Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafiky

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: Walker1134, morke, PKBO, Hladis

Odpovědět
dax105
Nováček
Nováček
Registrován: 11. črc 2010

Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafiky

Příspěvek od dax105 »

Mám podivný problém s dedikovanou grafikou (postarší GIGABYTE GTX 260 216SP) - při POSTU nebo v BIOSU z ní nejde žádný video signál, ale po načtení Windows se obraz objeví, na integrované grafice v CPU (i5 4670k) je vše v pořádku. Desku mám GIGABYTE Z87X D3H. Další divná věc je, že Windows mi při prvním spuštění detekovaly dva monitory, i přes to, že mám jen jeden. Doufám, že se tenhle problém nějak vyřeší, je celkem na houby vytahovat grafiku, aby se inicializovala ta integrovaná a já mohl do biosu :(

Předem díky za všechny rady.
Naposledy upravil(a) dax105 dne sob 13. črc 2013, 11:34, celkem upraveno 1 x.
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. úno 2008
Bydliště: Holešov

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafiky

Příspěvek od komancero »

v biosu nastav jako primarni pcie,vse s integrovanou vypni
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
dax105
Nováček
Nováček
Registrován: 11. črc 2010

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafiky

Příspěvek od dax105 »

Nepomohlo, navíc jsem musel resetovat cmos abych se znovu dostal do biosu :( . Ještě nějaké další rady?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen
Registrován: 22. dub 2005
Bydliště: Brno

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafiky

Příspěvek od Krteq »

  1. V jakém slotu je karta nainstalovaná?
  2. Jsi si jistý, že karta je na 100% v pořádku?
Pokud jsi si jistý funkčností a karta je v prvním PCIe x16 slotu (od CPU patice), použij tenhle postup a musí to jet.
  1. V BIOSu se přepni z těch omalovánek do "classic" módu
  2. Pod M.I.T. a Miscellaneous Settings najdeš položku PEG Gen3 Slot Configuration - přepni na Gen2
  3. Pod Peripherals je položka Init Display First - změn na PCIe 1 Slot (pokud je karta hned v prvním PCIe x16 slotu od CPU patice)
  4. Pod Peripherals ještě změň položku Internal Graphics - disable
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: 26. úno 2008
Bydliště: Holešov

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafiky

Příspěvek od komancero »

podle me je grafika v pr.... o tom svedci to ze jsi musel resetovat bios protoze na pcie nebezel ( takze deska nebo grafika , co muzes otestovat jinde? nejnovejsi bios jsi zkousel? )
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
dax105
Nováček
Nováček
Registrován: 11. črc 2010

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafiky

Příspěvek od dax105 »

Všchno, co psal krteq jsem zkusil, nepomohlo. Grafika ale v prdeli taky být nemůže, protože ve starším PC vesele fungovala. Desce taky nic není, jiná grafika funguje v pohodě. Spíš bych řekl, že si grafika s deskou nějak nerozumí. Ještě potom zkusím dát kartu do druhého PCIe slotu. A přinejhorším to prostě vydržím, stejně plánuju výměnu karty.
Fuky
Nováček
Nováček
Registrován: 26. říj 2014

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafik

Příspěvek od Fuky »

Ahoj, chci se zeptat.v Biosu v M.I.T u PCIE slot configuration když mám volbu na auto a PC běží jak má včetně grafické(dedikované) karty mohu nechat auto nebo mám nastavit GEN 1 ? Hlavně vůbec nevím co znamená Gen1,2,3 Děkuji za odpověď . Jedná se o základní desku Gigabite H97 gaming a grafická karta Nvidia 760
Alfajk
Začátečník
Začátečník
Registrován: 15. kvě 2009

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafik

Příspěvek od Alfajk »

klidne nech auto a na vic nesahej,to nastaveni je tam jen proto,kdyby byl nakej problem jinde,ale kdyz to jede,nenimrej se v tom
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068
CageJ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar
Registrován: 31. bře 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádný video signál v BIOSU při použití dedikované grafik

Příspěvek od CageJ »

PCI EX 16x 2.0 = GEN 2
PCI EX 16x 3.0 = GEN 3

AUTO je automaticke maximalne... neries.
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“