Intel SSD 520 Series

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Intel SSD 520 Series

Příspěvek od leonin »

Ahoj a jake jsou rychlosti při tom sata1?
petsild
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petsild »

Protože disk zato nemůže, pomalost jsem raději dávat nebudu. Jeto čistě moje blbost :( že mám starší desku, která neni kompatibilní s Intelem no.
petsild
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petsild »

Pořídil jsem tedy novou desku s Amd chipsetem a nyní jede disk konečně na Sata III. Měření je v základu bez nějakého spešl nastavení, jen stím rozdílem že jednou s Msahci a pak s ovladači Amd.
Je zajímavé že Intelu Amd ovladače pomohou k lepším výsledkům, zato Ocz to rapidně score zhoršilo!

Obrázek

Obrázek
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Zkouším jeden SSD disk Intel 520 - 240 GB. V programu SSDLife Pro mě sice ukazuje zdraví 100%, ale Work time (pracovní doba) u něho ukazuje nějakou blbost = 894837 hodin (102 let....a tak dále). Programem to asi ale nebude - když přepnu na můj stávající SSD Crucial MX100, tak to ukazuje pracovní dobu 850 hodin, což už reálné je (něco přes měsíc)...Co je tedy špatně???
Obrázek
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Samozrejme, ze je to chyba toho hloupeho SW.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Tak chyba hloupého SW - tedy u jednoho SSD není chyba a u druhého SSD že by byla? Prostě něco se mi na tom Intelu 520 nelíbí...nějaká "levárna" tam může být. Kromě obnovení přes 55.tis. souborů na něm s datumi hooodně starými...
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Jinymi slovy je naprostem v poradku a budes to resit neustale dokola, dokud nenajdes chybu v Matrixu. Smele pokracuj v hledani, testovani a instalovani vsech myslitelnych nesmyslu a mozna prijdes na to, ze neexistuje nic jako standard S.M.A.R.T.

Dokud budou hodnoty prezvykavat ruzne SW, tak se nikdo nebude zabyvat tvym imaginarnim problemem interpretace a povzbuzovat te. Chces rozsudek? Ukaz cely raw smart ... treba s pomoci hdparm a smartctl.

<< Doplneni v navaznosti na reakci >>

Doplnim to, kdyz jsi se tak nadherne uzivatelsky urazil. Vis, nemam sebemensi pochopeni pro uzivatele, kteri z toho kousku tistaku, nand a controleru delaji neco vic, nez to je. Drtivou vetsinu problemu vyrobi uzivatele svou vlastni tuposti a ty jsi, s odpustenim, ukazkovy priklad takoveho krotitele duchu. Nechtel jsem nic rikat a pravda, ze jsem odpoved vedel od samotneho zacatku (napovedy, ze pro SMART neexistuje standard), ale cekal jsem, kam az na ty duchy pujdes. Takze ano, budu se ti vysmivat ne proto, ze jsi uzivatel, ale proto, ze tvrdosijne lpis na nesmyslu treti strany a vubec jsi se neobtezoval podivat na Intel Toolbox - kdyz uz se k tomu pouziva a uzivatele maji SW k ssd strasne radi (i kdyz mozna 1% chape, co ten SW vlastne reprezentuje).
Naposledy upravil(a) Spring dne pon 9. bře 2015, 21:47, celkem upraveno 2 x.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Tak raději dál už bez komentáře...Nechtěl jsem ani nečekal žádný rozsudek, jen v čem asi vznikla ta "levárna". V pořádku to jistě nebude, ale nehodlám se hádat s někým, který to nazve umělým problémem. Chtěl jsem jen slyšet názor a to je vše (bez zpochybňování a dělání moc chytrého).
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

V SSDLife Pro s tými 102 rokmi? Číta to presnú RAW hodnotu atribútu hodín (teda ID09). A keďže ten atribút u SandForce Radiča (respektíve daného Intelu) implementuje viac dát, tak nie je presný. Viac o tom presne už tu: https://communities.intel.com/thread/28470
Ak chceš vedieť presnú hodnotu zapnutých hodín, tak CrystalDiskInfo má už v položke zapnutých hodín prepočítanú hodnotu na hodiny. Spomenutý Intel SSD Toolbox číta tiež iba RAW hodnotu (ale najskôr ukáže prípadne problém pri už neadekvátnej hodnote).

Čo sa týka Crucialu, tak odporúčam ich klienta Storage Executive Client. Ten číta všetko tiež korektne (teda, samozrejme, ich dané všetky vydané disky od M500).
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Problem neni technika, ale tezko pochopitelny pristup k SSD. Je to vec, ale mnozi hledaji a zvelicuji kazde nedorozumeni, nepochopeni a omezeni. SSD je od toho, aby se pouzival. Vzdyt si vem, kolik % zakazuje Indexace - tak skvelou vec integrovanou v systemu, ktera umi prohledat nazvy, ale take obsah, sken vytvorit OCR s retezcem. Mohl bych pokracovat, ale krotitele duchu si stejne budou dal predstavovat a nafukovat vse, co nezapada do jejich virtualniho dogmatu.
petsild
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petsild »

Ahoj,
pořídil jsem Intel chipset b85 a po čerstvé instalaci používám ovladače msahci. Mám používat přímo od Intel případně jaké? Nebo zůstat u stávajících od microsoft?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“