Asus Commando (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- cejnik
- Začátečník
-
Re: Asus Commando
klávesnici i USB mám v pořádku. Jen mi to nepracuje předtím než najede systém.
Nešel by nahrát,nějakej speciální bios,kde už by to na to bylo připravený? A kdyby byl, jde bios na tuhle desku flaschovat z win?
Nešel by nahrát,nějakej speciální bios,kde už by to na to bylo připravený? A kdyby byl, jde bios na tuhle desku flaschovat z win?
- Trelix
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Do BIOSu by ses měl dostat normálně.cejnik píše:klávesnici i USB mám v pořádku. Jen mi to nepracuje předtím než najede systém.
Předtím jsem používal klávesnici Logitech 'Cordless Keyboard - usb ale bezdrátová', nyní 'Logitech G15 NEW - usb kabelová' a bez problému.
Ale když jsem testoval klávesnici 'Chicony - bezdrát-usb', tak jsem se BIOSu také nedostal.
Takže záleží jakou klávesnici používáš.
---
BIOS jde flashovat z 'Woken'.
- HentaiRush
- Začátečník
Takže trochu vykopu tohle téma.
Vyvstal mi problém, při výměně procesoru. Doteď tu v Commandu bzučela E6600, ale mám možnost vyměnit za Q8400. Takže jsem nejdříve aktualizoval BIOS na poslední verzi, vyměnil procesory a.. nic. 2x to najelo do biosu s tím že ueee, novej procesor. Všechno jsem nastavil a začal bootovat do Windowsů. Po chvilce zásek.
Tak resetuju a už nenajede ani bios, nerozsvítí se LCD nic. Vymažu CMOS. Nic. Resetuju resetuju resetuju a najednou zase najede do biosu, najede do Windowsů a drží, tak zkusím OCCT - po 9vteřinách opět zásek.
A teď mi povězte, vím že tu lidi na tom provozovali čtyřjádra bez problémů, proč mi to nejde?
Na jiné desce to funguje naprosto bez problému. E6600 taky drží perfektně stabilně na Commandu.
Můj kus nemá rád onen procesor či co? Zkoušel jsem i různý paměti, jestli se třeba něco nevzteká a nic.
Takže nevím co s tím, jinou desku kupovat nechci, ale ve výsledku je to záležitost pár stovek, takže při nejhorším..
Vyvstal mi problém, při výměně procesoru. Doteď tu v Commandu bzučela E6600, ale mám možnost vyměnit za Q8400. Takže jsem nejdříve aktualizoval BIOS na poslední verzi, vyměnil procesory a.. nic. 2x to najelo do biosu s tím že ueee, novej procesor. Všechno jsem nastavil a začal bootovat do Windowsů. Po chvilce zásek.
Tak resetuju a už nenajede ani bios, nerozsvítí se LCD nic. Vymažu CMOS. Nic. Resetuju resetuju resetuju a najednou zase najede do biosu, najede do Windowsů a drží, tak zkusím OCCT - po 9vteřinách opět zásek.
A teď mi povězte, vím že tu lidi na tom provozovali čtyřjádra bez problémů, proč mi to nejde?
Na jiné desce to funguje naprosto bez problému. E6600 taky drží perfektně stabilně na Commandu.
Můj kus nemá rád onen procesor či co? Zkoušel jsem i různý paměti, jestli se třeba něco nevzteká a nic.
Takže nevím co s tím, jinou desku kupovat nechci, ale ve výsledku je to záležitost pár stovek, takže při nejhorším..
Wannabe dickface... :]
- RAD-x
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Múže bejt načnutá kaskáda, patice...múže to dělat zdroj, kondíky pro napájecí kaskádu CPU a další spousta věcí.
- schelli
- Nováček
-
Asus Commando problem
Ahoj mohl bych vás požádat zdali by jste mi někdo neporadil?? U desky Asus Commando mi při najeti do BIOS v BIOSU zatuhne. Klavesnice nereaguje. A když už haluzově ano tak v System Information mi píše že mám 3Gb RAM i když mám 4Gb. Když dám natvrdo reset PC v pohodě naběhne. V Dxdiag píše dobře 4Gb Ram i v CPU-Z píše dobře že mám obsazeny všechny 4 sloty a že tam skutečně je 4Gb Ram....Jinak BIOS jsem samozřejmě aktualizoval. Dělá to ale stejně...Nevíte čím to...?? Moc děkuji
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Asus Commando problem
Některý desky vytuhávaj s některejma USB klávesnicema, občas i PS2, tam bych viděl to že vytuhává při vstupu do biosu, zkus jinou pokud možno standardní klávesnici.
Dále ta ramka, zkontroluj hlavně kolik paměti má k dispozici sám windows. CPU-Z ti vypíše paměti dle SPD čipů a to i u nefunkčních nebo nenaadresovanejch modulů. Pokud má k dispozici i windows 4GB tak to neřeš.
Dále ta ramka, zkontroluj hlavně kolik paměti má k dispozici sám windows. CPU-Z ti vypíše paměti dle SPD čipů a to i u nefunkčních nebo nenaadresovanejch modulů. Pokud má k dispozici i windows 4GB tak to neřeš.
- schelli
- Nováček
-
Re: Asus Commando (775, P965 + ICH8R)
Tak vyřešeno...z nějakého záhadného důvodu se to samo rozjelo. V BIOSU se už pohybuju normálně. Co se týče RAM. Pomohlo Memory ReMapping dát na Enable.....Ale ještě mě se.e jedna věc. I když mám ve fošně novou 3V baterku, vždy když vypnu PC ze zasuvky nebo cvaknu na zdroji po OFF při opětovném zapnutí se hodí BIOS do defaultu. Takže znova musím nastavovat ReMapping a Čas. Pak to děla ve win bordel s certifikáty když je tam 2002 .... nevíte proč to nedrží CMOS při životě?? i když je baterka nová a PC vypnutý z proudu???
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Bez memory remat nemáš 64-bit paměťovej support tzn dokud to bylo off tvůj systém 4GB neměl ani v OS.
Co se té baterky týče, přesně ten samej problém jsem měl u Asusu P6T, jejich staré desky na toto občas trpěly, tak o 10% z nich se to po pár letech oběvilo. A commando je ruku na srdce 8 let stará, tzn už 5 let přesluhuje.
Je to porucha napájení cmos baterie, a spravit doma se to pokud vim nedá, bohužel.
Co se té baterky týče, přesně ten samej problém jsem měl u Asusu P6T, jejich staré desky na toto občas trpěly, tak o 10% z nich se to po pár letech oběvilo. A commando je ruku na srdce 8 let stará, tzn už 5 let přesluhuje.
Je to porucha napájení cmos baterie, a spravit doma se to pokud vim nedá, bohužel.
- schelli
- Nováček
-
Jj to je jenom když to tak vemu prkotina...PC mám stejně pořád na zásuvce a kolikrát vypnou proud myslím že zas tak často se to už dneska nestává ....každopádně díki... ještě mě tak napadlo odhadem kolik bych mohl chtít kdybych PC prodal páč hrát už nehraju za toto peněz?? CPU Q6600 2.4, 4Gb Ram 2X Patriot 2X Kingston všechny s chladičem, Case Thermaltake Soprano RS, Seasonic 500W, deska Commando, VGA Radeon HD7770 OC2, čtečka karet, ve skříni je průtok vzduchu, jen cca odhadem at vím...díki
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Tak 3000.
- schelli
- Nováček
-
Sry ale to je trochu ulet hm??? Daleko horší vrany byt třeba s grafikama GTX460 a s dvoujadrovýma Phenomama se na bazoší, aukru apod prodávají za 5000-5500.... Navíc jen 7770 OC2 což jsou ty nejsilnější 7770 se prodávají za 1600, Chceš mi říct že ostatní má hodnotu 1400?? Jen ty disky tak 1000 za 1.1Tb a ted jsem viděl nedávno asi 3 inzeráty někde že Commando se prodávat tak za 1000 a koukni se za kolik chcou za DDR2 Patrioty a Kingstony .350-400Kč za 2Gb a zdroj Seasonic 500W bez záruky 590kč to není EVOLVE ...To je jedno nějakou cenu tam plácnu a uvidím...Díki za ochotu a info...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Já jsem ti řekl reálnou cenu. S trochou brainwashe by z toho šlo vytřískat více, ale realita je jaká je.
Musíš taky započítat věk. Po záruce u 80% komponent znamená starší 3 let.
- 7-8 let stará Asus commando s její poruchou reálná hodnota tak 100kč.
- paměti, ok, je to 2x1GB nebo 2x2GB? Pokud 2x2 tak 800 kč, pokud 2x1 tak to nestojí za pozornost.
- Zdroj. Seasonic je slušnej ale rovněž 3+ roky a novej stojí 1000. Řekněme 600kč.
- čtečka karet, pokud neumí SDXC (jakože asi ne) 200kč.
- case, jde o to jak vypadá a jak je zachovalej. Tohle somprano znam, dal jsem jej před mnoha lety matce jako PC skříň, od té doby jsou stížnosti na nepraktické USB na pravé straně místo zepředu. 400kč.
HD7770, žádná hvězda ani nová, dnes 2 roky stará, hmm, dejme tomu 1500 kč pokud je hodně zachovalá.
Q6600 tak 1000kč.
Součet = 4500-4600kč. Ano takže ty 3K jsem podstřelil, tohle je blíže realitě. Problém prodat to jako celek ale bude hlavně s tou už načatou deskou.
Pokud někdo prodával Phenom II X2 s GTX460 a prodal jej za 5500 tak mu gratuluji a přeji více volů co tohle budou kupovat. Odemčené Haswell pentium po OC s boxem dá výkon dvojnásobnej, a kolik stojí, pod to nová cheap H81 deska, obdobné množství ram, kouknout se na cenu a kolik zbyde na grafiku a co za grafiku za ty peníze seženu + vše bude nové s 3 letou zárukou. Každej kdo si tohle spočítá musí uznat že brát ten starej krám by bylo chybné. Pokud se ti to podaří dobře okecat na aukru něco za to dostaneš. Ale já bych to nekoupil ani kdybych byl na mizině, vim jak je to se starym HW.
Musíš taky započítat věk. Po záruce u 80% komponent znamená starší 3 let.
- 7-8 let stará Asus commando s její poruchou reálná hodnota tak 100kč.
- paměti, ok, je to 2x1GB nebo 2x2GB? Pokud 2x2 tak 800 kč, pokud 2x1 tak to nestojí za pozornost.
- Zdroj. Seasonic je slušnej ale rovněž 3+ roky a novej stojí 1000. Řekněme 600kč.
- čtečka karet, pokud neumí SDXC (jakože asi ne) 200kč.
- case, jde o to jak vypadá a jak je zachovalej. Tohle somprano znam, dal jsem jej před mnoha lety matce jako PC skříň, od té doby jsou stížnosti na nepraktické USB na pravé straně místo zepředu. 400kč.
HD7770, žádná hvězda ani nová, dnes 2 roky stará, hmm, dejme tomu 1500 kč pokud je hodně zachovalá.
Q6600 tak 1000kč.
Součet = 4500-4600kč. Ano takže ty 3K jsem podstřelil, tohle je blíže realitě. Problém prodat to jako celek ale bude hlavně s tou už načatou deskou.
Pokud někdo prodával Phenom II X2 s GTX460 a prodal jej za 5500 tak mu gratuluji a přeji více volů co tohle budou kupovat. Odemčené Haswell pentium po OC s boxem dá výkon dvojnásobnej, a kolik stojí, pod to nová cheap H81 deska, obdobné množství ram, kouknout se na cenu a kolik zbyde na grafiku a co za grafiku za ty peníze seženu + vše bude nové s 3 letou zárukou. Každej kdo si tohle spočítá musí uznat že brát ten starej krám by bylo chybné. Pokud se ti to podaří dobře okecat na aukru něco za to dostaneš. Ale já bych to nekoupil ani kdybych byl na mizině, vim jak je to se starym HW.
- schelli
- Nováček
-
No jo ale chtě nechtě ono se to opravdu za tolik takhle prodává za 3000 jsou tam staré mašiny ještě se starými dual core 2gb ram 320hdd apod... navíc uložene v case co je ještě za dob jednojádrových P3 - P4... 7770 je nová i se zárukou case jak nový. Co se týče her tak dnešní tahá opravdu slušně i to podělané nevyladěné GTA 4 na max Grid Motorsoprt na MAX WoT na skoro MAX.. Samozřejmě záleží na lidech no. Tu baterku bych jako velký problém neviděl. To je jedno tady mi to více méně leží tak uvidím... díki chlape..