Když už si grafiku zakoupíme, dostaneme k ní manuál a knížečku se záručníma podmínkama, CD s drivery, polepy ve dvou barvách a to zlaté a žluté (nové desky pro intel jsou ve stejných barevných variantách) a redukci ze dvou 6-ti PCIE pinů na jeden PCIE 8-mi pin.

Výstupy grafické karty jsou tvořeny dvěma DVI porty, jedním HDMI a jedním display portem.
Na vrchní části karty jsou dva 8-mi pinové PCIE konektory pro napájení přičemž je doporučen kvalitnější 600-ti wattový zdroj, příkon by pak neměl nijak výrazně překročit hranici 375W.
Grafický čip, paměti a VRM obvody chladí speciální chlazení od ASUSu zvané DirectCU II, které je složeno ze čtyř tenčích a jedné masivnější heatpipe. Výrobce udává o 20% chladnější a 3x tižší než referenční chlazení. Další specialitou je jeden ze dvou ventilátorů, které ofukují heatsink chladiče, zvaný CoolTech fan, který je umístěn přímo nad grafickým jádrem a podle videí které můžete najít na youtube by měl být efektivnější než klasické ventilátory.

Jádro je tvořeno ze 2880 cuda cores aneb plně odemčené GK110, které pracuje na základní frekvenci 954MHz a boost clock tuto hodnotu posouvá až na 1020MHz.
Jádru sekundují 3GB GDDR paměťí, které komunikují přes 384-bit sběrnici.
Mezi takové ty nejdůležitější features GTX780Ti jsou
• nVidia PhysX
• nVidia Adaptive V-Sync - tato funkce je velmi užitečná, není to klasický VSYNC, který vám zablokuje snímky na obvykle 60FPS = 60Hz monitor, ale na tolik na kolika je grafika schopna škálovat bez výraznějších propadů.
• nVidia GPU Boost 2.0
• nVidia 3D Vision
• softwarový DirectX 11.2
• nVidia SLI (až 4 grafiky/jádra)
ASUS ke grafické kartě přikládá ovladač, ASUS GPU Tweak (utilitka pro monitování a taktování) a ASUS GPU Tweak Streaming pro streamování videa.
Nyní se vrhneme na BENCHMARKY
Veškeré hry testuji při běžném rozlišení 1920*1080. Jak již je mým zvykem, u her se snažím ukázat nastavení, které je optimální pro hraní dané hry.
Testovací sestava:

Battlefield 4, zde nemám co dodat, framerate se držel bez větších propadů nad 60 snímky za vteřinu při plných detailech.
Battlefield 4 1920*1080 Ultra detaily 8xMSAA: [FPS] Avg: 78.628 - Min: 50 - Max: 120

Assassins Creed 4 Black Flag aneb hra dělaná snad přímo pro tuto grafickou kartu, když se podíváte na jiné recenze, kde jsou obsaženy i jiné grafické karty, v této hře se jeví 780Ti někde lépe, někde mírně pod dvoučipovými grafickými kartami.
AC 4 Black Flag 1920*1080 Ultra detaily 4x TXAA: [FPS] Avg: 52.761 - Min: 40 - Max: 64

Crysis 3 sice starý herní titul, ale dokázal velmi potrápit i tuto grafiku. Při nejvyšších detailech s nejvyšším vyhlazováním je hra sice hratelná, v singleplayeru bych problém neviděl, ale přeci jen pro multiplayer to není ono a tedy jsem snížil vychlazování pro dosažení stabilních 60FPS
Crysis 3 1920*1080 Velmi vysoké textury a detaily 8xMSAA: [FPS] Avg: 47.800 - Min: 32 - Max: 75

Crysis 3 1920*1080 Velmi vysoké textury a detaily 1xSMAA: [FPS] Avg: 87.417 - Min: 65 - Max: 114

Call of Duty Ghosts zde mě překvapila funkce PhysX, výrazně mění animace při výbuchu granátů, nic dalšího jsem nepostřehl, ale i tak vám ukážu výkonnostní rozdíl
CoD Ghosts 1920*1080 Nejvyšší detaily SMAA bez PhysX:[FPS] Avg: 85.217 - Min: 64 - Max: 93

CoD Ghosts 1920*1080 Nejvyšší detaily SMAA s PhysX:[FPS] Avg: 90.167 - Min: 74 - Max: 93

Jak je možno vidět, rozdíl je neměřitelný, samozřejmě při obou testech bylo zahrnut výbuch granátu, což by se mělo projevit hlavně na nejnižší hodnotě FPS, ale i přesto je vidět, že snímkové rozdíly způsobily pouze dvě odlišné mapy.
Sniper Elite 3 v této hře má výrazný vliv na výkon hlavně supersampling, ale z nastávajícího grafu je možno vidět, že nebylo třeba ubírat na detailech.
Sniper Elite 3 1920*1080 Ultra detaily 4xSS: [FPS] Avg: 51.939 - Min: 42 - Max: 74

Watch Dogs u této hry mi vadí nedostatečná optimalizace, dostal jsem se na velmi nízké snímky při přejezdu z jedné větší části města do druhé, stává se to pravidelně vypadá to, jakoby se hra začala sekat při načítání mapy, v každém případě jsem volil téměř nejvyšší nastavení.
Watch Dogs 1920*1080 Ultra textury a detaily dočasné SMAA: [FPS] Avg: 54.622 - Min: 23 - Max: 91

A toto je jedna z her u, kterých Advanced VSYNC fungoval správně, tak se můžeme podívat na výsledky.
Watch Dogs 1920*1080 Ultra textury a detaily SMAA VSYNC: [FPS] Avg: 29.389 - Min: 10 - Max: 32

Opět vidět snímkový propad při načítání mapy. Pro někoho může být Advanced VSYNC nevýhodou pro někoho zase ne, je vidět, že průměrné snímky jsou výrazně níže než při vyplé funkci VSYNC, ale za to zde nejsou obsaženy výraznější propady.
Grid 2 tato hra nebyla pro grafiku absolutně žádným problémem.
Grid 2 1920*1080 Maximální detaily: [FPS] 114.439 - Min: 90 - Max: 150

To by bylo vše k herním testům a nyní se vrhněme na další část testování.
ASUS GPU Tweak, overclocking a 3D Mark
Jak jsem se již zmínil, tato utilita slouží ke sledování chování grafické karty a ladění jejích vlastností.

Overclocking této karty mě v celku potrápil, nemohl jsem přijít na správné hodnoty a chvíli jsem používal i jinou utilitku na overclocking, potěšil mě hlavně další potenciál u již vysoko přetaktovaných pamětí od firmy Hynix, které šly přetaktovat ještě o dalších 800MHz tedy na úctyhodnou hranici 7800MHz bez artefaktů a jádro GPU o 176MHz, tedy na 1196MHz. Dále jsem také zvýšil Power target na 110% a tím pádem i GPU Temp target na 92(°C)
Nárůst grafického výkonu v 3D mark, přesněji v testu FireStrike byl znatelný, bohužel nevím proč, ale při jakémkoli zvýšení taktu grafické karty se snižoval výkon PhysX, který měl tragický dopad na výsledném score.
Nahoře defaultní takt, dole po přetaktování

Jak můžeme vidět grafické score vzrostlo o více jak 1000 bodů což je rovno 9% navýšení výkonu po přetaktování.
Ohledně vlastností grafické karty, otáčky ventilátoru jsou nastaveny tak, aby byla zajištěna nejnižší hlučnost, a tak po delší době vytížení FurMarkem jsem se dostával i na hodnotu 90°C, kdy se otáčky ventilátorů výrazně zvýší a jádro zchladne. Grafika je tedy příjemně tichá. Pozn.: Jsem majitelem referenční R9 290X
ZÁVĚR A ZHODNOCENÍ
Jako veliké + dávám této grafické úžasný výkon a Advanced VSYNC u kterého musím říct, že když jsem se o něm poprvé dočetl, byl jsem zaujat a viděl jsem v tom veliké využití, které v praxi není až tak slavné. Pouze ve dvou hrách z testovaných, tato funkce fungovala tak jak má, a to ve Watch Dogs a v AC 4 BF, ve které jsem bohužel zapomněl dodělat test z časových důvodů (na kolejích nemám přístup ke stolnímu PC).
Dalším + je kvalitní chlazení od ASUSu, které je nastaveno pro maximální snížení hluku
A také + za funkce jako nVidia Dynamic Fur a třeba PhysX, sice jsem těchto dvou funkcí užil pouze v Call of Duty Ghosts, ale ještě se najde hrstka her s podporou těchto funkcí.
A teď také nějaká ta kritika, ještě před měsícem bych řekl šílená cena, kdy se tato grafika pohybovala v cenové relaci okolo 18000kč na CZC.cz, nyní pravděpodobně příchodem GTX980/970 cena opravdu výrazně spadla.
Na CZC je k sehnání za přijatelných 13 500kč http://www.czc.cz/asus-gtx780ti-dc2oc-3 ... GTX+780+Ti navíc k ní dostaneme kupon ke hře Borderlands Pre-sequel, což bych řekl, že člověka né až tolik potěší. Osobně bych uvítal buď vícero her a nebo alespoň něco, co lidi více naláká jako třeba byl AC 4 Black Flag nebo Crysis 3, Battlefield 4, ale chápu, že nejočekávanější tituly přijdou až ke konci tohoto roku.