Ukazatel stavu baterky je hodne orientacni Zlate 4 carky na nokiich.
Kdyz se kouknes na vybijeci krivku LI* baterek, tak zjistis,, ze to vicemene odhaduje. A kdyz je spatne zkalibrovano tak ti zmizi 20% i pouhym restartem. (Moje baterka uz je taky asi nacnuta)
4.2 volts 100%
4.1 about 90%
4.0 about 80%
3.9 about 60%
3.8 about 40%
3.7 about 20%
3.6 empty for practical purposes
Padajici launcher a aplikace jsem zazil jen na custom romkach pro muj starej tablet POV Mobii.
@CageJ
Tak sice používaj cortexA7, ale zas tak tragicky bych to s výkonem neviděl. Na provoz bez her by stačilo i dvoujádro.
Problém s pamětí se nikdy neodstraní, dokud bude všechno běhat v javě. 5.0/L jen překope JRE, že už nebude třeba překládat bytekód za běhu, což by mělo značně ulehčit CPU a zrychlit odezvu aplikací. Nějaký vylepšení garbage colectoru sice taky udělali, ale pořád to je java.
@Rick
Jestli řešíš spolehlivost, tak nechápu, že ještě nemáš iPhone. V tvém případě není o čem přemýšlet. Já naštěstí nikdy tvůj problém neměl, protože se držím stable romek a telefon poctivě každou noc nabíjím.
Matka chce otci koupit na narozeniny nějaký smartfoun okolo 5k a tak výběrem pověřila mě. Otec rozhodně není žádná technická lama, jen u mobilu dosud potřeboval pouze volat případně smskovat, tudíž jej smartfouny zatím minuly.
No já bych byl spíše pro Windows Phone a napadlo mě ještě zkusit sehnat někde skladovou Lumii 820, kterou mám i já. Ovšem vypadá to, že na tento mobil je už pozdě.
Sám ovšem trh s mobily zase až tak moc nesleduji, tak by mě zajímaly Vaše návrhy v této cenové kategorii, jak z tábora WP, tak i Androidu. Požadavky nejsou nikterak zvláštní, snad jen asi aby úhlopříčka displeje nepřesáhla 4.5 ideál by byl asi 3.8-4 no a pak možná výdrž na baterku by mohla být trochu lepší, jelikož jeho současný mobil vydržel snad i déle jak týden, ale toto není(na rozdíl od displeje) žádná priorita, jen malé plus.
chlapi díky za rady, ale jako dárek k narozeninám bazarový telefon nechci. Trochu jsem přehodnotil tu velikost displeje a nakonec I ta 4.7 by asi šla. Dále jsem se začal poohlížet ve stáji Androidu a co říkáte na tento mobil? http://www.czc.cz/motorola-moto-g-eng-c ... 98p507fj3g
Moto G je super telefon pomer cena/vykon. Jen pozor na to ze telefon nepodporuje cestinu a je pouze v anglictine. Stejne tak nastavi vsechny aplikace do anglictiny.
Matka chce otci koupit na narozeniny nějaký smartfoun okolo 5k a tak výběrem pověřila mě. Otec rozhodně není žádná technická lama, jen u mobilu dosud potřeboval pouze volat případně smskovat, tudíž jej smartfouny zatím minuly.
No já bych byl spíše pro Windows Phone a napadlo mě ještě zkusit sehnat někde skladovou Lumii 820, kterou mám i já. Ovšem vypadá to, že na tento mobil je už pozdě.
Sám ovšem trh s mobily zase až tak moc nesleduji, tak by mě zajímaly Vaše návrhy v této cenové kategorii, jak z tábora WP, tak i Androidu. Požadavky nejsou nikterak zvláštní, snad jen asi aby úhlopříčka displeje nepřesáhla 4.5 ideál by byl asi 3.8-4 no a pak možná výdrž na baterku by mohla být trochu lepší, jelikož jeho současný mobil vydržel snad i déle jak týden, ale toto není(na rozdíl od displeje) žádná priorita, jen malé plus.
chlapi díky za rady, ale jako dárek k narozeninám bazarový telefon nechci. Trochu jsem přehodnotil tu velikost displeje a nakonec I ta 4.7 by asi šla. Dále jsem se začal poohlížet ve stáji Androidu a co říkáte na tento mobil? http://www.czc.cz/motorola-moto-g-eng-c ... 98p507fj3g
čau, chtěl bych poradit s výběrem telefonu do 6000 Kč
požadavky:
displej > 4" ale aby se vešel do kapsy
spolehlivý
svižný
vylazený OS + updaty v budoucnu
použití: browser, hudba, občas nějaká hra nebo film
foťák mě nezajímá
ocením slušnou výdrž baterie a kvalitní displej
přecházím ze SG S2
Na to co s tím chceš dělat mi nepřijde jako smrtelně nutné mít špičkově vyladěný a každý týden aktualizovaný OS. Pak by se do toho výběru mohlo vejít o dost víc telefonů.
LG, THL, Samsung...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
tak jsem to nenapsal, psal jsem "vylazený OS + updaty v budoucnu"
je to z důvodu, že jsem viděl nějaký číňany co sice měli hardware super, ale OS totálně nepoužitelnej, to stejný s updatama, dnes to poběží na (už dnes starým) androidu 4.0 a za rok, dva to pořád bude běžet na té stejné verzi
vůbec jsem nemyslel každý týden aktualizace a špičkově vyladěný
prostě hledám nejlepší poměr cena/výkon - výkonem samozřejmě nemyslím jen hw výbavu
Do ceny sa este zmesti Saga S3.. Ten mozem jednoznacne doporucit! Mal som ho 3t a dovolim si tvrdit, ze lepsie vyladeny Android som este nevidel.. dal sa porovnavat s Nexusom ci ASUSom...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Cocroach:
Právě měním Motorola Razr i (4,3") za THL 5000. Má to drtivou většinu toho co chceš, mám podobné požadavky, má to Android 4.4, věřil bych, že do něj půjde nacpat L-ko, no a ten displej, ten je návykovej. Je to vždy vnitřní boj mezi komfortem použití, komfortem nošení, a komfortem KOUKÁNÍ. Pokud na něm budeš i trošku psát, tak čím větší, tím lepší. Zkoukni recenze, uvidíš. Do kapsy se to musí normálně vejít.
P.S.: Objednával jsem si ho sám z Číny, a všechno zdá se proběhlo super, dokud se to nezaseklo na celnici. Je tam nějaký problém, a proclení trvá věky. Takže pokud nemáš nervy, tak čínský telefony objednávej spíš dráž tady v ČR...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...