopnosti :)
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Heade,prosim te jak velka je instalacka co mas?
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
fix186
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fix186 »

Hraju taky a jsem zatim spokojenej, posledni 2 assassiny jsem kvuli nude nedohral, ale tohle mne zatim vazne bavi a nejaky stereotyp v tom zatim nevidim, uvidime, jsem zatim taky na nejakych 7 hodinach :)
instalacka mela tusim kolem 30gb
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Tyjo, tak já furt nevím, jestli to koupit či ne ... protože u téhle hry si oprvadu nejsem jistý. Názory zapadají do 2 kategorií ... jedna strana je z hry nadšená a ta druhá si stěžuje na nudu a stereotyp, takže opravdu nevím.
Co se týče assasina, tak toho rád nemám, ale naopak batmana miluju, takže se stále nemůžu rozhodnout.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Si to první stáhni nelegálně, a pak teprv kup no :-D
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak jsem to zkusil ale ještě nehral. První co me zarazilo bylo logo nVidie. V programu Gameworks jsem tuhle hru nevidel a nevsim jsem si niceho, proc to logo ta hra vůbec ma. Dále bordel v rozliseni, kdy nemuzu vnutit jaky rozliseni chci, ale jen stanoveny procentualni hodnoty, kdy ty jsou ještě jiny pro Fullscreen a pro Borderless. Nemuzu tak nektery rozliseni vůbec nastavit. Absence nastaveni jakéhokoliv antialiasingu je doslova na pest. Hra tak vypada naprosto priserne. Ne zadny 4K tomu moc nepomuze, vypada to stále blbe a plazi se to v nehratelných fps. Da se vynutit pouze FXAA přes driver, ale to je samozrejme humus. Rozdil mezi Ultra a High texturamy je dan jen tim, ze na Ultra nejsou komprimovany, coz je vesmes kravina. Rozdil musite doslova lovit lupou a i to se vam nemusi podarit. A to vse při drastických nárocích na VRAM se skoro nulovym dopadem na vizual. O velikosti samotny hry ani nemluve. Skoro to pripomina Wolfensteina s jeho obrovskou velikosti, nekomprimovanymi obřími texturami, ale vesmes kvality 10 let zpet. Ku prikladu Watch Dogs jsou kvalitou textur uplne jinde s polovicni velikosti.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Cakal som na názor niekoho takého ako ty Hladis, niekoho kto to bude vedieť pomenovať tento "paskvil" next gen ery. Ja som to skušal hrať a presne ako píšeš je to hnus velebnosti myslel som si že to len ja tak vnímam preto som si počkal na nazor. keby som to dal na projektor a nevedel že je pustene PC tak by som to možno typoval na hru z PS2. jedine čo je tam ako tak spracovane su mlaky vody a kvapky dažda v nich. inak grafika elfov humus, grafika prostredia a skál otras. mam to nastavene na high podla toho ako hra rozpoznala kartu kedže mam len 2GB grafiku. preto som rad že si sa vyjadril a hlavne som rad že ma moje oči neklamali, že je to odpad. Vykradačka Assassina zasadena do stredozeme a ako píšeš s prehnanými nárokmi a neadekvatnym vysledkom grafickým na naroky aké požaduje. Ja už pomaly neverím ani jednemu vydavatelovi ktorý robí obrovský "hipe" na vystavach a prezentáciach o svojich hrách. Ide to dolu vodou. Nároky "kozmické" a výsledok sotva postrehnutelný. Myslím že s mojou GTX760 si ešte dlho vystačím ked to takto budu "babrať" tí naši vývojarsky experti. Pomaly na mobile budu lepšie vyzerať hry ako na PC.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zatím jsem tu hru jeste poradne nehral a jen jsem se pral s technickou strankou. Skutecne mi unika to logo nVidie, protože ta hra skutecne nemá snad vůbec nic s nVidii spolecnyho po technicky strance. Zkusim jak se da AA resit přes SweetFX. Textury ale vypadaji vizualne vesmes jako kombinace 1k+2k a tedy nic, s cim by si nemela poradit grafarna s 2GB VRAM.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Asi poprve souhlasim s Alfajkem. Bohuzel ma uplnou pravdu. Po hodine neni moc duvod proc hrat, je to porad to samy, RPG system slabej, periodicita obmeny vybavy neuspokojiva... kdyby to aspon bylo loot-driven, ale takhle je to aspon pro me malo.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

20min gameplay a jedna mise.Spuste si to v 1080p.
http://www.dailymotion.com/video/x27dss ... videogames
Grafika je uplne dostacujci na tenhle typ hry.Pribeh taky ujde.Je to zasazeny do doby davno pred filmovym panem prstenu kdy mordor vypadal uplne jinak :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takze par hodinek jsem si v tom hodil. Rozchodil jsem to pod SweetFX s SMAA, takze uz to není takova "zubatina" a vypada to o dost lip. Naroky na VRAM me opravdu udivuji, protože prostředí proste není nijak bohaty na objekty s potřebou mnoha textur ve vysokym rozliseni a textury nevypadaji nijak extra detailne. Vesmes prasecina vyvojaru. Ta hra by mela technicky jet i s 2GB VRAM na Ultra textury jak z praku. Jinak hratelnosti to není uplne spatny. RPG to opravdu není, ale jako odreagovavaci mlaticka to není uplne zly.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Trochu o téhle hře uvažuji. Viděl jsem gameplaye a zaujalo mě to. Mám rád reboot Prince of Persia, hlavně Warrior Within a tohle mi jej docela připomíná. Nikdy jsem nehrál ani jeden díl Batmana či Assasina - málo akce a krve, ale tady se koukám docela vyřádili :P

Akorát mě odrazuje ta náročnost. Prej jde navíc stáhnout ze Steamu HD texture pack, co chce 6GB vram!?! To jste zkoušeli s tím balíkem? Viděl jsem nějaké srovnávací video a bylo to skoro stejné, jako konzolové textury.

https://www.youtube.com/watch?v=Yu3wtz1oVSM
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja Batmany a Assasiny nehral. Takze jsem se nakonec rozhodl tohle poridit, protože tu ted nic nemam. Vcelku to je zabijacka tuny Uruku a nevim jak dlouho me to bude bavit. Spis nez velky bitky stejne většinou vrazdim na stealth a umiram opravdu minimalne. Cervena krev tam moc netece, zato ty zeleny jsou tam potoky. Obtiznost není nijak vysoka a klidne sejmete tri kapitany a dalších 10 protivniku v jednom chumlu. Pokud mate rychly prsty a reakce, tak to není problém. Evidentne se nejedna o realistickou taktickou hru, ale o prostoduchou mlaticku :)

Rozdil mezi Ultra a High trochu je, ale pokud nemate hodne VRAM, tak to nemá cenu ani zkouset.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pockej az dolezes na tu druhou mapu,tam jsou trsy travy a pri ultra vegetaci to tam dokaze pocitaci pekne nalozit,asi jako ta trava v crysis 3
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Huh tak v druhy mape v trave narocnost hry vystreli dost nahoru a V-sync to ma problém udrzet. Ta trava tomu dava slusnej kour. Jinak hra me vcelku stále bavi, ikdyz u nekterych vedlejších cinnosti se dostavuje opakovani, ale stále to jde.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“