Nezkoušel jsem s nimi nic ladit, možná že to jsou schopná sluchátka, ale tímto zastaralým "nastavením" mě odradily od dalšího používání. Když se vytne sennheiserům, tak z toho člověku cinkaj basama koule o sebe. A kdo je nemá, tak tomu už upadly

Moderátor: CageJ
Sony XB600dales.luk píše:Dobrý den,
chtěl bych si k pc koupit nějaké kvalitní sluchátka s kvalitním zvukem a s pořádnými basy do 2000,-
Teď mám sluchátka SENNHEISER a basy takřka nulové.
Díky moc za jakoukoliv radu.
Zhruba takto, pokud chce hrát 15 hodin, nechť si koupí otevřená sluchátka s malým přítlakem, protože jinak ho budou tlačit nebo se bude potit v každých. T500 zde má hafo lidí, takže ti mohou podat přesné reference z dlouhodobého používání.Cocroach píše:na 15 hodin hraní bych koženkové náušníky nedoporučil, bude mít spocený uši jak to prase (moje zkušenost z mnohem kratšího časového intervalu)
Mně jako člověku s menší hlavou přišli okay a za ty prachy jsou optimální pro normálního hráče... samozřejmě jsem zvyklej na AD500, což jsou asi nejpohodlnější sluchátka co existují.Cocroach píše:já jsem ty t500 měl a vrátil jsem je právě kvůli tomu pocení, opravdu to na delší nošení není; teď místo nich jsem pořídil použitá sennheiser hd 555 (mod na 595) za krásných 1000,- Kč a jsou ve všem lepší
T500 jsou zvukově o něco lepší sluchátka, ale TAD400 je špica co se týče pohodlí. Bohužel pohodlí je skoro vždycky lehce vykoupeno kvalitou, ale pokud přecházíš z nějakých šuntů, tak budeš spokojenej v obou případech. A drobné rozdíly bych v této cenové kategorii neřešil.Impedance
je u sluchátek zpravidla definována jako elektrický "odpor" jednoho měniče při kmitočtu 1 kHz.
Tento údaj není kvalitativním měřítkem, takže jej výrobci můžete klidně věřit, navíc je poměrně jednoduše ověřitelný. Velikost impedance má vliv (společně s citlivostí) na to, jak hlasitě budou sluchátka hrát, resp. k jakému zdroji zvuku jsou vhodná. U přenosné techniky, kde jste omezeni nevelkým zdrojem energie, nacházejí uplatnění sluchátka s nízkou impedancí (řekněme 16 - 80 Ω). Naopak u "černé" či profesionální techniky je zvykem používat sluchátka s vyšší impedancí (řekněme 80 - 300, u rozhlasové techniky i 600 Ω). Neberte to ale prosím jako dogma. Stejně jako existují studiové modely i s velmi malou impedancí, jsou i miniaturní sluchátka (většinou špičkové modely) třeba se 150 Ω.
Trochu zjednodušeně: použijete-li sluchátka s velkou impedancí na přístoji s malým výstupním výkonem, je dosti pravděpodobné, že nebudou hrát dostatečně hlasitě. V tomto případě byste např. museli použít sluchátkový zesilovač. S impedančním přizpůsobením sluchátek se dají podniknout docela zajímavá kouzla, která již překračují toto stručné seznámení.
Citlivost
resp. u sluchátek mnohem výstižnější účinnost, zjednodušeně znamená, jaký akustický tlak (ozn. zpravidla jako SPL) sluchátky vytvoří "v uchu", když je budíme signálem o určité velikosti. Opět tento parametr musí být doplněn podmínkami měření, tj. kmitočtem a (to hlavně) velikostí budícího signálu. Bez toho nelze spovnat více sluchátek mezi sebou. Obvyklými hodnotami "buzení" je mW a V. Samozřejmě nedávají stejné hodnoty citlivosti.
Jak se jistě dát z pojmenování parametru usoudit, čím vyšší udávaná citlivost, tím větší účinnost akustického měniče, tím vyšší hlasitost.