Problem s GK?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Georginek
Nováček
Nováček

Problem s GK?

Příspěvek od Georginek »

Zdravim panove,

docela me zacina obtezovat takovej problemek. Drive se mi stavalo pouze u hry ETS2, ze hra padala do Windows s typickou windowsackou chybou nebo s informaci ze se rozsypal graficky ovladac. Dnes se mi to stalo taky, ale u FEAR3. Ostatni hry slapaly normalne v posledni dobe jsem hral NFS SHIFT, MAFII2, FEAR,FEAR2,COD4,COD5, CODMW,COD BlackOPs, Medala....... zadnej problem a slusnej grafickej vykon bez trhani....

Tyto pady vypadaji tak, ze kdyz hra spadne do Windows a chci znovu spustit jakoukoliv hru, tak graficka karta udela maximalne jen 20fps a vic ne. Stejne tak kdyz pustim po padu Kombuster, Furmark,OCCT, vzdy jen 20fps, i kdyz normalne to jede na 60fps. Dokonce i prohlizec se trha - flashovy videa nejsou plynuly, po restartu vse OK. Nekdy to spadne behem 20minut, nekdy to klidne bezi 4hod a nic se nestane. Zatim jsem to zpozoroval pouze u ETS2 a FEAR3.

A ted co s tim mama delat? Docela me to rozciluje. Grafarna je MSI GTX275 Lightning, zatezove testy v poradku - testovana nekolikrat, neni taktovana, zkousel jsem i pridat voltaz na jadru a malinko ji podtaktovat, ale zadna zmena. Jedu na ovladacich 306.97 zkousel jsem i novejsi - ty to delaji taky a maji nizsi vykon. Grafarna se samozrejme neprehriva a ostatni komponenty jsou v poradku. Tak co s tim?

Rikal jsem si, ze kdyz to dela u jedne hry asi to bude chyba hry, ale kdyz to dela u dvou tak nevim...........

C2D 8600 @4.2
Asus P5Q Deluxe
2x2GB Geil 1066Mhz
CM RealPower 620W+
Patriot Pyro 128GB
Samsung F1, F2, F3, Seagate, WD Blue
geronimo63
Začátečník
Začátečník

Re: Problem s GK?

Příspěvek od geronimo63 »

Skús tie dve hry preinštalovať
Tuning is my life
PC Motherboard ASUS P8H77-M ,Srdce zostavy Intel Core i5 3350P @3.10
,Ram Kingston Hyper-X 8GB Blue, GPU ASUS Nvidia GTX650 TI OC 2GB
BIG Disk 1TB Seagate Baracuda 7200 + Exterm. Disky 1TB WD Elements, Adata SH02 320GB ,
Šťavu dodáva Cooler Master Thunder 600W ,Všetko Napchané v Skrini Cooler Master Glite 430 Black
WIFI 2.4GHz 300Mbps Wireless N PCI Adapter CNP-WF511N2
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

já mam stejnej problém s r9 290 poslední 3 dny, zkoušel jsem se vrátit i na starší ovladače a použít DDU bez úspěchu, já jdu každopádně na reklamačku ;-)
Georginek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Georginek »

To jsem zkousel. Zadna zmena. Bud to spadne do Windows, nebo spadnou frame na polovinu. Kdyz to spadne do Windows, netreba restartovat, pokud se to sekne a hru musim vypnout ve spravci, tak to musim restartovat. Jinak ovladace jsou ted aktualne 333.89 a je tam zmeneno z default pouze VS na ON.
Disky nechybujou a nejsou vadny, RAM,CPU a MB jsou otestovany xxx hodin na GM, Memtest86+, OCCT, tak nevim. Zkusim jeste spustit Kombustor tak na 3 hodky nez pujdu spat.

Jinak jsem si koupil novou GTX580, tak jsem zvedavej, jestli to s ni bude delat taky..... Jeste jsem ji nezapojil
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

gtx 580 k c2d ? :) No jak myslíš, bude to ale kurevská brza... mě q8200 na 3,5ghz brzdilo i gtx 650ti, což je skoro jako 560ti a ta má do 580 ještě docela daleko..
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

PKBO píše:gtx 580 k c2d ? :) No jak myslíš, bude to ale kurevská brza... mě q8200 na 3,5ghz brzdilo i gtx 650ti, což je skoro jako 560ti a ta má do 580 ještě docela daleko..
Souhlas, C2D a GTX580 = kravina, to jsou vyhozený peníze, zvlášť s nějakou starší deskou a PCIe 1.1 ... to bude tragický, to jsem pro sradnu zkoušel někdy před rokem na E8500@4,5GHz na nějaký P35 a mělo to výkon lehce nad GTX285, nebo HD5770.....minimální FPS zustali uplně stejný, spotřeba jak kráva...prostě nesmysl tam takovou kartu použít. Pokud nemužeš vyměnit platformu, doporučuju maximálně tu HD5770 nebo kartu jako GTX560 klidně i GTX460....poslouží k tomu mnohem lépe za jinej peníz.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“