Dobrý de,
potřeboval bych poradit s jedním problémem:
Mám 3 listy (pojmenované mustr, list 2, list 3).
V listu mustr mám tabulku, kde na každým řádku mám text a funkce počítání. Když udělám (třeba) mezi řádky 9 a 10 noví řádek, který tedy bude označen jako řádek "9" (potřebuji, aby měl zkopírované početní funkce, které jsou umístěny ve sloupcích AN,AO(jedná se pouze o funkci sčítání na řádků)) a do tohoto nově vytvořeného řádku vepíši do sloupců B,C,D text.
Potřebuji, aby excel právě vytvořený řádek v listu mustr "9" vzal a vytvořil stejný řádek (tedy aby vytvořil nový řádek mezi řádky 9 a 10) v listu 2 i se zadaným textem ve sloupcích B,C,D.
Dále potřebuji, aby excel právě vytvořený řádek v listu mustr "9" vzal a vytvořil stejný řádek (tedy aby vytvořil nový řádek mezi řádky 10 a 11) v listu 3 i se zadaným textem ve sloupcích B,C,D.
Současně potřebuji, aby excel poznal, kde v listě mustr jsem tento řádek vytvořil, protože kdybych po čase potřeboval vytvořit tento řádek třeba mezi řádky 15 a 16.
To je v kostce můj problém. Doufám, že je to pochopitelný, co potřebuji.
Druhá možnost je, že by sloupce B,C,D byly sdíleny ve všech listech a tedy, když udělám změnu v jednom listě....tato změna se projeví i v ostatních...
Excel 2010 funkce makro
- Teal'c
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Teal'c
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Excel 2010 funkce makro
Vytvořil jsem toto makro... zatím na vytvoření nového řádku... bohužel nefunguje tak, jak si představuji, protože na listu 1 a listu 2 vytvoří nový řádek tam, kde je aktivní okénko a ne podle listu mustr.
Sub a()
'
' a Makro
'
' Klávesová zkratka: Ctrl+q
'
Sheets("list 1").Select
ActiveCell.Offset(0, 0).Range("A1").Select
Selection.EntireRow.Insert , CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
Sheets("list 2").Select
End Sub
Sub a()
'
' a Makro
'
' Klávesová zkratka: Ctrl+q
'
Sheets("list 1").Select
Sheets("list 2").Select
End Sub
- Teal'c
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Excel 2010 funkce makro
Nikdo netuší? Aspoň mě nasměrovat, jak by to šlo?