bubu muset znovu instalovat Windows ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dolph
Nováček
Nováček

bubu muset znovu instalovat Windows ?

Příspěvek od dolph »

Prosím poraďte.
stávající sestava Core 2 Duo,NVIDIA GeForce a před měsícem nový SSHD 1TB,Win 7/64bit.
rozhodl jsem se pro nákup nového hw-Intel Core i5,Nvidia 770.....

Otázka zní-když tam dám HDD z předchozí sestavy-pojede to jak má?stačí přeinstalovat ovladače,nebo to bude dělat neplechu??

Předem díky za odpovědi.
Ath
Začátečník
Začátečník

Re: bubu muset znovu instalovat Windows ?

Příspěvek od Ath »

Při novem HW bych volil spis novou čistou instalaci. A jestli ti to finance dovolí. Vzal bych si k tomu i ssd
Sestava: Cpu 4670K@4,6Ghz, MB: Msi Z97 Gaming 5, RAM 16GB 2400mhz, GPU Gtx 780Ti skyn3t Bios @1400mhz GDDR5 @7800mhz. HDD: 2x 2tb Seagate 1x 1tb WD Black, SSD: Intel 120gb , Crucial 256Gb MX100
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

jednoznačně reinstal.... takhle to nepujde.

A samozřejmě Windows jde použít s stavajicím číslem a jen ho aktivujete, pokud máte zakoupenou verzi. Pokud předchozí PC byl pořízen i s předinstalovaným Windowsem, tak se jedna o OEM verzi, která je na jiný PC/hardware nepřenosný.

Ale vím že některým lidem se i OEM verze povedla přenest a aktivovat, ale netuším zdali to jde "legalní" cestou. O nelegalním případném řešení se na Foru nejedná (poznámka pro budoucí diskuzi)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
dolph
Nováček
Nováček

Příspěvek od dolph »

jedná se mi především o ten čas-nový win+ aktualizace+ WOT a jiné...to je dobře na 2-3 večery... :evil:
dolph
Nováček
Nováček

Příspěvek od dolph »

případně-napadlo mně,že přímo ve Win lze spustit reinstalaci,nebo něco takového...je to blbost?
Ath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ath »

Za hodinou. Dvě maximálně mas hotovo
Sestava: Cpu 4670K@4,6Ghz, MB: Msi Z97 Gaming 5, RAM 16GB 2400mhz, GPU Gtx 780Ti skyn3t Bios @1400mhz GDDR5 @7800mhz. HDD: 2x 2tb Seagate 1x 1tb WD Black, SSD: Intel 120gb , Crucial 256Gb MX100
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

reinstalace... to bych nedoporučoval. Prostě nový HW platforma - nová instalace.

Jedině kdy nemění se windows je při výměňe CPU, Rozčíření ramek, a nebo když se mění Grafika (pokud se ale mění nVidia za AMD a naopak, tak je třeba důkladně odinstalovat veškeré ovladače a soubory od předchozí karty, vypnout pc, vyměnit karty a nainstalovat nejnovější.) Na tohle jsou i nějaké utilitky.

Prostě když jenová chipová sada (změna zakladovky s jiným chipsetem) tak je reinstalace win více než na místě
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
dolph
Nováček
Nováček

Příspěvek od dolph »

Ath píše:Za hodinou. Dvě maximálně mas hotovo

tak za 2 hodiny opravdu ne...,dělal jsem to před měsícem,takže to mám v živé paměti.....a hlavně mi netvrď,že jsem to dělal pomalu :wink:
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

za mě teda.... dělals to pomalu.

ja za 2 hodiny reinstaluju notebook nainstaluju všechny ovladače (notebook ma tolik ovladačů že se z toho člověk může po....) které člověk hledá ještě na netu. A pak nainstaluju všechny aplikace. Pohoda No stress.
dolph
Nováček
Nováček

Příspěvek od dolph »

smiřuji se s tím,že mně to nemine....
...díky za rady,pořád lepší to udělat hned,než se smolit se záchranou systému a po x pokusech napravit chyby dospět ke stejnému závěru...
dolph
Nováček
Nováček

Příspěvek od dolph »

Dithius píše:za mě teda.... dělals to pomalu.

ja za 2 hodiny reinstaluju notebook nainstaluju všechny ovladače (notebook ma tolik ovladačů že se z toho člověk může po....) které člověk hledá ještě na netu. A pak nainstaluju všechny aplikace. Pohoda No stress.

ale jo,win+ ovladače tam jsou za hodinu+aktualizace se dělaly další hoďku až dvě a než se tam nacpou aplikace které používám + hry(hlavně WOT) tak u toho taky hodiny letí.

na PC si urvu večer tak dvě hodiny když jde dobře,takže tahle "banální" věc se mi táhne několik dnů..
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“