Co nejlepší pracovně/herní pc do 20k

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Nemf9r7
Nováček
Nováček

Co nejlepší pracovně/herní pc do 20k

Příspěvek od Nemf9r7 »

Dobrý den,

jsem student a našetřil jsem si dostatek finančních prostředků nato, abych si mohl zakoupit studijní počítač.

Teda převažně na PC budu psát programy, upravovat videa a prohlížet web, nejlepší by teda bylo, aby počítač utáhl i nějaké hry, předpokládám že to neutáhne náročné hry jako například Call of Duty Advanced Warfare, ale rád bych si i něco zahrál v klidu na minimální detaily ve volném čase.

V skládání PC jsem amatér, fakt jsem nikdy s ničím takovým nepracoval, pouze teprv budu studovat právě obor zaměřený na informační technologie tak se budu snažit si o tom zjištovat informace, každopádne zatím nejsem tak zdatný, abych si to seskládal sám, proto jsem napsal téma právě sem a doufám, že mi někdo bude moci poradit.. děkuji.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Co nejlepší pracovně/herní pc do 20k

Příspěvek od PKBO »

Ahoj, dopň více informací, chceš jen samotné PC nebo i monitor atd.? Potřebuješ koupit i software ? Chceš SSD?
Nemf9r7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nemf9r7 »

Aha, omlouvám se, na toto jsem nějak zapoměl.

Stačilo by mi samotné pc vrátaně operačního systému.

A SSD nevím no, ono bych to nechal spíš na vás, jesli se to oplatí do této cenové kategorie, neboli ne, co mi to ubere na výkonu atd.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Škoda že potřebuješ i systém, jinak by to mohlo vypadat nějak takto http://www.czc.cz/d5l1nihevqi6oa1o1asjt ... am/editace

Na práci 8 threadů, grafika je sice slabší ale to COD by sis s ní zahrál daleko lépe než na minimální detaily.

Pak se dá ještě zapřemýšlet nad tím, jestli nevzat k tvým účelům AMD CPU, na práci jsou to celkem slušné procesory, a cca 3000 by jsi na procesoru ušetřil, nadruhou stranu by jsi musel vzít minimálně o tisíc dražší základní desku a také lepší chladič procesoru, takže by ta úspora stejně byla taková...

Šel bych tou cestou v návrhu, případně koupil PC bez grafické karty a sehnal si nějakou starší lehce použitou, na její výměně není moc co pokazit tak se toho bát nemusíš a až našetříš více peněz a budeš si chtít zahrát něco náročnějšího, tak budeš mít dostatek prostoru pro nákup i těn nejdražších karet v současnosti.
Nemf9r7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nemf9r7 »

Ahoj, no bohužel to potřebuji i s tím systémem, tak prosím byla by nějaká rada? :cry:
Walker1134
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Walker1134 »

http://www.czc.cz/0k8kedcgdqihb8qm47k2rnfel1/seznam tady je to na AMD, os tam je, 8gb tam je 1x8,kvůli upgradu na 16gb, nějaká grafika tam je R7 260x 2gb(mantle) zahraješ si Cod v pohodě, vypalovačka tam je. Jen si na CZC řekni ať ti aktualizují desku nevím jestli to půjde bez aktualizace.
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“