GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti
No ja gigabyte fakt nechapu.kdyby to proste nechali na idle otackach, tak vyhrajou vsechny recenze, protoze ta karta ma nejlepsi TDP limit, nejlepsi chladic, a byla by i nejtizsi.
Taky to znamena, ze karta na tech idle otackach po oc na 1500/8000 bude asi nejtizsi ze vsech karet.
MSI i ASUS sou trochu hlucnejsi v zatezi nez gigabyte v iddle.
Taky to znamena, ze karta na tech idle otackach po oc na 1500/8000 bude asi nejtizsi ze vsech karet.
MSI i ASUS sou trochu hlucnejsi v zatezi nez gigabyte v iddle.
- Ingamacek
- Červená karta

-
Nie, nebola by najtichsia. Zase headova konspiracna teoria. Mozno logicky pre to aby aj to poddimenzovane vrm ktore dosahuje na kazdej 970 tak krasne teploty malo ofuk a mozno skratka preto lebo windforce
- ulver
- Začátečník

Tie gigabytky G1 su podla mna v pohode.morke píše:Jo, to je pravda, ale pokud se zvýší hlučnost, tak to už raději koupit Gigabyte GTX 980 G1.
Vím, že je mi EVGA souzena, ale to čekání na SC AXC 2.0 je nekonečné.
morke uz to vydrz, nove FarCry4 uz budes drvit na 980tke. Mas GTX770tku takze nedostatkom vykonu zatial netrpis si myslim.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- morke
- Moderátor

Jo, Gigabyte G1 je fajna, ale EVGA stojí za to čekání. Hlavně je zajímavé, jak se výrobci předhánějí v tichosti svých chladiců, ale EVGA myslí na spolehlivost. Snad jako jediní používají kuličková ložiska u ACX.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- Cocroach
- Černá karta

-
+ EVGA nabízí 5 let záruku 
http://eu.evga.com/articles/00877/EVGA- ... -Warranty/
http://www.alza.cz/evga-geforce-gtx970-d2171151.htm
http://www.alza.cz/evga-geforce-gtx970- ... 171152.htm
myslíte, že u té výše taktované, je větší pravděpodobnost, že půjde výše taktovat s nižším napětím?
http://eu.evga.com/articles/00877/EVGA- ... -Warranty/
http://www.alza.cz/evga-geforce-gtx970-d2171151.htm
http://www.alza.cz/evga-geforce-gtx970- ... 171152.htm
myslíte, že u té výše taktované, je větší pravděpodobnost, že půjde výše taktovat s nižším napětím?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

- ghostdog32
- Začátečník

V čem spočívá výhoda evga v našich končinách? Je to sympatický výrobce, snaží se, ale jinak moc dobrý grafiky nevyrábí
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- Cocroach
- Černá karta

-
studentská sleva 10% 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

V ničem, já taky nechápu co na ní lidi viděj. Resp pokud se něco nemzěnilo na distribuci tak Evga vůbec neměla Evropské pobočky a smlouvy se servisy, tzn vada = defakto atumaticky dobropis. Ale to bylo rok dozadu a nevim zdali se něco nezměnilo. Je sice hezké že po registraci maj 5 let záruku ale bez ní standard 2. Při jejím uplatnění musíš kartu posílat do US což se prodraží, takže se to vyplácí jen u nejdrašších karet. Dále ta garance neni na opravu či výměnu za ten samý HW, jen na ekvivalentní výkon, takže víš co to u 4 roky staré karty bude znamenat, dostaneš za ní low-end.
- Cocroach
- Černá karta

-
stačí poslat do německa
- Hladis
- Moderátor

Koupi EVGA plne chápu v nekterych pripadech, kdy pouziji cisty referencni navrh a vyhnou se tak nektereym problemum nereferenčních navrhu. Ale to platilo jen u nekterych serii. Jinak EVGA vesmes je predrazena a parametrove nenabizi vůbec nic navíc proti konkurenci. Jen u nejvyšších modelu tlaci na pilu, ale to je pro silence s dusikem atd...,nehlede na astronomickou cenu.
- Waleron
- Začátečník

-
Co je na tej EVGA ACX 2 tak úžasného ? Na YT je hodne uzivatelu s pískáním a bzučením nejen u 970 řady ...
- ulver
- Začátečník

Prave ten dobropis ja povazujem za jednu dost velku vyhodu.DOC_ZENITH píše:Resp pokud se něco nemzěnilo na distribuci tak Evga vůbec neměla Evropské pobočky a smlouvy se servisy, tzn vada = defakto atumaticky dobropis.
Inak otvorene povedane EVGA je pre nas Nvidiotov nieco ako Saphire pre fanATIcov.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- Ache
- Pokročilý

Tak si asi o víkendu dáme testík 2xGTX970. Co to schválně i na tak zastaralé platformně dá za výkon... jen je škoda že DSR zatim nefunguje ve SLI, jinak bych asi udělal nějaký testy 4K (kdy by ty hry už mohly běhat pěkně, ale nemam 4K monitor a DSR prej nejde).
Každopádně druhý kus MSI (ne nebojte, nejsem troll co by si jí koupil na zkoušku a zase vrátil - to bych si spíš zkusil Gigashit kvůli té teplotě... prostě není moje) dokazuje že ASIC u Maxwella = úplně nic neříkající číslo, neboť jeho OC je podobné tomu co dává ghostdog32 tj cca 1470/8000 a tedy i přes vyšší ASIC 77% proti mému 75% to na 1500 přes Apocalypse When neprojde (mě projde ještě cca 1530).
Jediné co se liší je řada napětí a s tím i spotřeba, protože default té karty je 1,2V, kdežto já tam mam v základu 1,218V... boost je stejný... což mě trochu štve, protože by mě zajímalo zda je pravda to že se Maxwelly už ve SLI synchronizují a jedou na stejné frekvenci.
A i tento druhý kousek GTX 970 je krásně tichý a píská to jen při extrémních fps, takže jak řikam nafouknutá bublina kvůli pár kusům opravdu hodně zpívajícím EVGA a Gigabyte na youtube. Měli by jste slyšet jak si zpívala ta GTX780 od Gigabyte co jsem tu měl na ten test. To byla hitparáda... naštěstí to po delší záteži přeřval 2800RPM větrák (v Shadow Warrioru).
Každopádně druhý kus MSI (ne nebojte, nejsem troll co by si jí koupil na zkoušku a zase vrátil - to bych si spíš zkusil Gigashit kvůli té teplotě... prostě není moje) dokazuje že ASIC u Maxwella = úplně nic neříkající číslo, neboť jeho OC je podobné tomu co dává ghostdog32 tj cca 1470/8000 a tedy i přes vyšší ASIC 77% proti mému 75% to na 1500 přes Apocalypse When neprojde (mě projde ještě cca 1530).
Jediné co se liší je řada napětí a s tím i spotřeba, protože default té karty je 1,2V, kdežto já tam mam v základu 1,218V... boost je stejný... což mě trochu štve, protože by mě zajímalo zda je pravda to že se Maxwelly už ve SLI synchronizují a jedou na stejné frekvenci.
A i tento druhý kousek GTX 970 je krásně tichý a píská to jen při extrémních fps, takže jak řikam nafouknutá bublina kvůli pár kusům opravdu hodně zpívajícím EVGA a Gigabyte na youtube. Měli by jste slyšet jak si zpívala ta GTX780 od Gigabyte co jsem tu měl na ten test. To byla hitparáda... naštěstí to po delší záteži přeřval 2800RPM větrák (v Shadow Warrioru).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor

To "zastarale" bych dal do uvozovek
Ty jsi vůbec nejak MSI GPU fan ne
BTW: Muzes vyzkoušet ve SLI takovy radosti, jako 8xMSAA+4xSSTRAA ve Watch Dogs. Ta hra by takhle mela vypadat naprosto paradne a mela by i to SLI zaměstnat, když nebudes teda zrovna na CPU limitu. Na test SLI myslim vhodny.
- ulver
- Začátečník

Ache parada uz sa tesim! Ale "neopustaj" sa chlape. Tvoja pretocena i7dmicka to musi dat kua. Inak sranda ze ASIC u maxa je irelevantny zatial co u keplera bol dost podstatny! 
- Ache
- Pokročilý

Ale to MSI druhé není moje. A možná nebýt toho youtube videa tak má ten majitel Gigabyte, ale to pískání (+ uřvaná GTX 780 ) ho asi odradila.Hladis píše:To "zastarale" bych dal do uvozovekTy jsi vůbec nejak MSI GPU fan ne
BTW: Muzes vyzkoušet ve SLI takovy radosti, jako 8xMSAA+4xSSTRAA ve Watch Dogs. Ta hra by takhle mela vypadat naprosto paradne a mela by i to SLI zaměstnat, když nebudes teda zrovna na CPU limitu. Na test SLI myslim vhodny.
Ale sem fakt zvědavej jak to SLI bude fungovat... kruci, snad tu někde vyhrabu nějaký SLI můstek.
Watch Dogs, otestuju určitě. Ale chci hlavně vidět crysis 3 na full na přehradě
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- ulver
- Začátečník

Ache píše:Ale chci hlavně vidět crysis 3 na full na přehradě
Inak vyzva pre majitelov GTX980tok. Otestujte prosim vas priehradu a okno v Crysis3!!!
edit. @Hladis
Vystihol si to presne, labuznici maju GTX780Ti a pre nas ostatnych je prechod na GTX980tku otazka ci to za tu cenu naozaj stoji.
Naposledy upravil(a) ulver dne pát 10. říj 2014, 20:12, celkem upraveno 2 x.
- Hladis
- Moderátor

Ten "MSI fan" byl jen dloubanec
Ani nevim, zda tu někdo vůbec 980tku koupil. Tady asi moc lidi, kteří by si ji koupilo, není. Kdo chtěl vykon, tak uz ma 780/780Ti a 980 je kapku draha pro prechazejici z 670/760.
Ani nevim, zda tu někdo vůbec 980tku koupil. Tady asi moc lidi, kteří by si ji koupilo, není. Kdo chtěl vykon, tak uz ma 780/780Ti a 980 je kapku draha pro prechazejici z 670/760.
- morke
- Moderátor

Už jsem koupil, bohužel, proto už ji nemám
.
K EVGA. Zatím všechny grafiky co jsem měl časem začaly být hlučné nebo měly nějakou vadu už v začátku. Současná EVGA ničím takovým netrpí (snad kvůli těm ložiskům) a vyřízení reklamace dobropisem je snad nejlepší řešení.
K EVGA. Zatím všechny grafiky co jsem měl časem začaly být hlučné nebo měly nějakou vadu už v začátku. Současná EVGA ničím takovým netrpí (snad kvůli těm ložiskům) a vyřízení reklamace dobropisem je snad nejlepší řešení.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,