Far Cry 4 - technická stránka

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Far Cry 4

Příspěvek od HEAD »

Taky uz testuju a asi dalsi hra co si na max na GTX770 a horsich nezahrajete.
Hra pouziva TXAA,SMAA a nebo MSAA.
Bohuzel SMAA moc nevyhlazuje a navic strasne maze.TXAA zase silene maze a propad vykonu je jak se 4xMSAA.
S SMAA to beha vse na max 1920x1080 60+fps a s TXAA/4xMSAA 40-50fps.
Srovnani obrazu SMAA/4xTXAA/4xMSAA
http://abload.de/img/farcry4_2014_11_16_160ts8n.png
http://abload.de/img/farcry4_2014_11_16_16vds5z.png
http://abload.de/img/farcry4_2014_11_16_164esj7.png
A jeste jedna scena
http://abload.de/img/farcry4_2014_11_16_168aoqj.png
http://abload.de/img/farcry4_2014_11_16_16aspe2.png
http://abload.de/img/farcry4_2014_11_16_16m7ra0.png
Vecer to pak testnu na gtx670.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Far Cry 4 - technická stránka

Příspěvek od Vlastik80 »

Obrázek
HEAD píše:Taky uz testuju a asi dalsi hra co si na max na GTX770 a horsich nezahrajete...
Tak prosím o příspěvky sem do tématu, v tématu hry je příběh a další věci.

Podle mě by hra měla jet dobře i na slabším hw když se sníží detaily a upraví se celkově nastavení, sice to už nebude tak WOW, ale pojede to asi dobře. Hlavně jestli nejsou kritické bugy ve hře.

Hru zatím nemám a pirátit nebudu, tak děkuji předem za Vaše dojmy z tech. stránky hry.
Systémové požadavky: (Steam oficiálně)

Minimum:
- OS: Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)
- Processor: 2.6 GHz Intel® Core™ i5-750 or 3.2 GHz AMD Phenom™ II X4 955
- Memory: 4 GB RAM
- Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD5850 (1 GB VRAM)
- DirectX: Version 11
- Network: Broadband Internet connection
- Hard Drive: 30 GB available space
- Sound Card: DirectX-compatible (5.1 surround sound recommended)
- Additional Notes: Windows-compatible keyboard, mouse, optional controller (Xbox 360 Controller for Windows recommended)

Recommended:
- OS: Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)
- Processor: 2.5 GHz Intel® Core™ i5-2400S or 4.0 GHz AMD FX-8350 or better
- Memory: 8 GB RAM
- Graphics: NVIDIA GeForce GTX 680 or AMD Radeon R9 290X or better (2 GB VRAM)
- DirectX: Version 11
- Network: Broadband Internet connection
- Hard Drive: 30 GB available space
- Sound Card: DirectX-compatible (5.1 surround sound recommended)
- Additional Notes: Supported video cards at the time of release: NVIDIA GeForce GTX 460 or better, GeForce GTX 700 series; AMD Radeon HD5850 or better, Radeon R9 series. Note: Laptop versions of these cards may work but are NOT officially supported.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

To je divný. Ty prkna od schodů (např. vpravo od minimapy) jsou zdaleka nejlíp vyhlazené s FXAA, naproti tomu MSAA má zase lepší prkna na podlaze (napravo od střechy uprostřed). Každopádně v poměru výkon/kvalita u mě jednoznačně vede FXAA.

Každopádně u karet typu GTX 760 a podobných bych odhadoval tak 40-50 FPS max i s FXAA, takže na 60+ to bude chtít high-end. Raději ani nechci vědět, co bude potřebovat Witcher III...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jestli ono to nebude chtít na slabších kartách srazit z ultra na high a jedem. Přijde mi už fakt ujetý, jak vyjde hra a prvních deset stránek se řeší jaký jsou rozdíly mezi FXAA, TRAA, FSAA, MSAA, TSAA a AAAAAAAAAAAAAA a HAaaaaaaaa AAAAAAAAAAAAAAAAAA. Ty vole fakt úlet sorry. Ono potom při hraní nejsou rozdíly absolutně žádný, protože když hraju, tak nezkoumám každou texturu a každou hranu. Důležitý je, že se mi to líbí a nehodlám furt jak kokot lítat do menu a přepínat mezi detailama, nebo různejma stupněma vyhlazování. Přeju příjemnou zábavu, až to po měsíci vytuníte a všechny ty hrany vořežete a až zjistíte, kolik kdo potřebuje peněz na jakou kartu, tak dejte vědět, jaká ta hra je. O ničem tyhle debaty.... Thread o ACU totéž...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Tady jsme na PCtuningu, tyhle věci se prostě řeší. Někoho zkrátka baví laborovat se v hardware i software a vyladit si věci k dokonalosti. Technická stránka je také součástí hry. Ty dva příspěvky nad tvým už teda patří do druhého vlákna, které ale možná ještě v tu dobu nebylo založené.

Každopádně když tě to nezajímá, tak to prostě neřeš a hrej si hru tak, jak se ti to líbí. Nějak nevidím smysl v hatování lidí na pctuning fóru, které prostě baví dělat analýzy a řešit věci do detailu. Teď už je tady technický thread, takže by tě nemělo nic otravovat.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ale to já všechno chápu. Jen mám někdy dojem, že lidi hry nehrajou, ale mají je jako benchmarky. Nikoho nehatuju, jen mi přijde, že určitý jedinci jsou tak nějak "zacyklený" v určitý smyčce a už ani neuměj pustit hru, nastavit detaily, případně po půl hodině s nima ještě pohnout a nerušeně hrát..... Pouze moje dojmy, do nikoho jsem nechtěl rejt, nikoho nekritizuju, jen mi to přijde už trochu ulítlý, no.....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Far Cry 4 - technická stránka

Příspěvek od HEAD »

Me hlavne zarazi 60% propad vykonu mezi SMAA a 4xMSAA.
Co to je v posledni dobe za manyry ze MSAA zere 60% vykonu?Co si pamatuju, tak 4xMSAA zralo 10% vykonu.
Stejny do je i u assassins creed unity a pradepodobne i u dragon age inquisition.
MiKi_93
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKi_93 »

Swat píše:Ale to já všechno chápu. Jen mám někdy dojem, že lidi hry nehrajou, ale mají je jako benchmarky......
Asi tak no. Já zapnu hru, nastavím nejdřív vše na max, podívám se na plynulost, potom si s tím trochu pohraju a jakmile vidím, že hra jede plynule byť třeba jen na medium, tak už do toho nevrtám a hraju.

Jako chápu že někdo má v zálibě spíš ty hry testovat než hrát, ale tady ty extrémy jako třeba srovnání deseti různých typů vyhlazování nebo kolik jich vůbec je už mi příjde moc. Jsem snad jediný, kdo ještě hraje nové hry buď bez nebo s minimálním vyhlazováním? Stejně se (aspoň já) během hry nečumím na listy stromů nebo trávu nebo nestuduju jestli je to moc zubaté nebo moc rozmazané nebo málo zelené :D

Prosím hlavně mě teď nezahažte příspěvky typu "tak si to hraj na 800x600 když se ti to nelíbí" atd.

Ale je to fakt žvanda sledovat ty příspěvky a tisíc obrázků ke každé prkotině. Lidi, hry jsou na hraní, ne laboratorní myši. Peace. :D
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na konzoli zadny AA neni,tak do pc verze jen prasacky narubujou AA tak nejak aby fungovalo a optimalizaci neresej
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Jenže Fc4 bylo vyvíjeno zvlášť pro pc a zvlášť pro konzole, není to žádnej sprasenej konzolovej port jako AC série
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Nuz prave v nastavovani grafickych detailov je caro hier na PC. Hraci ktorym sa nechce nastavovat graficke detaily maju nakupene "next-back" konzoly. Hru zatial nemam ale ratam s tym ze na mojej starene to uz na ultra nepojde...ale maxa koly tomu nebudem kupovat.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a nebo proste nechteji,aby vetsina lidi AA rozjela pri hratelnejch fps,jinak nevim,proc je to ted tak narocny, kdyz to nevypada o nic lip...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Nuz mohli by ste opisat dojmy z hrania FC4. Kedze mam o hru zaujem rad by som si to precital.
FC3 sa mi pacilo hlavne kvoli volnosti. Zaujima ma ci hra je nadalej tak zabavna ako bola trojka.
Pribeh ma velmi nezaujima kedze o to mi neslo ani v trojke.
Hlavne gameplay, gunplay a hlavne zabavnost.
Technologicky to zrejme bude +/- to iste ako predosly diel.
Takze sup sup :)
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Alfajk píše:...jinak nevim,proc je to ted tak narocny...
Aby odstavili starsie grafiky a podporili predaj najnovsich grafik. Biznis. :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Hra legálně ještě nevyšla, tak těžko psát dojmy .) A co se týká laborování s grafikou, 90%+ her je tak blbých, že vrtání v settings je zábavnější, než hraní té hry.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vlastik80 píše:http://www.sector.sk/novinka/91481/byva ... e-hier.htm ... možná tak ...
No duveryhodnost nula.
Alfajk píše:na konzoli zadny AA neni,tak do pc verze jen prasacky narubujou AA tak nejak aby fungovalo a optimalizaci neresej
Nesmysl. Cely problém s vykonem MSAA se jmenuje Deffered rendering.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Swat: Absolutně s tebou souhlasím.... :)
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Still.Lord píše:Swat: Absolutně s tebou souhlasím.... :)
ved prave ... suhlas
Spark
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spark »

TankGeorge píše:Hra legálně ještě nevyšla, tak těžko psát dojmy .) A co se týká laborování s grafikou, 90%+ her je tak blbých, že vrtání v settings je zábavnější, než hraní té hry.
Něco na tom bude :D
Taky si s tím nastavením vyhraju, protože já třeba si tu grafiku uživám stále i během hrání a všímám si toho :)
Každopádně dnes fakt nemá cenu moc řešit kdo má co za železo a na čem to jede líp a na čem zase hůř. Už posledních pár let to všechno stojí na optimalizaci. Vemte si Crysis 3, který ještě dnes vypadá úžasně a některé hry jako třeba to nové AC se na něj nemůžou hrabat, rozjedete ho na dnes už průměrném PC na vysoké detaily.
Sobo píše:každopádně u karet typu GTX 760 a podobných bych odhadoval tak 40-50 FPS max i s FXAA, takže na 60+ to bude chtít high-end. Raději ani nechci vědět, co bude potřebovat Witcher III...
Věřím že nový Witcher na tom bude podstatně lépe jak tyto polotovary ;-) Nedělá ho Ubisoft ani EA
CPU: i7 7700k delid@5.0Ghz|Cooler: Kraken X31|MB: Z270 Krait|SSD 1: EVO 850 500GB|SSD 2: MX100 256GB|HDD: 2x WD ~2,5TB|GPU: ASUS 1070 Ti Strix OC@2Ghz|RAM: Corsair DDR4 3000MHz CL15 2x8GB|Zdroj: RM650x 80PLUS GOLD|Case: S340 Black&White|Monitor: C24FG73 24" 144Hz
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“