GeForce 344.48 WHQL
Moderátoři: morke, Walker1134
- Renegate
- Začátečník

-
Re: GeForce 344.48 WHQL
head to zalezi ake mas rozlisenie na monitore a podla toho sa davaju nasobky.ja keby si dam 4x nasobok tak uz to mam 5k rozlisenie
- gun-chan
- Začátečník

pre rozlisenie 1280*1024 je asi zbytocne zapinat ten DSR,a ked hej tak na aku hodnotu vlastne to nastavit?
gunchan bf3
gunchan bf4
shion(chan,tan,kun)mmorpg/mmo
http://steamcommunity.com/profiles/76561197980296429
gunchan bf4
shion(chan,tan,kun)mmorpg/mmo
http://steamcommunity.com/profiles/76561197980296429
- Derelict
- Začátečník

Ked mam 1080p rozlisenie a nastavim tomu 4x nasobok v polozke DSR - Factors , je to vynutene 4K rozlisenie , ci jako to mam chapat , trocha chaos v tom mam
Este je tam polozka DSR - Smoothness , tu sa nastavuje plynulost toho rozlisenia ?
Este je tam polozka DSR - Smoothness , tu sa nastavuje plynulost toho rozlisenia ?
Powered by Intel CPU & nVIDIA GPU
- ArgCZ
- Začátečník

proč zbytečný, já to teď zkusil na 1440x900(obdoba 1280x1024 v širokoúhlym rozlišení) a jede to, nastavilo to 2k něco x 1.2k něcogun-chan píše:pre rozlisenie 1280*1024 je asi zbytocne zapinat ten DSR,a ked hej tak na aku hodnotu vlastne to nastavit?
Každopádně Borderlands 2 kde se mi GPU load pohyboval mezi 50-85%(ale to je tak u všech, i u Haswellů) mě FPS poklesly tak o 10-15% a přitom GPU load je 97-99% a obraz nádherně vyhlazenej, tahle hra uměla jen FXAA nebo jste holt museli hrát zubatici. Podobně je na tom Diablo 3, taky tam mají všichni problémy s GPU loadem i na nejvýkonějších 22nm i7, opět za cenu minimálního či nulového poklesu FPS GPU load vylezl o desítky procent. Mě to přijde jako celkem užitečná věcička, rozhodně ji v řadě hrách využiju
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Abych rek pravdu od ty doby co sem zkusil hrat s DSR 4x tzn ve 4k na mojim monitoru se snazim vsechny hry hrat ve 4k.
Ten obraz je proste krasnej a MSAA je humus proti tomu v pohybu.Clovek vidi detaily, ktery s MSAA tam proste nejsou.
Ten obraz je proste krasnej a MSAA je humus proti tomu v pohybu.Clovek vidi detaily, ktery s MSAA tam proste nejsou.
- Hladis
- Moderátor

V prislusnym threadu jsem psal a bohužel, DSR je pro me ne moc pouzitelny. U titulu kde bych to vyuzil to blbne. Kurvi to obraz, UI a kurzor a Windows rvou hlasky o kompatibilite a meni nastaveni spusteni. Tam kde jde zapnout MSAA, tak je to k nicemu a tam kde jsou jen pseudoAA to stejne blbne
U titulu kde to jakz takz funguje je to k nicemu, protože to kurvi framerate a na 30fps a niz je to nehratelny. MSAA s TRAA vypada lip, nez DSR a hlavne je mezi tim 30 fps rozdil, takze nic. Bohuzel funguje to jen nekde a u náročných titulu je to stejne nehratelny.
- mitulko
- Začátečník

-
N vidia zase objavila Ameriku. Ved toto nastavenie bolo možné už davno
http://www.youtube.com/watch?v=VxFZ6OlNi6M tu je navod
a ako píše Hladis je to velmi malo použitelné v hrách skusal som to aj ja a presne problemy ako popisuje
Hladis, mimo toho, že u vela hier mi nešlo ani spustiť hru.
Som fanúšik Nvidie som s nou spokojný čo sa gr. karty týka ale takéto novinky mi pridu zbytočné
a radšej privítam super odladený jednoduchý ovladač ako tieto "pseudo" doplnky.
http://www.youtube.com/watch?v=VxFZ6OlNi6M tu je navod
a ako píše Hladis je to velmi malo použitelné v hrách skusal som to aj ja a presne problemy ako popisuje
Hladis, mimo toho, že u vela hier mi nešlo ani spustiť hru.
Som fanúšik Nvidie som s nou spokojný čo sa gr. karty týka ale takéto novinky mi pridu zbytočné
a radšej privítam super odladený jednoduchý ovladač ako tieto "pseudo" doplnky.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano takhle to fungovalo doposud. Způsob přes DSR mi taky vesměs dělá problémy, resp nemam hru kde bych to využil, prakticky vše co hraju totiž nedovede dobře škálovat UI pro vysoká rozlišení, nebo to nedovede vůbec. Výsledek je že kdybych tu spustil ve 4K tak ačkoliv to bude hratelné, nepřečtu pohodlně text takže useless. Za to můžou programy ne NV, protože i kdyby monitor byl native 4K při oněch 32", stejně by to nešlo používat, protože 4K je pro 32" s fontama o tloušťce 1 pixel prostě moc jemné.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mozna je cas na upgrade
Ve 4k ta gtx 780 zrovna nezari.Obycejna gtx970 je o 25% a vic rychlejsi a gtx980 o dalsich 15% a to bez oc.
Ja sem zatim narazil jen na dve hry ve kterych bych nedal tech 40Fps avg a to je watch dogs a metro 2033 redux.
Crysis3 sem nezkousel.
A to blbnuti ve hrach bych videl na naky bugy na keplerovi.Me zatim v zadny hre nic neblblo.Zkousel sem i medieval total war2 a bez problemu.
Samozrejme pokud cekas konstatnich 60Fps v narocnych hrach tak na 4xdsr tak na 10let zapomen.
Lidi, kterym staci 40-60fps to 4xDSR vyuzijou na gtx970/980.U kepleru si nejsem tak jistej.Tam spis u starsich her jako mass effect nebo dragon age atd.
Ve 4k ta gtx 780 zrovna nezari.Obycejna gtx970 je o 25% a vic rychlejsi a gtx980 o dalsich 15% a to bez oc.
Ja sem zatim narazil jen na dve hry ve kterych bych nedal tech 40Fps avg a to je watch dogs a metro 2033 redux.
Crysis3 sem nezkousel.
A to blbnuti ve hrach bych videl na naky bugy na keplerovi.Me zatim v zadny hre nic neblblo.Zkousel sem i medieval total war2 a bez problemu.
Samozrejme pokud cekas konstatnich 60Fps v narocnych hrach tak na 4xdsr tak na 10let zapomen.
Lidi, kterym staci 40-60fps to 4xDSR vyuzijou na gtx970/980.U kepleru si nejsem tak jistej.Tam spis u starsich her jako mass effect nebo dragon age atd.
- ArgCZ
- Začátečník

mitulko: nj, ale teď je to otázka dvou kliků, já mam dvě hry kde AA je problém obecně a GPU se fláká ať máš CPU jaký chceš a v obou případech to funguje dobře, takže proč to nepochválit? Určitě to nebudu vynucovat v každý hře jako HEAD, ale tu možnost navíc vítám a smysl evidentně má. Hned jak to spolu s Maxwellem uvedli tak jsem si na ty hry vzpoměl a i když jsem o tý původní možnosti věděl, tak jsem se nikdy nedokopal se s tím patlat, teď to je hezky "lama friendly"
HEAD: ehm, jsem nevěděl že je GTX970/980 natolik výkonově od Keplerů
ty jsi zas zapoměl jak se věci maj asi ne?
HEAD: ehm, jsem nevěděl že je GTX970/980 natolik výkonově od Keplerů
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To neni závislé na rozlišení, prostě se to bude renderovat virtuálně vyššim, když aktivuješ 4x tak budeš moct ve hře nastavit 2560x2048. Neni zde žádné omezení na velikost, nativní rozlišení obrazovky či poměr stran.gun-chan píše:pre rozlisenie 1280*1024 je asi zbytocne zapinat ten DSR,a ked hej tak na aku hodnotu vlastne to nastavit?
Akorát nevim co to udělá když to spustim na CRT, ala jaké rozlišení si to vezme jako nativní že..... asi 1600x1200.
- Hladis
- Moderátor

Pochvalu to uz dostalo. Místo laborovani je to ted primo v driverech. To jako clovek privita. Bohuzel, pouzitelnost v titulech, kde to třeba ja potrebuju, je spatna.
BTW: Az vyjde o 120% vykonejsi GPU s 6-8GB VRAM, potom muzu upgradovat na 4K a i tak to stezi bude drzet 60fps latku. Takze asi tak. I Ache mel se SLI dvou GTX 970 problém a poukazoval na to. U modernich a náročných enginu je to kvůli narokum a propadu framerate nepouzitelny. Zkusil jsem Tomb Raidera s a bez a rozdil mezi 60fps a 30 fps me prastil hned. Na 30fps nehratelny.
BTW: GTX 780 ma vesmes stejnej vykon jako GTX970 a fakt me nevytrhnrne, zda hra jede v 32fps, nebo 34fps. Upgradovat na 980 je uplna blbost. Ani pristi generace cipu neda 4K na 60fps. Dokazu si představit, ze hratelne to daji az SLI dvou velkych Maxwellu. Tedy tipuju investice tak 50 litru
Ne dekuju.
BTW: Az vyjde o 120% vykonejsi GPU s 6-8GB VRAM, potom muzu upgradovat na 4K a i tak to stezi bude drzet 60fps latku. Takze asi tak. I Ache mel se SLI dvou GTX 970 problém a poukazoval na to. U modernich a náročných enginu je to kvůli narokum a propadu framerate nepouzitelny. Zkusil jsem Tomb Raidera s a bez a rozdil mezi 60fps a 30 fps me prastil hned. Na 30fps nehratelny.
BTW: GTX 780 ma vesmes stejnej vykon jako GTX970 a fakt me nevytrhnrne, zda hra jede v 32fps, nebo 34fps. Upgradovat na 980 je uplna blbost. Ani pristi generace cipu neda 4K na 60fps. Dokazu si představit, ze hratelne to daji az SLI dvou velkych Maxwellu. Tedy tipuju investice tak 50 litru
- mitulko
- Začátečník

-
Argcz: Uznávam je na tom niečo pravdy, že je to teraz menej naročne na nastavenia to berem.
Hladis: Mám dojem, že sa tento Náš PC next gen ženie do velkeho extremu čo sa týka financií.
viem, že PC nebolo nikdy lacnou vecou , ale už to bere extremne rozmery a naroky na peniaze
myslím v závislosti na tom, ako vyzeraju dnešne hry. Nie je to nejake divne, aby clovek pomaly
zapajal do sli nejdrahšie karty aby si trošku užil peknu hru? Takýmto štýlom bude štandard 1500W
zdroj a dve až tri GTXky 980 v jednom compe. Ešte vymyslia tri pätice na procesor a budu sa davat
po tri procesory i7 do compu. Kde to speje?
Hladis: Mám dojem, že sa tento Náš PC next gen ženie do velkeho extremu čo sa týka financií.
viem, že PC nebolo nikdy lacnou vecou , ale už to bere extremne rozmery a naroky na peniaze
myslím v závislosti na tom, ako vyzeraju dnešne hry. Nie je to nejake divne, aby clovek pomaly
zapajal do sli nejdrahšie karty aby si trošku užil peknu hru? Takýmto štýlom bude štandard 1500W
zdroj a dve až tri GTXky 980 v jednom compe. Ešte vymyslia tri pätice na procesor a budu sa davat
po tri procesory i7 do compu. Kde to speje?
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
- Hladis
- Moderátor

To si nemyslim. Kdysi ta situace byla horsi. To skakaly nároky a vykon HW uplne jinak. Dnes je to dost slow. DSR je tam stejne jen jako optional. Ja davam prednost nativnimu rozliseni a klasickymu MSAA. Spis me sere nepritomnost MSAA v novějších titulech a pritomnost většinou jen ruznych postprocess matlanic, nebo jako u Mordoru uplna absence AA. Nastesti tu je ještě SweetFX a SMAA.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ve 4k se prave vyuzije 64Rops a proto tam maxwell ma naskok nad keplerem.
Nevim jestli ste koukali na recenze kde testovali ve 4k
http://www.anandtech.com/show/8568/the- ... eat-evga/4
Nevim jestli ste koukali na recenze kde testovali ve 4k
http://www.anandtech.com/show/8568/the- ... eat-evga/4
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Mitulko? Jak jsi na tohle přišel? Vývoj CPU nám prakticky stohjí od té doby co AMD ztratilo schopnost vyvíjet silná CPU. Pokud máš Sandy bridge máš 0 zájem upgradu. A kolik let už tu jsou. I když máš přetočenej Nehalem/Lynfield tak se stále ničeho nezalekneš po stránce CPU a to jsou probůh 6 let staré CPU.
Po stránce GPU to samé, náročnost her už tolik neroste. GTX580 se prodávala za 11 klacků v roce 2010, a stále si na ní vše zharješ 1080p vysoké detaily. Nebo nová karta? Random mainstream na výkonu úrovně GTX760 jest OK pokud nehodláš hrotit rozlišení či AA. Podívej se do minulkosti, vroce 2003 jsi si koupil FX5800, v roce 2004 se těžce zadejchávala a top hry jsi hrál max v 1024x768 bez AA či AF, a v roce 2004 přišel Oblivion a FEAR a mohl jsi jí vyhodit. Nebo o rok a půl později jsi si vzal Radeon X800XT a po 2 letech přišel Bioshock kterej vyžadoval SM3.0 ala vůbec jsi jej nespustil a musela jít rovněž z domu nebo do PC pro babičku. Dnes kyž máš mainstram Fermi či cyprese furt si vše zahraješ. Krom asi 3 titulů si zharaješ i s G80....
Tady se bavíme o extrémech ala 4K, které má 4x tolik pixelů jak 1080p, a 4x tak rychlé grafiky zatim fakt nemáme. Já do PC investuju hodně a v současné situaci se cejtim bržděnej více ze strany SW než HW.
Po stránce GPU to samé, náročnost her už tolik neroste. GTX580 se prodávala za 11 klacků v roce 2010, a stále si na ní vše zharješ 1080p vysoké detaily. Nebo nová karta? Random mainstream na výkonu úrovně GTX760 jest OK pokud nehodláš hrotit rozlišení či AA. Podívej se do minulkosti, vroce 2003 jsi si koupil FX5800, v roce 2004 se těžce zadejchávala a top hry jsi hrál max v 1024x768 bez AA či AF, a v roce 2004 přišel Oblivion a FEAR a mohl jsi jí vyhodit. Nebo o rok a půl později jsi si vzal Radeon X800XT a po 2 letech přišel Bioshock kterej vyžadoval SM3.0 ala vůbec jsi jej nespustil a musela jít rovněž z domu nebo do PC pro babičku. Dnes kyž máš mainstram Fermi či cyprese furt si vše zahraješ. Krom asi 3 titulů si zharaješ i s G80....
Tady se bavíme o extrémech ala 4K, které má 4x tolik pixelů jak 1080p, a 4x tak rychlé grafiky zatim fakt nemáme. Já do PC investuju hodně a v současné situaci se cejtim bržděnej více ze strany SW než HW.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne čtv 23. říj 2014, 15:55, celkem upraveno 3 x.
- Hladis
- Moderátor

HEAD:
Ano. Vidim tam, ze museli krouhat nastaveni hry dolu a i tak to nestiha......... referencni GTX780 me fakt nezajima. Rozdil mezi 970 a 780 je titerny.
Ano. Vidim tam, ze museli krouhat nastaveni hry dolu a i tak to nestiha......... referencni GTX780 me fakt nezajima. Rozdil mezi 970 a 780 je titerny.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A gtx970/980 nejdou taktovat nebo co?
Ja tam vidim, ze je stock gtx980 o 40% nad stock GTX780.A tomu se taktovanim ani nepriblizis.
GTX970 je pak nakych 30% nad stock gtx780 a tomu se taky taktovanim nevyrovnas.Mozna na 1300-1400Mhz.
Ty GTX970/980 pak muzes pretocit o dalsich 15-20%.
Tech 64Rops tam fakt nejsou pro srandu kralikum.
Ja tam vidim, ze je stock gtx980 o 40% nad stock GTX780.A tomu se taktovanim ani nepriblizis.
GTX970 je pak nakych 30% nad stock gtx780 a tomu se taky taktovanim nevyrovnas.Mozna na 1300-1400Mhz.
Ty GTX970/980 pak muzes pretocit o dalsich 15-20%.
Tech 64Rops tam fakt nejsou pro srandu kralikum.
- ArgCZ
- Začátečník

1, chybí tam TIčko
2, porovnává se referenční GTX780 s nereferenční GTX970
3, i kdyby tak nám nedělá rozdíl 25% ve výsledku z keplera adepta na oldtimers hry a Maxwella 4K ready kartu, tobě se vždycky zatmí když máš něco novýho a jseš jak blázen
2, porovnává se referenční GTX780 s nereferenční GTX970
3, i kdyby tak nám nedělá rozdíl 25% ve výsledku z keplera adepta na oldtimers hry a Maxwella 4K ready kartu, tobě se vždycky zatmí když máš něco novýho a jseš jak blázen
- Ache
- Pokročilý

Já mam teda DSR nastavený jen v GTA4. Tam jiná forma AA vynutit nejde (rozmazávače FXAA/SMAA neberu jako náhradu MSAA - hlavně na GTA kde je tuna geometrie je to k ničemu).
Jinak na starší hry kde AA funguje nebo jde nějak vynutit je vždy lepší hrábnout do nvidia inspectoru a nastavit si 8xSGSSAA. To je nejvyšší možná kvalita a nějaký neefektivní oversampling (DSR) se tomu fakt nevyrovná. To já používam na 99% starších her. A u nových holt jen MSAA+TRAA, protože na SGSSAA není výkon.
DSR je prostě jen dobrá berlička na prasečiny jako GTA4 kde fakt jiná forma AA nejede.
Jinak na starší hry kde AA funguje nebo jde nějak vynutit je vždy lepší hrábnout do nvidia inspectoru a nastavit si 8xSGSSAA. To je nejvyšší možná kvalita a nějaký neefektivní oversampling (DSR) se tomu fakt nevyrovná. To já používam na 99% starších her. A u nových holt jen MSAA+TRAA, protože na SGSSAA není výkon.
DSR je prostě jen dobrá berlička na prasečiny jako GTA4 kde fakt jiná forma AA nejede.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie