RAD-x píše:oneb1t píše:jenze daleko inteligentnejsi je fx-8320E + m5a97 coz je cca 5k kc a pak ti zustane i na grafiku tak jako me

Ano pokud třeba zdrovna nemáš strop těch 18 tácú. K tomu tvýmu výběru si připočti ještě obří chladič, což myslim že když řeknu 1000Kč tak nejsem daleko od pravdy. Tak a stejně si na 6K oproti 3K....a pořád si ve slepý uličce, tím mám na mysli v koncích s uprage...ale na 1150 máš celkem kam upragovat. Zkrátka pokud si postavíš ty výsledky vedle sebe, je to při nejlepším trochu nepřesvědčivé. ALE!!! zatim jsem nebyl v trávě a ani jsem nekouknul na BF4 a BF3...třeba si ještě názor změním.
chladic stal 500kc

koupil sem ho z recenze na pctuningu
fxko ma 2x vyssi raw power pro kompilace/virtualizaci a dalsi veci co s pcckem delam a potrebuju taky VT-x (AMD-V) takze pentium i i3 je pro me horsi volba musel bych brat i7 a tam uz je to zas o jinejch penezich momentalni cena meho pc je
m5a99fx R2.0 2700kc deska (koupeno nove)
raijintek ereboss 500kc - zanovni
fx-8320 3000kc (koupeno nove)
4x2GB DDR3 1000kc (koupeno nove)
seasonic 650W 1800kc (koupeno nove)
samsung 840 120GB 2000kc (koupeno nove)
radeon R9 290x (7500kc+1000kc - bazar + chladic)
bedna cca 10 let stara 0kc

= 19500kc
kdybych ted vzal R9 290 jako starsi tak se do 18k pohodlne vejdu
a mam vyvazenej pocitac jak na praci tak na hry
a dalsi vec je ze moje pc v tyhle konfiguraci krome grafiky jede uz 2 roky a to byla doba max i5-2500k
kdyz bych koupil stejnou vec s i7-2600k (i7-4790k) tak jsem o 3-4k vejs (protoze tam bych si taky nekoupil nejlevnejsi desku/zdroj co existuje za 1000kc)
kupovat momentalne 2jadro je silne kratkozrake uz ted zacina v modernich enginech ztracet a bude daleko min tezit z mantle a dx12 (kde ostatne fx docela exceluje doporucuju otestovat nejakou z mantle kompatibilnich her treba thiefa)
dulezity je si taky uvedomit ze zacnou prichazet hry "napsany na zeleny louce" pro konzole ktery budou automaticky silne multithread a tam prestane pentium i i3ka stihat
hry ve kterejch FXko prekona pentium:
star citizen, kingdom come: deliverance, vsechny mantle podporujici hry, pristi rok uz prakticky vsechny hry co vyjdou na lepsich enginech (frostbite 3, asura, cryengine, gamebryo...)
hry ve kterejch pentium prekona FX:
WOT, nektery MMORPG (ale uz ne treba WOW ktery je ted docela dobre multithread + DX11), hry od ubisoftu (krome watch dogs

)