sestava na hry do 15k

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

xPIXELx
Začátečník
Začátečník

sestava na hry do 15k

Příspěvek od xPIXELx »

Ahoj lidi.

Dostal jsem za úkol poskládat kamarádovi sestavu do 15k a nejlépe na hraní. Co jsem kdy četl na fóru a nebo jen jako čtenář tady tohoto magazínu tak se pohybujeme na dost nízkém rozpočtu a je nutno všude šetřit. Mým úkolem je poskládat PC na hry okolo 15k bez periferií, bez OS,...
Case mu možná dám svou starou (šetření) takže tu bych taky asi nepočítal. Rád bych se zaměřil na výkon čili možno odbourat box. chladič a použít už přibalovaný...

Máte někdo nějaké nápady? Dále doplním info.
I love PCtuning
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Re: sestava na hry do 15k

Příspěvek od xPIXELx »

I love PCtuning
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Tvůj návrh je dobrý, nicméně z daného rozpočtu lze vytěžit o něco více výkonu. Napájecí kabel máte? U této základní desky je třeba zjistit, zda-li je nainstalován aktuální BIOS, jinak by nemusela rozpoznat procesor řady Haswell Refresh (alternativně zvolit již uvedenou H97 PC Mate, ta problémy s kompatibilitou nemá, připadne mi však vcelku vezpředmětné platit 350Kč navíc za něco, co dotyčný nevyužije):

http://www.alfa.cz/basket.php?items=_1U ... 38012N1H01
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

dal bych i3 místo i5, přihodil 4 gb ram, a prihodil na GPU, 270X nebo 280/285
9800x3d, 5080, 4k@240Hz OLED
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Asi tak: http://www.alfa.cz/basket.php?items=_0U ... 0M012G9101. Časem jen dokoupit ještě jeden 4 GB modul.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

i3 místo i5 a nadsadit u grafiky mi přijde blbost. Ten CPU už pak nemusí stíhat. Raději jistotu než test kde i3 má rezervu za kartou tak 2%. (Raději jistotu ve formě i5tky) GPU mi přijde dobrej nápad...
I love PCtuning
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

tak záleží na jaký hry to bude no, chtělo by to něco mezi i5 a i3 :)
9800x3d, 5080, 4k@240Hz OLED
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

Chtělo no :-D popřípadě kdybychom potřebovali i case? návrh?
I love PCtuning
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

I love PCtuning
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Rozumným minimem z pohledu kvality dílenského zpracování a použitých materiálů je Zalman Z1, skříň z odkazu spadá do kategorie recyklovaného šrotu. Pokud kamaráda oslovuje dětinský rádoby-cool-design této skříně, ať si ji klidně pořídí, jsou to jeho peníze.
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

ještě k základovce což mně celkem zajímá...nedoporučíte mi nějaký model který aktualizovaný BIOS má? samozřejmě se ještě na pobočce zeptám, ale jistota je jistota :)
I love PCtuning
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Ve svém iniciačním postu jsem uvedl MSi H97 PC Mate, je zhruba o 350Kč dražší.
Tomak_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomak_CZ »

Tuto desku MSI H97 PC MATE jsem kupoval nedávno a aktualizovaný bios zde nebyl... Nevím zda to budou na pobočce vědět... PC se i s procesorem spustí, avšak je potřeba jej aktualizovat, abys mohl pokračovat dál... Pokud budeš brát komponenty z czc o vše se postarají... Pokud budeš tedy brát i tu case...
CPU: INTEL i5 9600k @3,7/4,6Ghz | MB: MSI Z390-A PRO | RAM: 32GB VIPER | GPU: Gigabyte RTX 2070 | SSD: Crucial Mx500 500GB | HDD: WD 640BG , Samsung 1TB , WD 2TB sata III| DVDRW: Samsung | CASE: Thermaltake MK1 | PSU: Fortron Black Power 85+ 750W | LCD: 27"AOC 27G2 | KB: Razer Blackwidow elite | Mouse: Razer Basilisk V2 | CPU fan: SilentiumPC Fera 2 | HEADSET: Razer Kraken THX| REPRO: Logitech Z623 |
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

MSI H97 PC MATE asi vezmu a koupím ji u CZC a doufám, že tam ten BIOS bude :)
I love PCtuning
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Doufat nestačí, je lepší se na aktuální stav zeptat, než pak čelit nepříjemným komplikacím. V takovém případě můžeš vzít rovnou její sestru čipsetu B85, jestli tedy nehosláš zapřahávat disky do RAID polí.
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

asi ne nehodlám, ale zeptám se na ten BIOS a myslím že tahle deska bude okey :)
I love PCtuning
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

I love PCtuning
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Stále bych doporučil nějaké změny. S volbou bedny nesouhlasím, je to stále šrot, za stejnou cenu máš Zalman Z1, o dvěstě výše coolovní SilentiumPC Brutus M23. DVD mechanika je pouze čtečka, bude-li třeba něco vypálit, nebude to možno, doporučil bych tedy klasickou vypalovačku dražší o pár korun. Zdroj je pro tuto sestavu zbytečně silný, jestli je však plánován upgrade grafické karty za žravější někdy v budoucnu, je to dobrá volba. Základní deska může být klidně již zmiňovaná, levnější, MSi B85 G41 PC Mate, H97 PC Mate však ničemu nevadí, jen pozor na bios. Pamětový modul bych vzal kvalitnější s lepšími parametry: http://www.czc.cz/crucial-ballistix-tac ... 25/produkt
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

tak mi sem prosím hoď tvůj konečná návrh :) možná je tahle CASE šrot, al kámošovi s bohužel líbí :) s tím nic nenadělám tak jí tam prosím zahrň :)
I love PCtuning
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“