porovnal jsem FLIR měření na guru3d mezi gtx970 a gtx980 od msi a furt nechápu jak je možný, že na 980tce je teplota v zátěži i mimo zátěž víc rozprostřená po celém PCB, kdežto u 970 jsou naprosto jasně vidět bodový zdroje tepla
Pretoze to slavne osekanie VRM a maly pasivcek pri 970 bude mat svoje nasledky, 980 ma vyssiu cenu a aj VRM je na uplne inej urovni a uplne inac sa jednak rozklada teplo cez vacsiu polochu ako cez tych par modulov co ma 970. Ano, zas a znovu, Nv nieje charita.
Naposledy upravil(a) Ingamacek dne pon 20. říj 2014, 20:11, celkem upraveno 1 x.
Moze niekto skusit shadow of mordor benchmark @ 1440p ?
Mne na ultra dava nejakych 65 fps neviem ci to je normalne, ale pride mi to malo.. aj v hre okolo 70 fps
Stejně mi to nejde do hlavy, jak se odtrhnutím jedné nálepky může poškodit větrák, copak je to z cukru ?
A nebude spíše problém v elektrice, že ten větrák nedostává dostatek šťávy, na roztočení ? Ale je pravda, že jsou poškozené jen ty na té straně s nálepkou. Náhoda ?
omg už jsem to tu psal několikrát teď už to někdo i nahrál na youtube... nevím, jestli ten týpek měl vážnější problém a ten levej fan se ani na další pokus sám od sebe opět neroztočil, ale přesně takle, jako on na videu, jsem to vyřešil taky. přesně takle se cukal, jako když "nemá šťávu", dokud jsem mu nepomohl. kartu mám od launche a už se to víckrát neopakovalo.
ta nálepka na tom držela jako sviňa... žádný div, že se v tom fanu něco pohnulo a podělalo. žádná náhoda to není a MSI už chybu přiznalo a napsali, že v další revizi už tam samolepku dávat nebudou...
radekhgt píše:H@wk : jaku mas teplotu v loade? Maximum co si videl, aj rychlost otacok pozri (rpm). Len tak zo zvedavosti. Dik
Edit, na youtube som nasiel 2 videa s hry shadow of mordor v 1440p,dali 62fps...
cca ~75 stupnov, 68% - 1562rpm fan.. aspon podla MSI Afterburner logu co teraz pozeram.
Grafika je uplne tichucka aj v loade, nepocujem absolutne nic
A to v case teraz nemam bocny ventilator co mi normalne nasava vzduch.. som chcel co najtichsiu case tak som poodstranoval co mi tam netrebalo..
Teraz mam len 230mm intake a 140mm exhaust + h100i (2x noctua @300rpm idle)
ghostdog32 píše:omg už jsem to tu psal několikrát.....
Dotycny na videu pise, ze se mu ten vetrak zastavuje a musel by mu takhle pomáhat pokazdy. Tohle nebude asi jen nalepkou, ale technickou chybou, kterou MSI bude resit v novy revizi.
To si taky myslím že je to technická chyba ale vyhovuje jim varianta s nálepkou aby to mohly svést částečně na uživatele a nepřiznat mechanickou závadu svých výrobku.
Naposledy upravil(a) zigo dne úte 21. říj 2014, 14:53, celkem upraveno 1 x.
no vypadá to, že ty nový ventilátory na MSIčkách prostě potřebují trochu "zajet". třeba půl hodiny je nechat běžet na 100% aby se promazali ložiska a pak už by měli běžet normálně