Zdravím,
předem se omlouvám pokud duplikuji téma ale nic podobného jsem nenašel.
Specifikaci mého pc - CPU: i7 2600k 4,2Ghz + Noctua NH-D14; GPU: Asus GTX680 DC2T; MB: Asrock z68 Fatal!ty gen3; Ram: 16Gb DDR3 Kingston HyperX 1866Mhz; SSD: OCZ Vertex 120Gb; HDD: WD Caviar black 500Gb; PSU: OCZ 850W;
Koupil jsem druhou GTX680 (Asus DC2T) a zapojil do SLI

, po nějaké chvíli testování jsem zjistil, že vrchní karta (1. pci-e slot) nemá dostatečně efektivní odvod vzduchu (karty jsou nalepené přímo na sobě a je mezi nimi cca 3mm místa) a docela dost se zahřívá a hučí - při větším zatížení 85 stupňů zatímco ta spodní 45C

...

Proto jsem uvážil zapojení do 3.ho slotu, aby měly mezi sebou dostatek prostoru. V tu chvíli mi v tom bránil rozměr mid toweru, a proto jsem vyrazil pro big tower. Po přehození "vnitřností" do nové "schránky" a zapojení karty do 3.ho slotu byla karta detekována, avšak SLI můstek nefunkční

. Opět po několikahodinovém bádání jsem zjistil že můj 3. slot nemá dostatečný počet linek pro plnohodnotný chod SLI

.....
A teď přichází má otázka zde lze nějak počet linek obejít, nebo která deska má plnohodnotný 3. pci-e slot (pokud tedy existuje).
Moc Vás prosím o radu, neboť jsem z toho už docela nešťatný

...