Disky Tichmana majú zvyčajný problém "interfajsu". Okej, možno radič/čip samotného disku, to sa niekedy stáva (neviem, ale tuším na svojom jednom z WD Black mám nejaké hodnoty tiež v C7), ale najskôr skôr buď to kábel, ale keďže to vo väčšej miere majú oba disky, tak čipsete základnej dosky. Blbé, ale nuž stáva sa. Otázkou je či náhodou nezdedili prípadne z iného pôsobiska v inom PC (teda, aká je chronológia tej chyby). To musí vedieť majiteľ.
/// Otázkou samozrejme ohľadom toho prípadného RAIDu 0 je fakt (okrem teda skutočnosti, že ak odíde jeden disk, tak je to celé v ťahu), že akýkoľvek moderný disk bude lepší než kombinácia tých diskov. A nie sú úplne totožné (J a K ,to tuším boli 16MB/32MB, alebo prvé Greeny? Už si to riadne nepamätám). Skôr by som odporúčal ako lepšiu možnosť investovať do nejakého spotrebného 5400/7200rpm disku (prvý spomenutý bude dosahovať priemerný sekvenčný čítanie/zápis tak cez 100MB/s a 7200 tak 150). Ale to je už mimo rámca tejto témy. Takže.
Inak by som do pozornosti na prípadný alternatívny zdroj hodnôt SMARTu dal i SpeedFan napríklad, ten má v položke SMART možnosti aplikovať online analýzu ako napríklad táto i s popisom chyby (zámerne som dal taký disk z domu, čo nejaké má). Prípadne fajn hodnoty tu. Niekedy sú to patálie. Mne pri jedných diskoch od Seagatu ukazovala staršia verzia HDTunu totálne hlúposti. Takže teraz kombinujem informácie z CrystalDisku, HDTunu, tohto spomenutého v SpeedFane (ten inak má problémy s hodnotami SSD diskov, takže to mu ani nedávať robiť a niekedy nečíta prídavné radiče) a potom má ešte nejakú utilitu v bootovateľnom USB s Linuxom (ten číta všetko najspoľahlivejšie). ///BTW: Jo, hej, keby ste potom chceli linkovať zdroj tej verifikácie z HDDstatusa, tak tam potom klikať pravým tlačítkom myši a copy v rámci textu na počiaknuté this na konci "The link to get back and see a new report about this hard disk in the future is this." Ale to už vysvetľujem ako BFU a je mi z toho trápne.