Nastavení režimu spánku u vybraných programů

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Milan79
Začátečník
Začátečník

Nastavení režimu spánku u vybraných programů

Příspěvek od Milan79 »

Zdravím, nevíte někdo, jak u win 7 ult. nastavit, aby se mi při spuštění nějakého určitého progamu počítač neuspal? Něco jako je třeba u winampu, u kterého pc vypne monitor, ale neusne úplně?
Lze to někde ve win nastavit? Jde mi o to, že pokud si upravuji nějaké video třeba ve virtualdubu atd, musím mít na pozadí zaplou třeba tv, jinak mi pc usne a celá úloha je pryč..
Nejde mi ale o klasické napájení, to si upravit umím, ale chci aby pc neusnul pouze když běží nějaký vybraný program.
Díky
CPU:AMD Ryzen 5800x ; MB:MSI Mag X570s Tomahawk Max WiFi ; GPU:GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8G ; RAM:HyperX Fury 64GB (2x32GB) DDR4 3200, black ; HDD:Seagate 6TB, Kingston A2000, M.2 - 1TB ; PWR:Seasonic Focus GX 750 Gold ; CASE:Be quiet SILENT BASE 802 ; OS:Windows 10 Pro[64-bit] ; Monitor:MSI MAG321QR-QD
Ath
Začátečník
Začátečník

Re: Nastavení režimu spánku u vybraných programů

Příspěvek od Ath »

ja podobny problem vyresil tak, ze sem uplne zakazal pocitaci aby usnul, stejne bud sem ho vypnul sam, nebo sem na nem byl ja :D
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Pokud si samotný program neumí ohlídat, aby mu "pod rukama" počítač neusnul, tak je nejjednodušší mít zobrazenou ikonu napájení, příslušně nastavené profily a mezi nima nezpomenout přepnout při práci...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Tuhle funkcionalitu (mimo jiné) umí Process Lasso, ale pouze v placené (Pro) verzi.
Knowledge is power
Milan79
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Milan79 »

Díky za reakce.
Naivně jsem si myslel, že lze třeba přes příkazový řádek nebo nějakou složku jako "po spuštění" toto jde nějak ošetřit, ale jak vidím, tak to nejspíš možné není :(
Díky též za ten odkaz na Process Lasso(licence stojí 36dolarů, tak ještě zauvažují) ale ještě zkusím pohledat něco free. Pokud byste na něco takového narazili, klidně at umí právě jen ošetřit to vypínání, dejte pls odkaz. Díky
CPU:AMD Ryzen 5800x ; MB:MSI Mag X570s Tomahawk Max WiFi ; GPU:GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8G ; RAM:HyperX Fury 64GB (2x32GB) DDR4 3200, black ; HDD:Seagate 6TB, Kingston A2000, M.2 - 1TB ; PWR:Seasonic Focus GX 750 Gold ; CASE:Be quiet SILENT BASE 802 ; OS:Windows 10 Pro[64-bit] ; Monitor:MSI MAG321QR-QD
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“