jak je to s DDR2 ??
- +++
-
jak je to s DDR2 ??
například u fx5700ultra píšete 2.2nsDDR2 ??..ale mněly by to být snad normální DDR.. nebo rovnou 4.4 ns DDR2 ..jelikož ať počítám jak počítám..takhle mi to vychází..ty DDR 2.2 ns..jsou vlastně 454 (908)MHz, a kdyby to bylu DDR2 2.2 ns ..tak nejspíš 908 (1816)MHz...to už je trošku víc ne?
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- z1d
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Návštěvník
-
já jsem to chtěl dát k těm kartám do diskuze o těch kartách..furt se o tom s někým dohaduju a nikde to pořádně nejní vysvětlené...a jaké jiné by ty paměti byly když ne násobky základní frakvence 4x? (u DDR1 2x)..to by ale nevysvětlovalo označení 2.2 ns .., proč by potom někdo dával na kartu místo 2.2 ns DDR1 (950MHZ) paměti DDR2 2.2 ns (950MHz)-když mají stejnou frekvenci, stejný výkon, výc stojí a víc hřejí ?? ..než vyšly paměti DDR2 tak se mluvilo o QDR..(podle mně právě DDR2)..omlouvám se za zmatek ale mám v tom guláš...pokud máte někdo nějaké odkazi na stránky kde je to vysvětlené tak je sem hďte..(max. ale english, jinak česky nebo slovensky..jinak negovorým:-) )
- Jája
- Středně pokročilý

efektivní takt u DDR2 je zase jen 2x počet MHz stajně jako u DDR1, pouze ddr2 paměti jsous delšímy latencemy a tak jsou do budoucna předurčeny na vyšší takty, tak paradoxně DDR1 je na stejné freq. o něco rychlejší. Pro normálního usera je jedno jestli jsou na kartě ddr2/1, záleží zase jen na tktu.Anonymous píše:já jsem to chtěl dát k těm kartám do diskuze o těch kartách..furt se o tom s někým dohaduju a nikde to pořádně nejní vysvětlené...a jaké jiné by ty paměti byly když ne násobky základní frakvence 4x? (u DDR1 2x)..to by ale nevysvětlovalo označení 2.2 ns .., proč by potom někdo dával na kartu místo 2.2 ns DDR1 (950MHZ) paměti DDR2 2.2 ns (950MHz)-když mají stejnou frekvenci, stejný výkon, výc stojí a víc hřejí ?? ..než vyšly paměti DDR2 tak se mluvilo o QDR..(podle mně právě DDR2)..omlouvám se za zmatek ale mám v tom guláš...pokud máte někdo nějaké odkazi na stránky kde je to vysvětlené tak je sem hďte..(max. ale english, jinak česky nebo slovensky..jinak negovorým:-) )
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Návštěvník
-