urobil som upgrade na graficku kartu a presiel som z GTX670 na GTX970. Karta slape super ziadne problemy, az na jeden a to zavazny co mi najviac prekaza je ze ked hram GTR2 offline/online (co je starsia hra) tak mi pocas hrania z nicoho nic nabehne cierny obraz na 5 az 10 sec so so zvukom v pozadi. Po tomto case sa vrati obraz spat a mozem pokracovat.Niekedy sa to stane raz za vecer inokedy 2-4 krat. Stava sa to nahodne. Pri inych hrach ako najnovsie Call of Duty na plnych detailov ziaden problem. Budem rad za kazdu radu na odstranenie tejto zalezitosti. Skusil som uz asi vsetko cez video setting v hre, skontrolovanie hardwaru , vycistenia driverov a naistalovania najnovsich, otestovanie celeho systemu vsetko bolo ok, vazne tomu nechapem nakolko som tento problem nemal s GTX670 pred tym. Dik za pomoc
GTX970 cierny obraz
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Backo
- Nováček

-
GTX970 cierny obraz
Zdravim,
urobil som upgrade na graficku kartu a presiel som z GTX670 na GTX970. Karta slape super ziadne problemy, az na jeden a to zavazny co mi najviac prekaza je ze ked hram GTR2 offline/online (co je starsia hra) tak mi pocas hrania z nicoho nic nabehne cierny obraz na 5 az 10 sec so so zvukom v pozadi. Po tomto case sa vrati obraz spat a mozem pokracovat.Niekedy sa to stane raz za vecer inokedy 2-4 krat. Stava sa to nahodne. Pri inych hrach ako najnovsie Call of Duty na plnych detailov ziaden problem. Budem rad za kazdu radu na odstranenie tejto zalezitosti. Skusil som uz asi vsetko cez video setting v hre, skontrolovanie hardwaru , vycistenia driverov a naistalovania najnovsich, otestovanie celeho systemu vsetko bolo ok, vazne tomu nechapem nakolko som tento problem nemal s GTX670 pred tym. Dik za pomoc
- coyd
- Začátečník

Re: GTX970 cierny obraz
Vypada to na reset driveru.. Mas kartu pretaktovanou ? Projed kartu v nejakem benchmarku (Heaven napr.)
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
- Backo
- Nováček

-
Dik za odpoved, nie praveze som na karte znizil frekvencie bo som sa niekde docital ze to vela ludom pomohlo,ale mne nie. Karta som nikdy nepretaktoval smerom na hor.Mam tuto kartu http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=953 Co tym myslis ze to vypada na reset driverov, vcera som vicistil vsetky drivery pouzil som DDU a naistalovat najnovsie 344.65 .Co sa tyka benchmarku ako 3Dmax alebo Heaven tam karta bezala bez problemov a teplota bola max 81C , taktiez som hral najnovsi Call of Duty a na plne detaily a tam slapala paradne, ziaden cierny obraz.Fakt si to neviem vysvetlit, uz som aj pisal predajcovi ,neviem ci s tym nieco sa bude dat urobit, myslim reklamaciu. Skoda ze som to nezistil do 14 dnicoyd píše:Vypada to na reset driveru.. Mas kartu pretaktovanou ? Projed kartu v nejakem benchmarku (Heaven napr.)
- coyd
- Začátečník

Driver se prave restartuje pokud karta nezvlada jet na svoje takty nebo se prehriva a projevuje se to presne takhle. Ale pokud ti nepomohlo ani snizeni taktu, tak to na to nevypada. Moznost vyzkouset kartu a hru v jinem pc asi nemas ze. Nic jineho co se takhle projevuje mne nenapada, ale pokud ti karta jede vsude jinde a i Heaven projede v poradku, tak fakt nevim. Mozna bych jeste zkusil nejake starsi drivery, popripade zkusit hru spustit v nejakem rezimu kompatibility pokud je to starsi hra
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
- Backo
- Nováček

-
Skusal som hladat na google nejake info ohladom tohto problemu a vyzera to tak ze nie som jediny vlastnik GTX970 s tymto problemom a vyzera to na drivers. Skusim to reklamovat uvidim ci budem uspesny ak ano tak idem do ATI aj ked nie som tymto krokom stastny. Ktora ATI vykonovo GTX 970 je podobna, R 290?
P>S> Pokial si niekto chce precitat nazory druhych majitelov GTX970 na tento problem nech sa paci :
http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/12286979108
http://forums.overclockers.co.uk/showth ... p=27094890
http://forums.evga.com/EVGA-GTX-970-SC- ... 31530.aspx
http://forums.evga.com/EVGA-GTX-970-SC- ... 29343.aspx
P>S> Pokial si niekto chce precitat nazory druhych majitelov GTX970 na tento problem nech sa paci :
http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/12286979108
http://forums.overclockers.co.uk/showth ... p=27094890
http://forums.evga.com/EVGA-GTX-970-SC- ... 31530.aspx
http://forums.evga.com/EVGA-GTX-970-SC- ... 29343.aspx
- blaho
- Žlutá karta

-
na 970 to nejako veľaBacko píše:coyd píše:...Co sa tyka benchmarku ako 3Dmax alebo Heaven tam karta bezala bez problemov a teplota bola max 81C...
- kzzyn
- Nováček

-
- knedla
- Začátečník

-
Nejseš jediný. Naprosto to stejný mě 970 dělala v rFactoru. Všechny ostatní hry OK. Byl jsem z toho na prášky.Takty a změna ovladačů na to nemá vliv. Jsu velmi šťastný že jsem toho nedodělaného pískajícího zmetka zbavil. Otázkou je zda to dělá i 980. Tyto závodní hry zas tak moc lidí nehraje.
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
- knedla
- Začátečník

-
Reset driveru obvykle napíše že ovladač byl obnoven. Tady to nenapíše nic. Testy a nové hry jsou bez problémů.coyd píše:Vypada to na reset driveru.. Mas kartu pretaktovanou ? Projed kartu v nejakem benchmarku (Heaven napr.)
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
- Backo
- Nováček

-
Mam aj dalsie simulation racing games,tiez aj rfactor 1,2 ale ten moc teraz nejazdim a pravdu povediac som ho ani nevyskusal na novej gpu. Skusim to dik za odpoved. Skusal som Asseto Corsa ,ten jazdim teraz dost casto, ktory je narocny na grafiku a s tym nemam ziaden problem.knedla píše:Nejseš jediný. Naprosto to stejný mě 970 dělala v rFactoru. Všechny ostatní hry OK. Byl jsem z toho na prášky.Takty a změna ovladačů na to nemá vliv. Jsu velmi šťastný že jsem toho nedodělaného pískajícího zmetka zbavil. Otázkou je zda to dělá i 980. Tyto závodní hry zas tak moc lidí nehraje.
Tebe uznali reklamaciu? Ja som presvihol 14-dnovu lehotu, neskoro som na to prisiel ale dufam ze sa tento problem vyriesi bo som zavysli na GTR2 karta musi slapat na 100%.
- Backo
- Nováček

-
[/quote]
na 970 to nejako veľa
[/quote]
...tiez sa mi to zdalo dost, to bolo teplota na v maximalnej zataze ale skusim benchmark este raz a uvidim
P>>S Akurat teraz som si vsimol ze karta ma v kludnom stave 50C to nejake divne nie?
na 970 to nejako veľa
...tiez sa mi to zdalo dost, to bolo teplota na v maximalnej zataze ale skusim benchmark este raz a uvidim
P>>S Akurat teraz som si vsimol ze karta ma v kludnom stave 50C to nejake divne nie?
- knedla
- Začátečník

-
Assetto corsa je bez problémů. Blbne jen rFactor. GTR2 nemám. Naštěstí se mi ji podařilo vyreklamovat na hodně pískající cívky. Hodně jsem si oddechl. Řadě 970 a 980 už vůbec nevěřím. Mám dočasně 750 a ta to nedělá. Momentálně vůbec nevím jakou výkonnější místo ní. Nezbývá než čekat.
- Backo
- Nováček

-
...kontaktoval som predajcu , ze nie som spokojny s kartou a teraz som si vsimol ze este aj teplota v klude ide na 50C co mi pride dost vela tak im mam dat viacej info a dufam ze mi ju budu reklamovat. Som sklamany nakolko som vzdy sa zastaval nvidia znacky ale asi pojdem do ATI len neviem do ktorej este, ktora taketo problemy nerobi. Ako si napisal tato rada im nevysla a moc sa uponahlali a ja tiez lol. Uz neverim ani 980-tke , niekde som cital ze robi to iste....knedla píše:Assetto corsa je bez problémů. Blbne jen rFactor. GTR2 nemám. Naštěstí se mi ji podařilo vyreklamovat na hodně pískající cívky. Hodně jsem si oddechl. Řadě 970 a 980 už vůbec nevěřím. Mám dočasně 750 a ta to nedělá. Momentálně vůbec nevím jakou výkonnější místo ní. Nezbývá než čekat.
- knedla
- Začátečník

-
Tak tak. Jsme na tom stejně. Kupovat novinky je strašnej risk.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Moje karta taky měla tendence padat v situacích ne full loadu či vysokého odběru, ala situacích kde snížila vcore. To jsem vyřešil editací biosu a tím že jsem dal minimální i maximální 3D vcore rovnou na 1,21v, tzn karta si teď vůbec nemůže řídit voltáž a je klid.
- Jája
- Středně pokročilý

Zkoušel jsi v ovladačích změnit v profilu pro GTR2 režim řízení napájení na maximální výkon?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650