GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
R0mi
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od R0mi »

SilverStone Fortress FT02 vymenit za Fractal ? by som musel byt blazon :) 3x tak draha skrinka a ja budem menit hlinik za nejaku ocel ci co to pouziva fractal :-D No nie dakujem
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 XT//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Všichni jste úchyláci, pořádná skřín vypadá takhle
Obrázek

BTW, už někdo zkusil nějakou nereferenční GTX980? celkem se mi líbí ty top Gigabyte a mám možnost je nakoupit za pěknou cenu....váhám jen proto, že vzít jeden kus neni uprage oproti 780ti a brát dva kusy se mi už moc nechce...vzhledem k tomu, že nevim jestli příjde něco silnějšího po vánocích nebo ne.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

@RAD-x
blahorodie píše:kamošova referenčna gigabytka GTX 980 : http://www.3dmark.com/3dm11/8798509
ale to CPU ju asi trochu brzdi
moc ju neskusal, skusal aj v Afterburner 1450 MHz bez zvysovania napatie a pod ,
a povedal ze ju takmer vobec nepocul a držala v poho ...
Ale on nema nejaku case , ale skor nejaku obrovsku skrinu :D
Viac mi asi nepovie, jemu sa ani taktit nechce :roll:
GTX780 lightning dal kamošovy za 5000 KČ aby mu urobil radost,
a kupil si tu referenčku :) Ale je max spokojny , co povedal na TS
Naposledy upravil(a) blaho dne ned 12. říj 2014, 19:20, celkem upraveno 1 x.
R0mi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R0mi »

RAD-x je to nadherna jak vznasajuce sa ufo :P a este ta nalepka HorseFeathers :-D
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 XT//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Spectral píše:
CZECHYa píše:u STRIX je třeba do 65% fan neslyšitelnej.
LOL. Tvůj komp musí vydávat rachot jako když startuje Mig... U Strixe je samozřejmě i v odhlučněné bedně (Fractal R3/R4) slyšet i náběh fanů na těch cca 35%/650 RPM, kolem tisíce RPM už to hučí a 1500 RPM je v okolním tichu vyložený randál. 65% je naprosto neakceptovatelný masakr, a to i pro běžné PC.
Nemyslím to jako urážku nebo útok, jen uvádím hlučnost u Strixe na pravou míru, zvlášť pro majitele skutečně tichých PC. Já budu na Strixe dávat Accelero Extreme, jako vždycky na každou kartu, jinak se to nedá poslouchat.

P.S. Teď už chápu, proč tvrdíš, že tvoje 970 nebzučí/nepíská...
Můžeš mně říci proč bych strkal hlavu do komplu a poslouchal jestli tam náhodou neproudí zvuk? Nepotřebuji mít úplně dead silent kompl, protože to jednoduše ztrácí smysl v prostředí jakém zde funguji. Kompl mám metr od sebe, na uších stále sluchátka s muzikou. Nastavil jsem si agresivnější profil, kterej jde až do 65%, což je pro mě maximální akceptovatelný hluk, ale realita je taková že přes 1500 otáček a 68 stupňů nepřelezu ani po několika hodinách hraní.

A nevím kde jsi přišel na tom, že moje karta by měla pískat / bzučet... tohle jsem si pohlídal a X krát testoval. Na pazvuky v pozadí jsem velmi alergický a komponent okamžitě letí pryč pokud dělá rachot...
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

RAD-x píše:Všichni jste úchyláci, pořádná skřín vypadá takhle
Obrázek

.
Tvoje ? To máš někde ve vedlejší místnosti ?
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

@RAD-x
Vedel som ze si labuznik :thumbsup:
Ja mat GTX780Ti 1300/8000 ako ty, tak na nejaku GTX980 z vysoka kaslem. :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

ulver píše:@RAD-x
Vedel som ze si labuznik :thumbsup:
Ja mat GTX780Ti 1300/8000 ako ty, tak na nejaku GTX980 z vysoka kaslem. :)
:thumbsup: 780Ti na 1300, šak to je brutalna hruba sila :wink: omg
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

knedla píše:Přátelé mám asi hloupý problém s DSR. Měl jsem AMD a tu nVidiu zatím moc nekoumu. Když to nastavím v ovladačích (DSR - factor) třeba na 4x a pustím test (unige valley), tak výsledek je stejný jako bez DSR.
Zkoušel jsem to i přes nVidia Experience, ale hra v které to chci nastavit v seznamu vůbec není (starý rFactor Experience evidentně vůbec nezná). Nevíte jak se s tím DSR pracuje ? Děkuji
Já si zadal všechny faktory a v každé hře si mohu vybrat odpovídající rozlišení, vyšší než je default monitoru.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

GeForce GTX 980 - The Gigabyte G1 Gaming takes on the Zotac AMP! Omega: http://techreport.com/review/27176/gefo ... c-reviewed
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

petrxp píše:
RAD-x píše:Všichni jste úchyláci, pořádná skřín vypadá takhle
Obrázek

.
Tvoje ? To máš někde ve vedlejší místnosti ?
Mám celou místnost vyhrazenou jako pracovnu, pak ještě jednu místnost ve sklepě ve který je chiller kterej ochlazuje vodu v létě....teď teda jedu na venkovní radiátory, který v zimě schovávám řed mrazem do sklepa.

To Blahorodie: u toho tvýho linku mi to nějak neukazuje výsledek....
Tu Ulver: Nejlepší na tom je, že ta karta to zvládá bez overvoltu 24/7, pokud u mě vydrží tak jí provedu voltmod a to by bylo aby těch 1400MHz nebylo

Já teda pořád nějak doufám, že se po vánocích oběví nějaká GTX990 nebo prostě nějaký větší maxwell, sice se mi strašně líbí ta efektivita GTX900 ale popravdě, jak to zatím sleduju, tak nemužu říct, že bych litoval že jsem si tu kartu zatím nekoupil. Líbí se mi ta možnost virtual 4K ale tušim Hladis, pokud se nepletu tady zmiňoval že časem to dostanou podporu v ovladačích i starší karty... minulej tejden jsem mohl mít referenčku s 2letou zárukou za 11K ale nedokázal jsem se k tomu odhodlat.
anonymousCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od anonymousCZ »

CZECHYa píše:Můžeš mně říci proč bych strkal hlavu do komplu a poslouchal jestli tam náhodou neproudí zvuk? Nepotřebuji mít úplně dead silent kompl, protože to jednoduše ztrácí smysl v prostředí jakém zde funguji. Kompl mám metr od sebe, na uších stále sluchátka s muzikou. Nastavil jsem si agresivnější profil, kterej jde až do 65%, což je pro mě maximální akceptovatelný hluk, ale realita je taková že přes 1500 otáček a 68 stupňů nepřelezu ani po několika hodinách hraní. .
Buďme uprimni. Tys napsal neco ve smyslu, ze komu vadi vyssi teploity, at si nastavi strmejsi krivku, protoze u Strixe jsou fany do 65 % (!) neslysitelne. A to je proste totalni nesmysl. Nemam sice Strixe, ale MSI a pokud nastavim cca 700 otacek (coz je u strixe asi 35 %), tak se nezlob, ale v tuto chvili je nejhlasitejsi komponenta, co mam v PC. Ale ok, mam ULN, neresme. Nicmene zpet k tem 65 %. U Strixe je odhadem 1900 otacek. Ano, 1900 RPM! Sorry, ale to neni nehlucne, to je hlasite JAK KRAVA. Popravde, je to tak hlasite, ze ten hukot slysim i z 3-4 metru od PC. A ty reknes.... "to je neslysitelne". Sry, ale tohle me fakt rozsekalo. Ty mas fakt neco s usima. Bez urazky.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

maltra píše:GeForce GTX 980 - The Gigabyte G1 Gaming takes on the Zotac AMP! Omega: http://techreport.com/review/27176/gefo ... c-reviewed
A Gigabyte vítězí. Ta grafika je po EVGA nejzajímavější GTX 980.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

ta gigabyte vyzera po OC fakt brutalne
Reznas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reznas »

Přečetl jsem si asi 30 stránek toho topicu, ale furt mi není jasné pro kterou se mám rozhodnout..Byl by někdo tak moc hodný a rozepsal se jaká má které výhody a nevýhody? Žádné taktování nechystám, nejsem žádnej ITák, takže koupím grafiku a hraju.. Takže která bude pro mě nejlepší? Tomu bzučení a pískání se vyhnu jedině, když trefím kus.. To je mi jasné.. Děkuji za každou reakci! :)

EDIT/ Popřípadě pokud by byla nějaká GK, která je podobně výkonná, kde bych nemusel řešit bzučení, tak navrhněte! :)
MB: MSI H97 GAMING 3 | CPU: i7-4790 | RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 1600Mhz CL9 | GPU: MSI GTX 970 GAMING |
SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB | HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | OS: Win 7 STEAM: Rezna$_!.:
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

anonymousCZ píše:
CZECHYa píše:Můžeš mně říci proč bych strkal hlavu do komplu a poslouchal jestli tam náhodou neproudí zvuk? Nepotřebuji mít úplně dead silent kompl, protože to jednoduše ztrácí smysl v prostředí jakém zde funguji. Kompl mám metr od sebe, na uších stále sluchátka s muzikou. Nastavil jsem si agresivnější profil, kterej jde až do 65%, což je pro mě maximální akceptovatelný hluk, ale realita je taková že přes 1500 otáček a 68 stupňů nepřelezu ani po několika hodinách hraní. .
Buďme uprimni. Tys napsal neco ve smyslu, ze komu vadi vyssi teploity, at si nastavi strmejsi krivku, protoze u Strixe jsou fany do 65 % (!) neslysitelne. A to je proste totalni nesmysl. Nemam sice Strixe, ale MSI a pokud nastavim cca 700 otacek (coz je u strixe asi 35 %), tak se nezlob, ale v tuto chvili je nejhlasitejsi komponenta, co mam v PC. Ale ok, mam ULN, neresme. Nicmene zpet k tem 65 %. U Strixe je odhadem 1900 otacek. Ano, 1900 RPM! Sorry, ale to neni nehlucne, to je hlasite JAK KRAVA. Popravde, je to tak hlasite, ze ten hukot slysim i z 3-4 metru od PC. A ty reknes.... "to je neslysitelne". Sry, ale tohle me fakt rozsekalo. Ty mas fakt neco s usima. Bez urazky.
Teď jsem to zkoušel znovu u sebe - 65 % je u Strixe dokonce 2040 RPM a je to hukot až do druhého pokoje... Já sám jsem sice na hluk (ticho) extremista, ale tohle už fakt musí vadit i většině lidí s normálníma kompama.
Veterán
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghostdog32 »

u MSI je relativno ticho dá se říct až do 55-60% otáček. 65% už to není ono
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
Vallaska
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vallaska »

Reznas píše:Přečetl jsem si asi 30 stránek toho topicu, ale furt mi není jasné pro kterou se mám rozhodnout..Byl by někdo tak moc hodný a rozepsal se jaká má které výhody a nevýhody? Žádné taktování nechystám, nejsem žádnej ITák, takže koupím grafiku a hraju.. Takže která bude pro mě nejlepší? Tomu bzučení a pískání se vyhnu jedině, když trefím kus.. To je mi jasné.. Děkuji za každou reakci! :)

EDIT/ Popřípadě pokud by byla nějaká GK, která je podobně výkonná, kde bych nemusel řešit bzučení, tak navrhněte! :)
Jsem na tom podobně. Tu GTX 970 bezpodmínečně chci. Pomunu-li nepříjemný problém s nedostupností a buhvíjakdlouhou dobu opětovného naskladnění, trápí mě hlavně problém s pískáním. Osobně jsem se rozhodoval mezi ASUS a MSI, ale ve spoustě diskuzích psali, že karty vydávají velmi nepříjemný zvuk viz. https://www.youtube.com/watch?v=zGytGL8NxR4 , což je u karty za desítku docela provar.
Momentálně bych vzal kartu od jakéhokoliv výrobce. Oželil bych pár bodů v chlazení a frekvenci, ale chci aby to prostě nepískalo :(
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Vallaska píše: Osobně jsem se rozhodoval mezi ASUS a MSI, ale ve spoustě diskuzích psali, že karty vydávají velmi nepříjemný zvuk viz. https://www.youtube.com/watch?v=zGytGL8NxR4 , což je u karty za desítku docela provar.
Dělá se s toho zbytečná bublina, v tom 3D marku pískala při těch vysokých fps i GTX780. Při vyšších fps píská každá karta (některá víc, některá míň /jiným tónem). Ale Ještě sem třeba neviděl grafiku co by nepískala v Crysis intru (2000+fps).

Řešení? nastavit si fps limit! (třeba 100fps)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
michalpuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalpuk »

Tak mám druhou msi, tu původní jsem vrátil asic se moc nezlepšil 68,8%. Karta zas není stabilní na 1500/8000... ten apocalypsewhen se mí na testování osvědčil zatím to prochází 1480/7900 uvidíme, pravděpodobně to budu muset ještě o kousek snížit. Zajímavé že tady http://www.overclock.net/t/1515697/msi- ... -club/0_30 píšou všichni že dosáhly vyšších taktů. Řekl bych ze to nebudou mít plně stabilní jen co jim prošlo 3d markem, tam mi to totiž projde taky na 1530/8000. Tak nevím jestli jsem takový smolař :roll: Nezkoušel jsem zatím teda zvedat napětí, asi to nemá cenu stejně by to škrtil power limit.
Ryzen 9800x3d + Noctua NH-D15S, Asus ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI, GIGABYTE GeForce RTX 5090 Gaming, ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000MT/s CL30, F FSP Fortron Hydro Ti PRO 1000W , Antec Flux wood + 5x NF-A14 ULN, Samsung 990 PRO 4TB + Samsung 990 PRO 2TB + Intel 660p 2TB, Creative Sound Blaster Z, LG oled 42 C2
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“