Po poměrně úspěšném prográmku FLA Calculator, který dokázal odhalit a změřit nepravidelnosti v renderování snímků gpu při hraní počítačových her, jsem se rozhodl vytvořit poněkud sofistikovanější a ambicioznější aplikaci, které by sloužila k evidenci a rychlé tvorbě komparačních grafů naměřených výsledků gpu.
Sami dobře víte, že samotné měření výkonu a chování grafických karet v testovacích scénách (hrách) pomocí prográmků jako je FRAPS, FCAT, vestavěných benchmarků atd. není nic složitého či časově náročného, ale následné vyhodnocení měření a tvorba prezentačních grafů však už ano.
Většinou vám nezbývá nic jiného, než si po dokončení měření sednout k počítači, nejlépe k Excelu, a začít provádět výpočty nad opravdu velkým počtem dat, který vám vygeneroval FRAPS a následně se pustit do samotné prezentace - tedy zdlouhavé tvorby mnoha grafů.
Protože obě tyto operace jsou opravdu časově velmi náročné, při většině dnešních recenzí většinou tedy vše končí tak, že nikdo nic nepočítá, jednoduše opíše výslednou hodnotu průměrné snímkové frekvence, ti poctivější si pak opíší také její minima a maxima, hodí je do jednoho výsledkového grafu a je hotovo (jen tak mimochodem, víte že FRAPS neukazuje minimální a maximální hodnoty snímkové frekvence úplně správně?). No a když konečně svou práci dokončíte, musíte si také ještě někam "uklidit" ty naměřené logy, které budete zcela jistě opětovně potřebovat v dalších recenzích.
Cílem Bench Studia je tedy minimalizovat veškerou tuto zdlouhavou práci recenzentů tak, aby se mohli plně soustředit na samotné měření grafických karet. Veškeré výpočty a tvorba prezentačních grafů jsou pak ponechány na bedrech této aplikace. Z hodin trávených u Excelu se pak stanou minuty trávené v Bench Studiu.
Hlavní výhody a funkce Bench Studia:
1. Práce je prováděna pomocí založení nového projektu
2. Projekt může být založen na jedné či více testovacích scén
3. Projekt může obsahovat libovolný počet naměřených výsledků grafických karet
4. Veškeré výpočty jako snímková frekvence, její minima a maxima, variabilita, stuttering atd. jsou počítány plně automaticky při přidání měření do projektu
5. Každý projekt může obsahovat pouze ty grafy, které si vyberete (v současnosti je k dispozici 22 typů grafů)
6. Naměřené a vypočtené hodnoty jsou do grafů zanášeny automaticky. Změníte-li nějaké hodnoty, nadpisy či text v legendách, veškeré změny se projeví automaticky ve všech grafech.
7. Pořadí (sortování) grafických karet v grafech je prováděno automaticky (gpu s nejlepším dosaženým výsledkem je nahoře, s nejhorším dole)
8. Vzhled každého grafu je možné upravovat pomocí šablon. Každý si tak může vytvořit vlastní vhled grafů dle vlastní invence a vkusu
9. Export grafů do finálních obrázků je možné provádět v různých obrázkových formátech (jpg, bmp, png ...) a libovolném rozlišení (větším než 300x300px)
10. Nezávisle na projektu si pak v aplikaci můžete evidovat vlastní testovací scény, testovací sestavy a grafické karty
11. Pomocí exportu a importu testů si můžete vyměňovat své naměřené výsledky se svými přáteli, aniž byste museli cokoliv dalšího v záznamu testu vyplňovat
Součástí Bench Studia jsou také tiskové sestavy, kde si můžete vytisknout (mimo jiné) třeba také protokoly o měření.
Uživatelské rozhraní Bench Studia je velmi podobné Microsoft Visual Studiu, takže ten, kdo kdy dělal něco ve Visual Studiu, bude v uživatelském rozhraní Bench Studia jako doma.
Pro toho, kdo by měl zájem se účastnit veřejného testovaní této aplikace, může si ji stáhnout z následujícího odkazu:
http://webwalkers.cz/Windows/BenchStudi ... eSetup.rar
Bližší informace a instruktážní videa naleznete zde:
http://webwalkers.cz/Windows/BenchStudi ... oLite.aspx
V současné době je Bench Studio ve stádiu beta verze, může tedy obsahovat ještě nějaké chyby a také feature list nemusí být konečný a může být pozměněn.
Finální produkt nebude bohužel poskytován zdarma, ale pro ty, kteří se budou aktivně podílet na jeho testování nebo přispějí nějakým svým nápadem, můžu slíbit slevu od 50% do 100%.
Pokud by tedy měl někdo zájem účastnit se veřejného testovaní je třeba, aby po nainstalování do aplikace zadal (menu Help->About Bench Studio -> Activate) následující aktivační údaje (jinak bude pracovat pouze s Trial verzí, která má omezenou funkčnost):
User id: 1
User name: Tester
E-mail: tester@webwalkers.cz
License key: KRFFI-ONRXF-PZZUV-QLUUH
Systémové požadavky: Windows Vista, Windows 7, Windows 8.x a nainstalovaný NET Framework 4.5
PS: Za veškeré vaše příspěvky, připomínky, nápady, bug reporty předem díky a prosím dávejte je pouze sem do tohoto vlákna, případně mě kontaktujte pomocí SZ nebo Twitteru.
Bench Studio GPU 2014 (Lite)
Moderátor: Don
- webwalker
- Začátečník
Bench Studio GPU 2014 (Lite)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- oneb1t
- Začátečník
Re: Bench Studio GPU 2014 (Lite)
tak sem se snazil ze zvedavosti zaregristrovat si trial a po kliknuti na registraci to hodi tenhle error
http://postimg.org/image/zfpx9v1yd/full/
http://postimg.org/image/zfpx9v1yd/full/
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
- webwalker
- Začátečník
@oneb1t:
Bench Studio ve verzi 2014 (lite) jsem úplně zrušil ve prospěch nové a plnohodnotné verze s názvem Bench Studio 2015.
Většinu webových služeb jsem přepsal právě na tuto novou verzi, na kterou si budeš muset ještě chvilku počkat. Takže se starou verzí 2014 (Lite) se už nezaregistruješ, nicméně používat jí můžeš v režimu Trial (jsou tam ale omezeny některé funkce). Na výuku tvorby projektů, grafů a jejich šablon by to ale mělo zatím stačit.
PS: Nová verze 2015 (noLite) bude o jeden řád lépe vybavena, včetně ukládání výsledků testů (včetně frame times) do lokální databáze (SQL Server) , možnost publikování výsledků do internetové databáze (a poměřování si pindíků), tvorba 3D grafů atp
Kdybys na tom trval, tak samozřejmě ti můžu i tu starou verzi odblokovat do modu testera.
Bench Studio ve verzi 2014 (lite) jsem úplně zrušil ve prospěch nové a plnohodnotné verze s názvem Bench Studio 2015.
Většinu webových služeb jsem přepsal právě na tuto novou verzi, na kterou si budeš muset ještě chvilku počkat. Takže se starou verzí 2014 (Lite) se už nezaregistruješ, nicméně používat jí můžeš v režimu Trial (jsou tam ale omezeny některé funkce). Na výuku tvorby projektů, grafů a jejich šablon by to ale mělo zatím stačit.
PS: Nová verze 2015 (noLite) bude o jeden řád lépe vybavena, včetně ukládání výsledků testů (včetně frame times) do lokální databáze (SQL Server) , možnost publikování výsledků do internetové databáze (a poměřování si pindíků), tvorba 3D grafů atp

Kdybys na tom trval, tak samozřejmě ti můžu i tu starou verzi odblokovat do modu testera.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Krteq
- Čestný člen
-
Opět palec nahoru 

- webwalker
- Začátečník
@Krteq: Díky, ale nechvalme dne před večerem
Jinak tady jsem udělal rychlý patch, který dovolí i staré verzi se zaregistrovat jako Tester.
Rozbalený soubor nakopírovat do instalačního adresáře a nahradit tak původní soubor.
Instalační adresář bude většinou "C:\Program Files (x86)\BenchStudioGpu2014Lite"
Stahujte zde: http://uloz.to/x6fZ6kJM/benchstudiogpu2014lite-rar

Jinak tady jsem udělal rychlý patch, který dovolí i staré verzi se zaregistrovat jako Tester.
Rozbalený soubor nakopírovat do instalačního adresáře a nahradit tak původní soubor.
Instalační adresář bude většinou "C:\Program Files (x86)\BenchStudioGpu2014Lite"
Stahujte zde: http://uloz.to/x6fZ6kJM/benchstudiogpu2014lite-rar
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- oneb1t
- Začátečník
sezen nekoho kdo tam nahazi treba 2 posledni generace grafik i s hodnotama aby se to pak lip vybiralo
a cudlik pro duplikovani existujici grafiky pro vytvoreni OC modelu/OC
jinak to vypada celkem pekne

jinak to vypada celkem pekne
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E