gtx 780 ti začla padat

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
hucikuci
Začátečník
Začátečník

gtx 780 ti začla padat

Příspěvek od hucikuci »

Zdravím,
jde o GB gtx 780 ti ASIC 68,7, donedávna karta fungovala s evga precision +100mhz gpu i paměti na 110%, ale najednou bum při načtení hry do děje bud zahlozdne (v EFLC se někdy dostanu ke dveřím a propadne se do země :D) nebo karta spadne a nandá tovární takty tím hry spadnou asi, nebo + ješte ovladač spadl hláška, vím že sem akorát naistaloval novou verzi precision a aktualizoval ovladače, zkoušel jsem vrátit oboje na starší verze ale stále stejné, dokonce os jsem reintaloval i když pravda spoustu věcí sem zálohoval zpět z appdata,local a roaming. Ale nejnovější ovladače šli na čisto a aj po precisionu snad nic nezbylo, plus ještě novejší verze než to začlo blbnout, protože všechno jsem dělal od znovu.
Při továrních jede normálně ale třeba v zatěžovích programech i benchmarku taky jede s +oc nechápu. Zhoršila se jenom prostě ze dne na den nebo je něco spíš špatně soft?
coyd
Začátečník
Začátečník

Re: gtx 780 ti začla padat

Příspěvek od coyd »

Jak mas nastaveny power limit, co teploty ?
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

ted se ani se neohřeje a power limit je na těch 110% ale stejný i při sto a i max116%
Naposledy upravil(a) hucikuci dne úte 21. říj 2014, 14:44, celkem upraveno 1 x.
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

vipadá to jakoby když by měla začít pracovat třeba po intrech atd tak sluš, třeba dirt showdown jakmile odklikám učet a naskočí hlavní menu, kde už je 3D grafika bum, to samí dirt 1 menu funguje a když udělám pohyb tak bum, dead island po načtení najede do hry kousek se pohnu nebo stihnu udělat pár kroků bum, gta IV věčinou taky padne hned jak naskočí po loadingu obraz ale párkrát se mi povedlo vyběhnout kde se to zasekalo a propad hráče do textury silnice, jednou mi taky udělal dokud byla zaplá evga tak se sekal i systém, po vpynutí hned rozeběhl plynule pak jakminle jsem zapnul oc zase zaskuby ale to bylo pred reinstalem OS.
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

msi after dělá to samé :( jednou v showdownech se rozběhlo i menu ale pak totalni zamrz restart, akorát jsem si všiml, že v gpu-z když dám na senzor gpu clock max, tak se objeví jen 1019.6 a přitom v přehledu je psáno 1020 tedy by měl být origo, + když nastavím OC ukážou se upravené hodnoty i v přehledu gpu clock na 1120, memory na 1800 ale na senzoru gpu clock je stále max na bez měření 1019.6 ale paměti se ukážou i s oc frekvencí 1800mhz když na kolonce namačkám MAX :(.
Teploty i s OC dřív když to šlo, tak se drželi do 65C v zátěži.
Ale bez přídavného oc jede normáně ale do nedávna jela s +100mhz gpu i paměti:(
Naposledy upravil(a) hucikuci dne úte 21. říj 2014, 16:40, celkem upraveno 1 x.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Toz ti holt nezbude nez snizit OC
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

gpu-z spatne detekuje boost clock,tak buh vi,kolik mas danej offset boostu,podivej se na hodnoty v nvidia inspectoru,ten to zobrazuje dobre
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

Na přehledu grafiky to vidět je jak má ale v záložce měření u těch grafu ne viz výše (jen gpu clock špatně ukazuje max hodnotu). Když zkusím metro a nebo ty showdown při +70mhz tak to ukáže max dosaženou až po měření, ale když jen tak přepnu tak ne pořád 1019.6 max, před tim to ukazovalo hned max hodnoty jaký jsou v přehledu a měli být, a to nemuselo začít měřit, jestli se něco nezměnilo?
Zajímavý metro redux jede v poho s +100mhz gpu, paměti problém nedělaj zkoušel jsem, a to showdown reaguje tak že do +80mhz pádá po načtení do menu, při +75mhz můžu parkrát pohnout a spadne, a při 70mhz už jede normálně :D Grid 1 taky jede až na +70mhz jinak taky padne v menu nebo deformoje grafiku a obraz pocukává zvuk jde normálně, ted dokonce jelo na nějaký nouzoví režim takty nešly pres 533mhz i když by měla být +OC dle parametrů, musel jsem udělalt restart, pak zas normalka :D dřív to šlo normálně na +100mhz všechno :(, ale třeba když to shodím na plochu a znova přepnu do hry, tak první mžiky jde a pak znova zaškuby jako po snímkách to jde nebo se to zahlodne uplne (myslím tím když hra nějak jde), i dead island to dělal ale metro ne, jiné hry ted nemám krom wow s dx 11 a to drželo na vytváření postavy.
ještě si tak matně vzpomínám, že jsem zkoušel v precesionu zvednou voltaz ale jen o jeden posuv, pak jsem to vrátil protože v metro redux problikávali předěly textur, mohlo by to mít vliv ? nebo drivery by mohli, přece se přes noc nezhoršila.
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

Řeším že do ted to jelo krásně s +100mhz gpu i paměti, a u všeho :(, a zničeho nic jde jen metro na ty takty, jestli sem to nějak nemohl ovlivnit instalaci něčeho nebo nastavenim něčeho. Prostě mě zajímá důvod a jestli je třeba i možný že se v ní dítě hnulo a prostě to už nejde.
Ath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ath »

me udelalo s tema neco podobneho posledni ovladace, ale me se to srovnalo po reinstalu ovladacu :) ale sekani ani propadavani sem nepostreh :)
Sestava: Cpu 4670K@4,6Ghz, MB: Msi Z97 Gaming 5, RAM 16GB 2400mhz, GPU Gtx 780Ti skyn3t Bios @1400mhz GDDR5 @7800mhz. HDD: 2x 2tb Seagate 1x 1tb WD Black, SSD: Intel 120gb , Crucial 256Gb MX100
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“