izigoneanu píše:Více než 66 stupňů jsem nikdy neviděl, ale mam otevřenou bočnice.
Tak ano, ja mam case zatvorenu, vsetky fany regulovane na nizke rpm a 75 stupnov v OCCT po 10 minutach loadu
v Alienovi mam napriklad pri 99% loade po 5 minutach stable 72 stupnov max
Zajímalo by vás kolikrát je přibližně rychlejší GTX970 v renderingu tz. stencill shadows (stará technika stínování používaná nejvíc asi v DOOM3), než například Radeon 9600? nebo Radeon X1950...
Testuji si na té GTX970 různý kraviny a zjistil jsem že FableMark (benchmark zaměřený na stencil shadows) si po každém benchmarku zapíše do logu výsledek! A bylo by smutné se s tím s vámi nepodělit, protože ten benchmark už to do té složky zapisuje neskutečných 9let! Takže tady je LOG jak šel čas s grafikami které mě napadlo tím otestovat (ps. Pentium 4 = Intel Core a více).
Tak unboxing je velice odborny, vcetne instalace karty. Kazdopadne me zaujaly i testy karty, jejichz kvalita je veskrze vyjimecna. Nedivim se pak udelenemu palci nahoru, jelikož teploty v zatezi jsou naprosto unikatni. Jen skoda ze se nejedna o nejvykonejsi kartu a prekonava ji "Better card".
tak prej ten problém se 100% fan speed se děje i u strixů a u gtx980 od MSI také. ta nová semi-pasivní technologie potřebuje evidentně poladit... samolepkama to teda asi není, ale jako mechanická vada se mi to taky nezdá. spíš se bude lišit hodnota napětí, pod kterou se daný fan spolehlivě roztočí. podle mě je teď prostě potřeba fany refulovat standartně přes uživatelskou křivku tedy začít od 30% a pak zvedat. v základu to chladí nejspíš tak, že se to na 60°C musí roztočit rychle na velký otáčky pod malým napětím, proto my, co máme permanentní otáčky na 30% i v idle nemáme problém. u gigabyte to je řešený jednoduše tak, že se fany roztočí na 100% hned při startu PC a pak se teprve regulují
Tím to nebude,já mám křivku do 40°C na nule a od 40°C skočí na 65% což je tak max přijatelnej hluk pro mě a to co ukazujou na těch videích se mi nikdy nestalo
jj ale furt máš vlastní chladící křivku. nevím no... je to divný. kdyby se to u mě znova objevilo tak to asi reklamuju... pro jistotu mám během každý hry zaplý monitoring z afterburneru
Však máte na samolepce od MSI uvedené, že je normální, když se ventilátor netočí .
Podle mě je ten pasivní režim nedodělaný a těžit z toho bude hlavně Gigabyte, kterým to sice točí víc než by stačilo, ale takový problém nemají.
No má to jednu výhodu, že si tam můžeš nechat zobrazit i systémový čas, takže vždycky vím, jak dlouho u toho už sedím a pokud mě to otravuje tak to přes klávesu skryju. Kdyby MSI a Asus nechali tu semi pasivní funkci jen jako volitelnou, tak se mohli všem těm problémům vyhnout.
Tak to je krásné, že tam dali systémový čas, kde se na to hrabou featury GM204 . Jestli ta samolepka tam není, aby ten ventilátor při převozu neupadl .
Nuz.. ja som maximalne spokojny so svojou MSI, mysim, ze ked uz clovek dostane kus ktory nema fan problemy tak to stoji za to.
PS: haha co som nasiel... checknite seriove cisla MSI ktoru som vratil kvoli tomu ze jeden fan siel vzdy na 100% + ASIC mala nejak 63%.. a potom ta co som prebral vcera.. ziadne problemy a ASIC 81%
morke ja uz pri kazdej recenzii na grafiku automaticky citam len casti overclocking a teploty, ine ma nezaujima
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“