USB 3.0 porty prakticky nefungují

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vejta
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

USB 3.0 porty prakticky nefungují

Příspěvek od Vejta »

Zdravím,
vyskytl se mi na mojem notebooku lenovo e531 dost nepříjemný problém, a to ten, že mi oba USB 3.0 porty prakticky nefungují. Občas mají světlou chvilku a probudí se, ale čistě náhodně a na krátkou dobu. Nefungují tam jak zařízení 3.0, tak i 2.0.
Bežně jsem je používal jen pro 2.0 zařízení, občas blblo připojení telefonu ale nebylo to nijak závažné, stačilo odpojit a znovu připojit. Jednoho dne jsem tam strčil kamarádovu 3.0 flashku. Napsalo to zařízení nebylo rozpoznáno, po restartu už to nenapsalo vůbec nic. Od té doby přetrvávají potíže výše uvedené. Zkusil jsem několikrát ovladače, update BIOSu a nepomohlo nic. USB 2.0 konektor mi funguje zcela normálně, i ta flashka v něm jede. Ta flashka kamarádovi normálně funguje na USB 3.0, ikdyž na jednom HP notebooku taky v usb 3.0 portech nefunguje.
Myslíte že je to na reklamaci notebooku?
Všem díky za pomoc.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: USB 3.0 porty prakticky nefungují

Příspěvek od X-COM »

Vyzkoušej v těch konektorech víc zařízení a pak na reklamaci.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Vejta
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vejta »

zkoušel jsem všechno co do usb mám k dispozici. flashky, externí disky, klávesnice, myši a výsledek všude stejný. ještě jsem zapomněl dodat že notebook je starý 15 měsíců a do nedávna fungoval bez problému.
dnes se ještě objevil zajímavý jev spojený s těmi usbčky. měl jsem tam připojený telefon na nabíjení. samozřejmě se to tvářilo mrtvě. asi po půl hodině nabíjení se mi zvedl samovolně jas displeje na maximum a objevila se klasická hláška zařízení nebylo rozpoznáno.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Zkus reinstal Win.
Pouzivas originalni OS predepsany vyrobcem notebooku?
Asus Rog Strix G18
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Nemáš nastavený uspávání usb portů po delší době nebo při napájení z baterky?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Vejta
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vejta »

Mam tam legalni windows 8.1. Je to windows 8 ready takze tam by problem byt nemel. Puvodne tam byly samozrejme win 8, jen jsem aktualizoval nekdy v breznu na 8.1.
Postupoval jsem podle navodu pro tento problem na webu microsoftu a uspavani usb mam vypnute.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

A to blbne celou dobu nebo jen chvíli?
Asus Rog Strix G18
Vejta
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele: