Urcite som. O tomto klamat nebudem.
Hra ale nie je dokonala. A moze sa stat, ze netusiaci hrac ju vezme a nebude spokojny. Skusim klady a zapory zosumarizovat aby som pripravil zaujemcov na to co hra ponuka.
Odpoved na tvoju otazku je, ze mam odohrane vyse 25 hodin cisteho herneho casu. A teraz k faktom co hra ponuka a co nie.
Klady:
-Obrovsky svet zo stovkami questov
-stovky dialogov s kvalitnym lipsyncom a filmovostov a la Mass Effect.
-hra vas nenuti citat kazdu casti kodexu a je cisto na vas ako hlboko sa do historie hry ponorite
-velmi pekna grafika a prepracovane mapy do detajlov
-kvalitny zvuk a soundtrack
-ak sa niekto obava obtiaznosti(ze hra je prilahka) tak sa nemusi. Na vyssej obtiaznosti je co robit. Nightmare obtiaznost je kapitola sama o sebe a meni DAI v Dark Souls

-Skvele podanie pribehu hoc sablonoviteho.
-kopa tazkych rozhodnuti
-vesmir sa okolo vas rozhodne netoci(dojmy z prvych 25 hodin).
-volnost vo volbe map a questov a je len cisto na vas kedy chcete posunut pribeh vpred
-skvely partaci. Zostava mi uz len jeden do doplnenia(ak nie su ukryti nejaky dalsi) a mozem potvrdit, ze kazdy jeden ma co do seba. Mavam casto dilemu ktoreho vziat zo sebou. A su misie kde niektore postavy tazia z pritomnosti viac nez ostatny
-preskumavanie map
-hutny crafting
-kopa mountov
-hrad(bohuzial nemam este pristup, ale v hre je)
-ak pouzijete the Keep tak historia nadvazuje na vase rozhodnutia z nej.
-kopa skillov a ich kombinacia v boji
Zapory:
-narocnost na hardware. Na ultra/high urcite, nizsie neviem potvrdit kedze som neskusal
-takticky mod ma zly dizajn ovladania. Bez patcha bohuzial velmi neprijemne ovladatelny. Dufam, ze to coskoro opravia.
-hra vas nedrzi za rucicku. Hoc to mozte povazovat za nezmysel, ale hra vam nechava privela volneho miesta a nedrzi pribeh pevne v rukach. Casto sa vam stane ze vdaka bocnym misiam zabudnete na hlavny quest.
-roztahany zaciatok. Hra vas nuti do preskumavania. A ak nie ste fanusikom "free roamingu" tak to moze byt pre vas neprijemne. Kvoli niektorym hlavnym questom totizto musite prejst na druhu stranu mapy. A rozhodne to nie je otazka 5tich minut.
-crafting zbytocne vyzaduje 100ky materialov. Nemyslim tym, ze tvorba lepsieho lektvaru potrebuje 100 elfrootov, ale ze na mape je stovka materialov a pri kazdom sa musite zohnut a vziat ho. Ak potrebujete na upgrade povedzme 30 kusov, tak sa 30 krat zohnete. Zislo by sa nieco rychlejsie ako podoba zbierania goldu v Diablo 3. Moze to zniet ako strelene alepo 20tich hodinach je to otravne. Sice tam je skill co vam zdvojnasobi mnozstvo materialu vziatych ale to nemeni fakt, ze je to neefektivne.
Tu sa najviac ukazuje MMO styl hry.
-Obcas haprujuce AI spolubojovnikov. Je fakt, ze kazdy je zvlast ovladatelny ale ked ste v tuhom boji a niekto neposluchne vas prikaz tak to n@serie.
-Chyba mi vatsia customizacia UI. Tooltipy priamo na obrazovke by potesili. Tiez za nedostatocne povazujem odladenie menu ci pri craftingu alebo levelovania. Je viditelny vplyv xbox ovladacov.
Edit: Pre doplnenie pridavam ukazku soundtracku z hry
https://www.youtube.com/watch?v=7Yo5fbceJVM
Edit2: pri odomknuti 60fps cutscen je treba dbat nato aby ste to neodomykali pred tvorbou postavy. Nastava totizto problem v zaseknuti mapy ak to mate aktivovane pred customizaciou postavy. Cize najprv si zrobit postavu, prejst uvod. Savenut a restartovat hru cez skratku s modifikovanym spustanim. Hra potom ide bezproblemovo.