Problém s rozjetí PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mariox
Nováček
Nováček

Problém s rozjetí PC

Příspěvek od Mariox »

Zdravím,
mám problém se zprovozněním pc.
Zapnu ho, větráky se točí, ale nic víc se neděje. Deska nepípne, obraz nenaskočí, nic. Je to starý pc s procesorem core 2 duo 7200. Zkoušel jsem vyměnit zdroj a gpu, ale se stejným výsledkem. Můj názor je ten, že odešla deska, ale než koupím druhou, rád bych slyšel vaše názory.
Děkuji za odpověď
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Problém s rozjetí PC

Příspěvek od PKBO »

Udělej ještě CMOS, prostřídej paměti, zkus je po jedné, nebo nejlépe úplně jiné, pak vše vymontuj, očisti od sedmiletých nánosů prachu a zkus zapnout, pak už ti zbyde jen ta deska no..
Mariox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mariox »

CMOS ani výměna ramky nepomohl...asi je teda ta deska po smrti. BTW vypadá to opravdu na desku? Nerad bych koupil a že by to nejelo. Ale zas, kdyby to bylo něco jinačího, tak by ta deska aspoň pípala nebo něco ne?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

jelikož jsi vyměnil všechno krom procesoru a mb, tak bude mtvé jedno z nich a že by odešel procesor, na to je šance naprosto minimální.
Mariox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mariox »

Koupil jsem desku a pořád stejný problém. Na netu sem našel, že když nepípá, je problém se zdrojem nebo MB. Vzhledem k tomu, že zdroj zkouším jiný a deska je nová teď....tak si fakt nevím rady...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

jestli ostatní komponenty jedou (pochopil jsem že jo když jsi to zkoušel i s jinejma) tak může bejt ta deska klidně vadná...

ještě můžeš zkusit nějaký jiný procesor, ale že by odešel se mě nezdá, nejlepší by bylo odnést to k někomu, kdo je k tomu vybavenej..
Mariox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mariox »

No, dělá to to samé co ta minulá. Nastartuju pc...větráky jedou ale žádné pípání....na netu sem si četl, že borec měl s touto samou deskou ten samý problém, a vyřešil to koupí nového cpu...tak fakt nevim co si mám myslet. Nepípá nic, vše, krom cpu jsem měnil. Otázka je, jestli mám tu desku vrátit. Na té staré jsem našel pár ohnutých pinů na patici...
Mariox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mariox »

Tak jsem sehnal i funkční cpu a furt nic. Teď to chvilku jede, žádné pípání ani signál na monitoru a po chvilce se to samo vypne....už sem zoufalý, nevím co ještě měnit, když jsem vše vyměnil.
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

Co tam maš za grafiku?
Mariox
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mariox »

GT 630...otestovaná na druhém pc, funkční
theuthron
Nováček
Nováček

Příspěvek od theuthron »

a co paměti RAM? máš nahradní?zkoušel si jestli není některá vadná?odpoj všechny periferie,disky atd a kdyby to fungovalo tak postupně přidávej jednu za druhou a uvidíš
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“