Pri dvou modulech pameti se sekne

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Tehu
Začátečník
Začátečník

Pri dvou modulech pameti se sekne

Příspěvek od Tehu »

Ahoj nevim kam to dat tak to dam sem. Mam desku od Gigabyte P55A-UD4 + Cpu Intel i5 750. Nacpu-li tam dva moduly pameti tzn. 2*4Gb at uz do jakehokoli slotu se pocitac nekdy hned nekdy za dva dny nekdy za par minut sekne, a furt a furt a furt :-( Ovsem dam-li jen jeden modul 4Gb tak to vali at to zatezuji hranim her, photoshopem, ilustratorem apod. Pameti jsem mel asi 2mesice u kamose a tomu se to nestalo. Takze usuzuji deska nebo CPU ne? Ovsem jak to analyzuji... Dekuji za tipy a rady

//edit Wilik - presun z desek
Intel Xeon 1231 v3, chlazeni Zalman cnps 10x quite, 4x4Gb HyperX 1600MHz, MSI B85M-G43, SSD 120Gb + HDD 640Gb, MSI gtx 1080 gaming +, EIZO CS2730 2560 x 1440
cefallu
Začátečník
Začátečník

Re: Pri dvou modulech pameti se sekne

Příspěvek od cefallu »

mas to pretaktovane?
a jak vypada casovani pameti? pameti jsou stejne - tzn to co mas v podpisu?
a jak se ti to "sekne" - zamrzne? nebo restartne samo?
Pixel 6a
Tehu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tehu »

cefallu píše:mas to pretaktovane?
a jak vypada casovani pameti? pameti jsou stejne - tzn to co mas v podpisu?
a jak se ti to "sekne" - zamrzne? nebo restartne samo?
jj, to co mám v popisu. Taktované to bylo ale teď uz ne... jj sekne se, někdy i modrá smrt :D
Intel Xeon 1231 v3, chlazeni Zalman cnps 10x quite, 4x4Gb HyperX 1600MHz, MSI B85M-G43, SSD 120Gb + HDD 640Gb, MSI gtx 1080 gaming +, EIZO CS2730 2560 x 1440
cefallu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cefallu »

Tehu píše: jj, to co mám v popisu. Taktované to bylo ale teď uz ne... jj sekne se, někdy i modrá smrt :D
osobně si myslim, ze deska ani cpu neodchazi... pokud jsi to tedy neprehnal s voltazi a teplotama pri OC
jak dlouho jsi to mel pretaktovane?

co znamena ze to ted taktovane neni? vratil jsi hodnoty v biosu rucne nebo jsi bios resetoval? zkusil bych cely bios resetovat, popr. nahrat novy
a co graficka karta, s tou jsi nic nedelal? mas ji pretocenou nebo ne?

nahraj BlueScreen a zabaleny minidump sem: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=400
Pixel 6a
Tehu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tehu »

no pamet mam ted vyhozenou a cca dva mozna tri tydny novej system. Win8 takze jestli je tam nejaka historie moc tehle chyb se tam neobevi ale urcite nekolikrat ano zezacatku nez me opet dosla trpelivost... no obsah slozky minidump a protokoly nahran.

http://leteckaposta.cz/594850748

Jinak jsem nastaveni vratil rucne, prvne jsem mel na 3,8, pak kdyz to blblo sel jsem na 3,4 pak kdyz zas tak na 3 ted jsem na defaultu, snad teda :-) Jeste zkusim projit manual a reset jumperem, ale obavam se ze proste nejakej radic pameti...

tak vcera dopoledne nic a dneska 4x. To je divny. Posledni dva zaseky ted po 12.00 pri snaze zkopirovat soubor cca 1Gb na externi disk prvni pokus z HDD druhy z SSD vzdy 57proc a zasek. Pak vyndat jeden modul a opet vse probehne a chodi.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“