Schválení PC především na střih videa

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Bastlik
Nováček
Nováček

Schválení PC především na střih videa

Příspěvek od Bastlik »

Zdravím, chtěl bych se zaptat tady pár lidí co tomu rozumí víc než já, jestli tyto komponenty budou do sebe pasovat. Nechci tu rozpoutat velkou dizkuzi o tom ať vyměním procesor za i5 atd. Nemám na to rozpočet a CPU od AMD je jak víme výhodnější v ceně idkyž má trochu menší výkon. Ale klidně nějaké změny navrhněte, jen musím dodržet rozpočet. Jo a case moc neřeště, ať jsou plechy jakkoliv silný bude mi to stačit. Díky za vaše rady a připomínky.

zde seznam: http://www.alfacomp.cz/basket.php?eid=104140
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Re: Schválení PC především na střih videa

Příspěvek od Cocroach »

špatnej odkaz na košík
Bastlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bastlik »

Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

rozpočet je 13k?
Bastlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bastlik »

jojo, střihám video na poloamatérské úrovni a nutně potřebuju nový stroj rozpočet je 13k na ty komponenty co jsou v košíku a nesmím tuto hranici překročit
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

jaké programy používáš?
Bastlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bastlik »

sony vegas 8 a 10 ale do nového pc chci novejší verzi 12 nebo 13
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

grafiku moc silnou nepotřebuješ.

Doporučuju koupit grafiku z aukra:

http://aukro.cz/nove-quadro-nvs-295-256 ... 14986.html

je to zakladní quadro pro vice monitorů s certifikovanými ovladači, takže by neměl byt po technologicke strance problem. A penize co ušetříš dej do CPU a Zakladní desky.

za mě takto:
http://www.alfacomp.cz/basket.php?items ... 5D011Y0R01

- 8 jadro
- kvalitnější deska s chlazenou kaskadou vhodna i na OC
- 1x8GB Corsair modul aby jsi mohl dokoupit další 8gb v budoucnu a měl meně vytížený paměťový řadič v CPU (lepší je mít 2x8gb než 4x4GB)
- Dobra skříň robustní a s klasickým přirozeným airflowem
- zdroj je dostatečně dimenzovaný i pro High end grafiky kterou taky mužeš časem přikoupit
časem ještě dokoupíš nějaký chladič High end Air nebo +/- něco takového a můžeš se pustit do taktování :) 8320tka na 4,8GHz určitě pujde :) a máš na to desku, což ti ubere čas.

A nebo ještě schudna cesta je, že si seženeš bazarove core i7 do socketu 1366 hodně jsou teď v bazarech. Jsou levne a maj triple chanel :) doporučuju například z Ebaye Taktovatelne xeony E5650 se pohybuji do 2000 a je to 6jadro s celkem slušným výkonem.
Naposledy upravil(a) Dithius dne sob 11. říj 2014, 16:12, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

Bastlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bastlik »

Jsem trochu v rozpacích s tou grafikou, jak moc je výkonná např. kdybych si chtěl zahrát i nějakou hru a taky nebude se mi sekat náhled při práci s videem, a není 256 MB málo(právě na tu práci)? A ten disk co jsem tam měl asi bych ho tam chtěl jelikož je ryhlejší než normální HDD a to se určitě na video hodí (nemusím kupovat aspoň SSD)
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

to na hry není vůbec na nic jakože si nezahraješ, ale to s tvou levnou GK taky o moc lepe ne....

Lameš to moc přewz koleno na tvém místě bych skusil bazar staršího high endu s tím že bych si pořidil nový jen asi disk a zdroj
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

ten SSHD je úplně k ničemu, máš tam 8GB SSD cache, což je úplný nic a ještě to špatně funguje
Bastlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bastlik »

takhle hraní her, mě stačí když rozjedu např. Mafii 2 na plné detaily nebo nějaký online hry WoT na velké detaily, u toho disku jste mě přesvědčili vezmu normálně WD Blue, ale bazarový věci nechci kupovat kdoví co mi příde a nefungující i7 mít doma fakt nechci.. vím že mi chcete dobře poradit, spíš mi řekněte když bych tam měl ten fx 6300 + nějakou tu grafiku kolem 2500 Kč jak to bude fungovat při střihu? nezapomeňte že video nebude profi ale něco poloamatérské něco takovéhleho co jsem střihal nedavno https://www.youtube.com/watch?v=dM4etyM-ZmU
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Ta poslední varianta s AMD, co navrhl Cocroach, bude nejlepší, protože je univerzální. Jen bych nebral tu LE verzi desky s ořezanou napájecí kaskádou, ale její plnohodnotnou verzi: http://www.czc.cz/asus-m5a97-r2-0-amd-9 ... 17/produkt
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

tak to já taky, ale Bastlik psal, že nemůže překročit 13k
Bastlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bastlik »

tak pokud to využiji což nevím protože nejsem znalec, tak bych těch 250-300 Kč obětoval ale to můžu udělat u každý věci a pak se dostaneme s cenou kdo ví kam, ale popřemýšlím o tom pokdu to opravdu má cenu tak dám na vás
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Pokud je to problém, je možné ušetřit pořízením jednoho 8GB modulu např. kingston http://www.alfacomp.cz/product.php?eid= ... 1Y51SR1T2C
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Největší problém té sestavy je jen jeden pevný disk - pokud se dobře dívám.
Pokud jedna a tytéž čtecí hlavy musí načítat "surovinu" ke zpracování, zapisovat a načítat dočasné soubory a zapisovat hotový "produkt", dojde k takovému jejich rozkmitání, že to práci výrazně zdrží.
Chtělo by to aspoň dva disky - jeden na kterém bude surovina a druhý na který bude ukládán produkt.
Pokud bude jeden disk převážně načítat surovinu a druhý převážně zapisovat produkt, dokáže to práci zrychlit skoro dvojnásobně - při jinak nezměněné HW konfiguraci PC.
Bastlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bastlik »

re: Lokomotiva - rozhodně do budoucna bych mohl koupit další disk ale teď momentálně na to nemám finance, jinak dík za názor
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“