Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Alien Isolation

Příspěvek od kotas »

Vlastik80 píše::wink: dík za radu a názor, ale zajímá mě i co na to lidi co to hrají/hráli... A hlavně klid, snad nehoří, jen se ptám jak se hra komu líbí, tak se nemusíš hned čertit. :-P
Však já to mám rozehrané a to co popisují v recenzi, že na ně na začátku ta baba střílela potvrzuje jen to, že dotyčný neumí vůbec hrá stealth hry a že to asi vůbec nepochopil apod., ta recenze na BW je směšná
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Příspěvek od Riku »

Já s tou recenzí na BW souhlasím, asi bych to zhodnotil podobně.
PS5 | LG OLED CX55
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

ticho !!!
uz ma sere
Obrázek

je to sviňa Arabska :-D
Normalne si za mnou pride do šachty , keby ze to hram po tme tak sa asi poserem :roll:
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

jj dopad je zanedbatelny. Tiene su daleko lepsie, hoc ich treba porovnavat kvoli vsadepritomnej tme :D ale ujde to. Tie odlesky su sice super ale trosku to nici umelecky dojem z hry. Na niektorych miestach je ten odlesk ako zo star wars. Priliz precizny.
K tomu recenzentovi len tolko, ze to zrejme ani nedohral. Vsetky neduhy co popisuje sa nachadzaju do prvych 2 hodin hrania. Kde je kvoli zrychleniu sledu udalosti par skriptov. A tym par myslim 2. V hre je celkovo asi 8 az 10 skriptov(zhruba) a na 20h+ hru to je minimum. Kebyze to vazne dohral tak by zistil, ze

SPOILER!!!!
na stanici je hromada alienov. A nie len jeden.
KONIEC SPOILERU!!!

Tiez vycitat, ze Alien sa neda zabit? Kedze hra nevychadza z Cameronovej dvojky ale z Riddleyho Aliena tak to nevyhnutne tak nemusi byt. V povodnom filme bol dost odolny. Neublizilo mu ani volny let vesmirom. A tiez ho/to ripleyova nezabila, jedine vysmarila z lode. Teoreticky mohol byt nazive.
Ale s kazdou dalsou castou sa film staval viac a viac akcnejsim a preto museli znizit odolnost alienov. Aby sa vo filmoch mohli vrazdit po stovkach...
To uz ale moc polemizujem a je to len moj nazor.
Ale som si isty, ze recenzent to nedohral. Ba nedosiel ani len do polovice.
Je to aj tak jedna z najatmosferickejsich hier za posledne roky. Genialne vyuzitie nametu, s dynamicky sa meniacou hudbou, dokonalym predatorom a neustalym pocitom strachu ktory dokazali autori priniest bez toho aby siahli po "jumpscares" ci lovca ukrili spred oci hraca.
Samozrejme pribeh je klisoidny, s predvidatelnymi zvratmi, otravnymi androidmi a obcas haprujucimi mechanizmami. Mimo to je to kvalitne az do hlbky.
Ak ste fanusik filmovej serie, najma jednotky tak smele do toho. Ale zbrane nechat doma :) O COD sa tu totiz nejedna ;)
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Naprostý souhlas s recenzí na BW. %hodnocení ať si každý stráví, jak chce. Já zatím laškuju s androidama, ale žádné překvapení, které by zvrátilo nic moc pocit ze hry, mě už asi nečeká. Hra je stejně blbá a rozporuplná, jako se prezentovala.

Nesmrtelnost vetřelce je prostě hovadina a designerský přešlap spolu s nemožností sbírat zbraně po lidech, kteří po mě střílí. Nevadí mi mantinely, ale musí být chytře vymyšlené a nerušivé. Přesně, jak píše v BW recenzi, androidi jsou daleko adrenalinovější.

Jak je jako schovávání pod stolem před nesmrtelnou potvorou strašidelné? Já si jdu klidně uvařit čaj a neřeším, jestli ta blbost odleze zpátky do díry, nebo se vrátím k reloadu.

Tyhle buthut fanboy kecy, že hru nechápu a hraju ji špatně... hraju ji stejně, jako všichni ostatní, jen mi asi chybí fantazie na to, abych si domyslel tu strašidelnost. Na stimulaci fantazie jsou knihy, u her vydaných v novém miléniu na fantazii kašlu.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

@TankGeorge: jasne, zabijeme aliena v prvej hodine a potom sa 19h len tak poprechadzame po stanici :D
Mal by si napisat do CA nech to zmenia. Je to skvely napad.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Mne udivuje, ze kdyz vas to nebavi, tak to stejne hrajete a hejtujete vesele dal :mrgreen:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

TankGeorge píše:Nesmrtelnost vetřelce je prostě hovadina
A co bys pak chtěl ve hře dělat po jeho zabití? Procházet se s paraplíčkem v ruce?
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Co takhle to vyřešit tím, že vetřelců na stanici bude prostě více? Při její rozloze by i počet kolem 20 nepředstavoval problém.

Tohle by alespoň dávalo hráči určité možnosti postupu hrou - buď by se rozhodl, že s vetřelcem zkusí bojovat "na férovku" a nějak ho třeba pomocí kombinace flash bangů, kouřových bomb a revolveru udolat, nebo by zvolil styl tichošlápka a snažil se alienovi co nejvíc vyhýbat. Zabít ho by samozřejmě nebylo vůbec jednoduché, jelikož je člověk fyzicky v nevýhodě, nicméně by to byl asi solidní adrenalin a odměna by byl klid na nějakou chvíli, než se hráč zase střetne s jiným xenomorfem. Každopádně hloupé rozhodnutí designérů možnost jedna úplně eliminuje.

Taky se nehorázně směju tomu, jak nemůžeš vzít revolver od zabitého člověka, ale musíš si počkat, až ho později najdeš ležet na stole, přičemž se přehraje animačka. :lol: Nezlobte se na mě, ale taková debilita je fakt do nebe volající. Člověku jde o kejhák, ale pistoli tam nechá ležet, tu přece proti ozbrojeným lidem, androidům a vetřelci nepotřebuje...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Co člověk to názor, ale pro autory/distributory je stejně hlavní že to hrají všichni a platí, je jedno kdo remcá nebo tu hru miluje až za hrob, sype to $ a hraje se to dobře ne? :)
A kdo má výhrady si počká na jistě geniální pokračování, které bude oznámeno až autoři přesáhnou ziskem 500 milionů $. :)

PS:
A tu pistoli nemůže Amanda sebrat protože je poškozená útokem vetřelce/androida popř. pádem na zem či do vzduchu, což vidí hned narozdíl od slepého hráče :mrgreen:
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Hraju přibližně 5-6 hodin a prozatím jsem velice spokojený .. Hraju na hard a z aliena bohužel moc strachu nemám, ale atmosféra je fajn :) ... není to až tak obtížné, jak si lidé stěžují .. řekl bych, že podobná obtížnost by měla fungovat ve většině dnešních her, kde každá hra tahá člověka za ručičku jak malé děcko tady to až tak nefunguje a občas člověk musí chvíli hledat, než najde požadovanou věc nebo se párkrát vrátit, protože něco přehlédl .. tohle dneska už prakticky neexistuje. A tohle hodně oceňuji ... Za celou hru jsem se prakticky vyhnul jakkékoliv akcia preferoval neakční přístup. Konečně hra, kde je tak málo akce a přesto je opravdu zábavná .. hry typu far cry 3 a jiné FPS jsou prostě nuda .. člověk přijde na základnu a vystřílí sám 20 lidí to fakt není zábava. :)
Já si prostě myslím, že podobné hry dnes už prakticky nevycházejí a je svým způsobem jedinečná, ale chápu, že se každému líbit nemusí a přesně takové hry mi dnes chybějí ...
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Co nechápete na tom, že nesmrtelný vetřelec je hovadina? Zabitý vetřelec je ještě větší hovadina samozřejmě. Nikde jsem nepsal, že by měl zdechnout na headshoot po hodině hraní. Klidně jim do CA napíšu, že to nedomysleli (už jsem to beztak psal někde pod E3 videa před půl rokem, ale překvapivě vůbec hru nepředělali podle mých přátelských rad o.O).

Kdyby šlo vetřelce hned od začátku zaplašit střelbou, tak jako to jde ohněm, tak má hra grády o několik tříd výše. Vypálit zásobník a začít odmontovávat dveřní zámek doufaje, že to stihnu, než nasraný alien za zády přiběhne. Kdyby alien dostal nakládačku, tak by třeba dal delší dobu pokoj, ale zase bych neměl munici na androidy... nějaké pasti na zpomalení atd... prostě COKOLIV, co ovlivní, jestli zdechnu, nebo ne. Protože jinak je to frustrace v vařením čaje během vegetění ve skříni a ne drama.

Hra má spoustu kladných stránek - hlavně clean UI. Žádné šipky, světýlka a "return to combat area" píčoviny, ale prostě není vůbec strašidelná tak, jak by mohla/měla, a jak se snaží tvůrci prezentovat.

Přijde mi to jako horror pro casualy, co horrory vůbec nesledují a nehrají. Taková módní záležitost: "Pojdme se děsně bát, stříkat do trenek, budit sousedy hraným řevem u týhle nový swag hry, je to děsná prča!"
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Alien: Isolation - kritika hry

Příspěvek od Vlastik80 »

Kritika se vždy nějaká najde:
http://vnimatkrasu.blogspot.cz/2014/10/ ... patna.html

- ale která hra je bez chyby? A dobrých stealth her poslední dobou moc není, takže podle mě v pohodě, však kdo nechce, nemusí to hrát, kupovat, kritizovat :)
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Ahoj,já bych se chtěl zeptat (16 mise) na to jak aktivovat pozorovací plošinu A TO TAK,ŽE MÁM SLADIT VSTUP POMOCÍ POHYBOVÉ KLÁVESY A POTVRDIT ENTREM .... absolutně nechápu princip .... vždy kliknu na tu klávesu na které se objeví čísla/písmena ,zkoušel jsem i okamžitě potvrzovat entrem a nic ..... našel jsem i video navod a tam párkrát stiskl a hotovo .... poradí někdo jak na to ale prosím radu pro blbce,tedy podrobnější .... dal jsem i návod zpomaleně .... oni chvíli klikaj a ty čísla se najednou se čísla uchovají ... mě prostě furt mizí .. objeví se kliknu vhodnou klávesou,objeví se další opět a tak neustále dokola .... připadá mi škoda se na to vykašlat chvíli před koncem ale doopravdy netuším ... doufám že někdo poradí jak na to ... dík ....

Edit :Tak sem to zvlád .... každá ta klávesa se musí potvrdit entrem !!!! No pakárna a musej jít horní-dolní-pravá-levá ... teda zdá se :-) .... včera sem se na tom zasek asi v jedenáct a dnes až doteď,z video návodů se nic nepozná ......
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

http://www.eurogamer.cz/articles/alien-isolation-navod (velký návod)

> pro ty kdož by měli zákys ve hře a opravdu nevěděli jak a co dál ... :wink:
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

story of my life :D klasicky dojedu na pípák, jestli ta mrcha ještě kolem chodí nebo ne :D zbytečně moc se zdržuje na místě kde jsem.. a hra se natahuje o dlouhé 3 minuty ve skříni, škoda že mě za rohem dá tetování do hlavy, takže se mi hra příjemně natahuje.. a mám zatím o zábavu postaráno :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Jsem někde asi ve větší půlce hry, myslím že mise č.11 kdy mám uzavřít zrovna serverovnu..bohužel hru hraji pouze o víkendu a jen když mám čas, odehraných cca nějakých asik 11 hodin a pořád se u té hry bavím, je dost tžká, hraju to na HARD a je to totální masakr!! Za mě pořád 10/10 a je to nej hra za posledních x let co jsem hrál, vlastně jsem se od dob HL2 takhle výborně nebavil 8)

Ať si každá říká co chce, je to nářez a hra je na HARD extra těžká, stačí se jen pohnout a ten syčák to zmerčí a zabije mě, takže místy jsem chcípal i třeba 10x než jsem to někde prošel :mrgreen: a navíc se pokaždé bojim a proto mě to baví
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

U serverovny jsem teď taky, ale hraju to zatím na střední obtížnost, abych "v klidu" prozkoumal prostředí. Když se pohybuješ hodně obezřetně a v blízkosti úkrytů, tak to lze projít téměř bez újmy.
3482
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3482 »

Dohráno,smazáno(kmarádův Steam účet) za mě teda 6/10 jako na BW(s recenzí souhlasím). Jen ty dvě patnáctiminutvý DLC mě bavily mnohem víc jak celá hra. DLC za mě 9/10 a jen že sou tak extrémě krtátký.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“