tak jsem dneska dostal betu LoV a je to krute rychle. Doted jsem si vystacil s cca 80-90APM, kratkodobe kolem 120-150APM, ale tady se silne nechytam. Hlavne start je hodne urychlenej, takze zadne tri minuty rozkoukavani.
Tenhle datadisk jsem odehrál asi jen 2 sezóny a hodlám se vrátit ke hře naplno v LotV. Stačí se podívat na stream a ty změny v ekonomice chci hned teď! Konečně můžu stavět jednotky hned od začátku hry, aniž by to byl all-in. Gas se dá těžit skoro hned a šíleně to zrychluje tech. Hraju zerga a momentálně - krom ZvZ - prvních 10min nemůžu dělat nic, jen macro při standard play. Když mrknu na ZvX zápas ze současnosti, tak prvních 10min komentátoři ani neřeší hru, protože není co řešit. Omezený mineral income je taky super a díky tomu dementní 2base play není tak silná.
sakra sakra... mrte rychla hra to je (Beta Voidu)... vubec nestiham. Mam mrte surovin ale but flakam makro nebo mikro. Se svyma APM 80-100 si pripadam jak uplna lama. Bohuzel se SCII oddaluje cim dal vic od beznych hracu k polo profi klikacum
prosim o radu Zvazuju koupi SCII -> ale netusim, jakou verzi vzit - Wings of liberty je základ, datadisk Heart of the Storm -> oboji je ted za 9,99E coz neni zly.
Ale spis premyslim, jestli nekoupit nejaky complete resp. zda Legacy of void bude standalone nebo klasicky doplnek...nevite nekdo?
Planuju asi spis jen nejaky skirmish proti AI pac s praci a volnym casem muzu na multiplayer zapomenout (sem holt propadl volny cas na VS )
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
9.99 je cena za základní hru a stejně stojí ten datadisk první..sorry jestli to moje vyjádření bylo zavádějící. To nový je tuším 39.99 ..normálně na ofiko stránkách battle.net... Ty první dva díly jsou ve sleve 50%
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
i tak jsem to koupil, blizzard to za levnejc stejne prodavat nebude, neni na co cekat...
jen me serou s blokovanim modu, tzn ze ani cestina udelat nejde, co jsem tak cetl, pritom lidi by byly ochotny hru prelozit, dokonce WoL prelozeny je, ale cestinu nejde nainstalovat...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
taky si prave myslim, ze je to sleva spojena s blizicim se uvedeni Legacy of the Void...asi tez rozbiju prasatko (oproti hypotece to zas tak hrozne nevypada )
- Datadisk je standalone. Změny v MP jsou masivní. Balance asi bude chvíli naprd a všichni pojedou nějaké cheese rushe zpočátku.
- Ekonomika je neuvěřitelně urychlená - startuje se s dvojnásobkem workerů. V podstatě zkracuje early game cca o 5min. Zásoba minerálů je téměř poloviční, takže vytěžíte pozici 2x rychleji a nutí vás to expandovat. Pasivní 2base/3base hra není možná.
- Díky změnám v ekonomice hraje tech a mikro mnohem větší roli. Hraju zergy a připadám si jako protoss x)
- Archon mode umožňuje 2ma lidem ovládat jednoho hráče - dle slov ředitele Blizzu tak "konečně můžete sdílet vinu z prohry" x)
- Koupil jsem si super truper mechanickou klávesnici, takže se uvidíme v grandmasters /bye
Na rychlost tazby a minanie zdrojov si treba zvyknut no problem su jednotky, som zvedavy ako bude pokracovat balance a dalsi rozdiel je, ze game timer ukazuje realny cas, nie ako v predoslych dieloch zrychleny, tak sa niekedy zda, ze sa hra neuveritelne zrychlila, ale nie je to az tak.
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Rychlejší je tech a expandování. Mě to perfektně vyhovuje. V betě jsem odehrál 50 zápasů cca a když soupeře připíchnete na 2-3 báze, tak ho rychle udoláte. Ne jako doposud, že zaturtlený 3base planetary terran smrdí ve hře 20min+.
Není samozřejmost mít v bance 1000+ surovin, takže škody způsobené multitaskingem mají mnohem větší dopad. Hra teď nutí k výsadkům, counterattackům, harrasu obecně. Kdo je pasivní, tak se nechytá. Je to hrozný a nepředvídatelný chaos x)
Nedostatek minerálů neumožňuje dlouhodobé pumpování levných jednotek, takže srandy jako výsadek ultraliska, nydus, burrow infestor a omg-op-lurker se dostanou během hry rychle ke slovu.
Všechny cheese a 2base all-in/timingy jsou ofc mnohem rychlejší, ale stejně tak je rychlejší možnost scoutování a obrany. Plus pokud se 2base all-in protáhne, tak je rychle po minerálech. Neexistuje třeba, že by brotoss podělal takový útok, pak se stáhl a začal klohnit kolosy - nebude bez 3tí báze mít suroviny.
Mám dotaz ohledně kampaně. Kolik má Legacy of the Void kampaň misí. Momentálně jsem dokončil misi s Purifiers lodí a teď dělám tu Taldareem misi. Kolik mi ještě zbývá do konce?