Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně notebooku IBM Thinkpad T42, CPU Intel Pentium M 1,5 GHz, GPU ATi Mobiliti Radeon 9600, RAM 768MB, OS windows 7. Chtěl bych nahradit modul DDR SDRAM 256 MB 133MHz za nějakou větší RAM o kapacitě 1GB a potřeboval bych poradit s výběrem. Netuším jak je to s frekvencí RAM (1GB RAM jsem našel s frekvencí min 333MHz) Je při výměně RAM potřeba nějaké přenastavení(v BIOSu nic takového není)? Dále by mě zajímalo jaký by zvýšení RAM mělo přínos. Kvůli nedostatečnému výkonu jsem přetaktoval grafickou kartu na 450MHz (původně 300MHz) a teď mě trápí občasné zamrzání systému. Je možné že zvýšením RAM se zamrzání omezí? Děkuji za odpovědi
//Trinom: Přesun z ModHW
Zvýšení RAM u notebooku
Moderátor: Don
- kakirocket
- Nováček
-
- Tiero
- Začátečník
Re: Zvýšení RAM u notebooku
CPU Intel Pentium M 1,5 GHz - tohle je brzda, tedy spíše celkově je ten NB brzda.
k pamětem - výrobce udává toto:
64-bit Double Data Rate (DDR) non-parity SDRAM memory
PC2700 at 333MHz
Two 200 pin SO-DIMM memory slots, one slot is pre-populated with 256MB or 512MB, leaving one socket available
Supports up to two 1GB SDRAM SO DIMMs
Supports maximum memory up to 2GB
Zamrzání OS se nevyřeší větší RAM, padá, protože nedokáže udržet GPU (po přetaktování) v chodu. Vrátit na původní hodnotu, na zrychlení OS nemá vliv absolutně žádnej.
Je blbost do toho vrážet prachy. Pokud nestačí, je čas na novej stroj.
A nakonec tohle nepatří do "Modifikace hadware" ,ale spíš do "Notebooky a netbooky".
k pamětem - výrobce udává toto:
64-bit Double Data Rate (DDR) non-parity SDRAM memory
PC2700 at 333MHz
Two 200 pin SO-DIMM memory slots, one slot is pre-populated with 256MB or 512MB, leaving one socket available
Supports up to two 1GB SDRAM SO DIMMs
Supports maximum memory up to 2GB
Zamrzání OS se nevyřeší větší RAM, padá, protože nedokáže udržet GPU (po přetaktování) v chodu. Vrátit na původní hodnotu, na zrychlení OS nemá vliv absolutně žádnej.
Je blbost do toho vrážet prachy. Pokud nestačí, je čas na novej stroj.
A nakonec tohle nepatří do "Modifikace hadware" ,ale spíš do "Notebooky a netbooky".
"Třeba je to jen špatná čtvrť..."
"Hele, ve špatný čtvrti maj rozbitý okna a na rohu se opíjejí děti. Tohle... Tohle je k***a konec světa!"
"Hele, ve špatný čtvrti maj rozbitý okna a na rohu se opíjejí děti. Tohle... Tohle je k***a konec světa!"
- kakirocket
- Nováček
-
Ok, já se o to zajímám hlavně proto že po přetaktování se grafika mnohokrát zlepšila a nakonec pro windows 7 je minimální požadovaná ram 1GB. Ale už jdu do skupiny za notebooky
- Herpes
- Mírně pokročilý
-
Tak jak říká Tiero... je čas na nový stroj
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
- kakirocket
- Nováček
-
Tak na hry atd mám stolní počitač který je pro mě výkoný dost takže o novém notebooku ani neuvažuji. Jen se zajímám o nějakém lehčím upgrade přestože vím že výsledek nebude nijak oslňující. Ctěl bych jen trochu zpříjemnit práci z notebookem... Nějaké další tipy?