Dotaz ohľadom druhej grafiky

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mato87
Nováček
Nováček

Dotaz ohľadom druhej grafiky

Příspěvek od Mato87 »

Zdravíčko,
mal by som jeden dotaz ohľadom druhej grafiky do PC.
Momentálne mám v pc grafiku gtx 970 g1 gaming od gigabyte, ale už skoro mesiac uvažujem o tom, že by som si prikúpil hneď aj druhú kartu, ale žial, práve túto kartu, presne ten istý typ nemajú na sklade nikde na slovensku.
Preto sa vás chcem spýtať, či by sa dali spárovať a zapojiť do SLI rovnaké karty čo sa týka typu, ale od iného výrobcu, trebárs či by fungovalo keby som si tú moju gigabyte grafickú kartu spojil cez sli s trebárs kartou od asusu, napr. asus strix gtx 970, fungovalo by to bez problémov? Alebo by tam boli určité problémy s rôznymi taktami pamäte a jadra alebo ja nevie čoho?
Vďaka.
Magnetko
Začátečník
Začátečník

Re: Dotaz ohľadom druhej grafiky

Příspěvek od Magnetko »

Odpoved na tvoju otazku by znela asi tak ze radsej predaj stavajucu a kup rovno GTX 980, SLI v dnesnej dobe nieje dobre riesenie pokial existuje vykonnejsia jedncipova grafika ale preistotu si pockaj este na vyjadrenie skusenejsich ludi tu z fora :)
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

980ka je o 15% vykonnejsi nez jedna 970ka ale o 50% drazsi.. a to se opravdu nevyplati :) jeste zalezi na jakem rozliseni chce hrat popripade jestli na vice monitorech. Pokud single full hd tak bych sel jen do jedne gtx 970. Dve nemaji smysl
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Mato87
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mato87 »

Magnetko:
kupovať 980 je absolútna blbosť, pretaktovaním mojej stávajúcej gtx 970 sa môžem priblížiť výkonu referenčnej gtx 980 a stojí ma to o polovicu menej, keď si zakúpim druhú kartu do sli, teda druhú gtx 970 tak výkon v hrách, teda sli scaling je niekedy fakt až dvojnásobný, aspoň teda podľa rôznych benchmarkov a skúseností ľudí na iných zahraničných fórach.
Coyd:
presne ako píšeš, plus ten výkon sa dá zmazať jednoduchým taktovaním a kedže ja hrajem štandardne na 1080p, cez vianoce uvažujem kúpiť ďalšie dva monitory na surround a tam mi bohate postačia dve 970 ky :)

Nič to jeden užívateľ mi už aj tak poradil pred vami, po dôkladnej súkromnej diskusii som si objednal asus strix, zajtra si ju pôjdem pravdepodobne vyzdvihnúť.

//edit Don: Promaz OT
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“