Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Příspěvek od Riku »

Souhlasím s Hladisem, MSAA vypadá líp než 4K.
PS5 Pro | LG OLED CX55
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Muzu se zaptat kde presne vypada na tom screenshotu 4xMSAA+4xTRAA lip?
Tam rozdil neni krome toho, ze ve 4K sou stromy korektne vykresleny.S TRAA maj spatnou geometrii.Nejsou tam videt vsechny listy.
Sloup napravo je pak s TRAA malinko lip vyhlazenej, ale stribrny auto v zadu je zase lip vyhlazeny ve 4k.
Jinak je to stejny.Clovek si tech stromu vsimne hned v pohybu.

Hladis zkousel sem to s 2xTRAA a pripada mi to horsi na tech stromech..A vykonu mam dost s 4xTRAA tak proc ne...
A s tema fps to neprehanej.To by pak podle tebe nebyl watchdogs hratelnej na nicem kdyz gtx780TI neda ani 50Fps.Tech 34fps podle toho testu maj lidi s gtx670/680/7970 a taky to hrajou.
http://pclab.pl/art57916-8.html
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Ale prd, na high s SMAA to jede pri chuzi v podstate porad 60FPS (adaptivni vsync), pri rychle jizde autem se to propada nekam kolem 50FPS, nejmin mozna 45. Kolem 40FPS nebo niz se to uz neda poradne ovladat - laguje to. Na zabugovany Ultra detaily (teda hlavne textury) to nikdo nehraje.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hraju Watch Dogs na stabilních 60 fps a jakykoliv pokles poznam. Vzhledem k tomu, ze mam vysoko pretocenou i7, narazim na CPU limit minimalne (ale jsou tam občas situace, kdy to jde k 45-50fps kvůli CPU limitaci), takze není problém fps udrzet stabilne s v-sync a vysoko OCnuta GTX780 s tou hrou nemá nejmensi problém, aby nestihala. Nevim jak to hraji jini a je mi to sumak :) Jini to hraji i bez AF na dvou Titanech ve SLI. At si třeba hrajou prohlizeni diapozitivu. Existuje taky sikavna věc jmenem snizovani detailu u slabších karet. Takze jini at třeba skacou z okna, ja nejsem jinej :P

PS: To ze GTX780Ti neda ani 50 fps je nesmysl. Rad bych i upozornil ze hra dostala od te doby hafo patchu. Neplest si co nestiha GPU a co nestiha CPU a Watch Dogs jsou především o CPU. Jinak hrat Watch Dogs pod 40fps je vylozene sebemrskacstvi a i propady z 60 na 50 jsou při jizde naprosto poznatelny. Pod 40fps uz se z toho stava lagfest.

Edit// Jo a rozdil mezi 4K a MSAA na tech screenech musi prastit do oci. Ja to videl hned i bez nejakyho zavrubnyho zkoumani. Kazdopadne v ty hre na MSAA 8x s TRAA nic nemá. To je dokonaly, ale nemam SLI. To je asi narocny stejne, jako 4K, při tom 4K vypada proti tomu otresne.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No podle polaku v testu GTX970 tzn nejnovejsi patch a ovladace nedava GTX780TI 60fps :)
A to je prosim bez 4xMSAA.
http://pclab.pl/art59688-19.html
Asi do pc hodim GTX670 a udelam par porovnavacich screenshotu ze stejnyho mista.
Oni ty ultra detaily(textury) budou fakt nak bugnuty.

BTW ja tam porad nevidim na tech screenshotech rozdil krome lepsi geometrie u stromu(proste nemaj diry ale maj tam spravne listy) pri 4k a trochu lepsiho vyhlazeni sloupu u TRAA a pro zmenu lepsiho vyhlazeni aut u 4k.
Asi sem slepej.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nevim kde a jak to polaci merej. My jsme si tu delali vlastní test. Poslední výsledek který jsem meril s verzi 1.04:
2014-09-19 19:22:38 - watch_dogs
Frames: 4416 - Time: 71265ms - Avg: 61.966 - Min: 44 - Max: 74
Trasa je vesmes jizda centrem města ze stanovenych bodu. Propad na 44 není zapricinenej GPU. Bohuzel hra je dost CPU limitovana a trpi občasnými "lagy". Patche vykon u me tedy zvedli. V prislusnem threadu to jde i porovnat.

Poradim, podivej se treba na lampu, nebo na auta a další objekty. Jde to videt okamzite.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkusil sem to na gtx670 1280/7400 a na ultra+ 4xMSAA+4xTRAA to dost laguje
Fps v ty scene 37,6
http://abload.de/img/watch_dogs_2014_10_03fbbgh.png
kdyz zapnu docasny SMAA, tak mam 50fps.
Kdyz snizim textury na vyssi, tak to fps neprida, ale prestane to lagovat.

Edit:Znova sem tam dal GTX970 a chvilku sem jezdil po meste s texturama na ultra + 4xMSAA/4xTRAA a drzi se to kolem tech 50fps s propadama na 45fps.
Pri chuzi to nelaguje vubec ale pri jizde kdyz jedu rychle to na krizovatce stejne laguje a prave tam sou ty propady na 45fps.Asi to je kvuli CPU.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ultra textury nedavej :roll: S tema to na zadny grafarne soucasnosti a asi i budoucnosti, nepojede plynule nikdy a hra je vesmes nehratelna. Nastavuje se u textur jen High. Sniz to TRAA na 2x. 4x je uplne k nicemu. Nejen ze rozdil je skoro nula, ale při hrani si nemas sanci toho všimnout. Dulezity je jen mit to zaply. Bez TRAA veskera vegetace vypada blbe. ( když na to tak koukam a na screeny, který jsem si udelal, fascinuji me nektery názory, ze TRAA je k nicemu :roll: )
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Neviem ako je to mozne ale po nahodeni wd z uplayu to ide krasne, sem tam je vidno ze to spomali, podla frametimes mam rovnaky comparable framerate ale zda sa mi ze ta hra ide daleko lepsie.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

protoze ty posledni patche to dost vylepsili
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

No nemozem si pomoct, ale na r9 290X to ide aj podla frametimes ovela horsie ako na HD7970 :? Testovane na 14.9 obe, ten horny lepsi result je pre 7970 1150/6800 a ten horsi pre 290X 1100/6000

Obrázek

HD 7970
Frames Time (ms) Min Max Avg
3893 89389 29 64 43.551

R9 290X, vyssi AVG FPS a horsi comparable framerate, testovane asi na 5 krat so stale tym istym vysledkom akurat comparable framerate tam bol na cca 35-36 stale a teraz posledny run som isiel o malicko pomalsie a naskocila 32jka :lol:
Frames Time (ms) Min Max Avg
3997 82680 35 65 48.343
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

mám nastavení high s vyhlazováním TR 2 x ( to druhé nejlepší )

sestava i5 2500 k 4,4 ghz 1,32v

Gigabyte 780 TI stock...

ve hře cca 80 fps akorát grafika 83 stupňů a větráky se točí jak vzteklé, takový menší vrtulník, nehledě k tomu že mě mrzí teploty procáku které se pohybují okolo 80 C.. což je celkem high,

To plné vytížení grafiky a větráku je ok ? Možná bych řekl že jedou okolo 100 % cca 3200 rp
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

je už možný tuhle hru rozjet na rock solid 60fps aspoň na medium s r290x? nebo ji mám nechat zas nějakou dobu spát...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Solid rock na 60fps na medium by hra jet mela. Zalezi stejne hlavne na CPU.
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Mne ide na medium na 1680*1050 okolo 70 - 90 FPS. Textury na High. Ziadny AA.

Zostava: i7 4790K 4Ghz, 16 GB RAM, GeForce GTX 760 2 GB VRAM ...
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Na 7970 hram na max akurat som stiahol tiene na stredne + mam 2*MSAA a pod 40 FPS to nedropne nikde, ide to krasne oproti tomu ako to slo s prvou verziou hry.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

oneb1t píše:jeste sem si vsim jedny veci :D pro lidi co maj amd grafiku + vic monitoru nezapinejte si borderless rezim sunda to fpska skoro o 20%

takze novej test all ultra + geometry low + medium texture + spravne nastavena thread affinity (vanila hra)
zadny jiny modifikace
Obrázek
novej ovladac zbytek nastaveni totoznej jako minule
amd omega driver hra 1.0.6.329
Obrázek
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil91 »

Chci se zeptat už Watch Dogs jede v pohodě bez bugů a funguje AMD CF :?:
Dík
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

zatím jsem to moc nehrál, mám to 2 dny. Ale bugů jsem si teda zatím nevšiml vůbec žádných.
Jízdní model je naprosto v pohodě (arkáda). Asi to opravily ty patche. Neznám hru v realease verzi.

Ovládání Aidena je ale takové divné. Není to tak... já nevím jak to nazvat, ale prostě se ovládá úplně jinak než třeba assassini.

Grafika mi přijde nic moc (hraji na ultra) Postava Aidena je hodně detailní to ano, ale třeba tráva atd je odfláknutá jako prase. FPS mi padly max na 27 tuším. Neumím si moc pohrát s nastavením, takže nevím co snížit abych z toho vymačkal lepší FPS.

Ale hra se mi zatím líbí. Naprosto mi chybí možnost rozhlížet se v autě (pohled z kabiny) Pak člověk netuší zda má na křižovatce volno nebo ne.

hele jak se mění podpis na forku? Nemůžu na to v nastaveních nějak najít:-D Chci si změnit procík a kartu :-)
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“