Tak jsem si říkal že zkusím nějaké operace na úrovni HW. Bios mám nejnovější, tak jsem jen náhodně přehodil disky do jiných Sata portů, jestli se něco nestane. Avšak ve chvíli, kdy jsem disky přepojil na 6GB Sata porty tak se deska uplně zhroutila. Nechtěla se zapnout, a když jsem jí po dvou hodinách přemluvil, tak nastali další komplikace. Musel jsem několikrát vyresetovat Bios jumperem, a ten se rozsypal také. POST i Bios mi ukazuje, že mám pouze 8GB RAM, ale přitom když si v biose zapnu utilitu na mapování RAM Slotů, která je součástí biosu, tak vidim všechny 4 sloty OK.
Dále mi deska uzamknula CPU a nejsem nadále schopný taktovat, pouze přes sběrnici. Pokud v biose udělám jakoukoli změnu, PC se pouze restartuje a musím ho opět jumperem vyresetovat.
Dále, nyní mám SSD a disk na SATA 3GBps, a průměrná rychlost čtení SSD je cca 200MBps a nižší. Když jsem ho zapojil na 6GBps porty, rychlost byla dvojnásobná, avšak pouze podle testu, rychlost načítání OS a práce v něm se neuvěřitelně zpomalila, OS zamrzal a byl nestabilní.
Původně jsem si říkal, že jen koupim USB řadič do PCIe a nebudu řešit, ale nyní mám sto chutí to někomu omlátit o hlavu
Díky pokud jste do zvládli dočíst až do konce.